Avertisment:  350 miliarde de euro în plus de plată!

Europenii au în faţă facturi la energie cu 350 miliarde de euro mai mari în 2022

Europenii vor plăti în plus 350 miliarde de euro la facturile de energie anul viitor în condiţiile în care cererea mondială de carburanţi şi energie ameninţă să menţină preţurile ridicate, a avertizat Kostas Skrekas, ministrul de energie al Greciei, relatează Bloomberg.

Acesta a afirmat că un nou mecanism ar trebui creat la nivel de bloc pentru protecţia celor mai vulnerabili cetăţeni.

Din Europa până în Americi, liderii din opoziţie şi cetăţenii cer guvernelor să intervină pentru stăvilirea creşterii puternice a preţurilor, ce pune presiune pe gospodării şi companii.

Presiunile au determinat ţări ca Polonia, Ungaria şi SUA să ia măsuri, cum ar fi limitarea preţurilor gazelor, acordarea de susţinere pentru gospodării sărace sau utilizarea de petrol din rezerve strategice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.