Băniciou: În timp ce Oltchim se scufunda în datorii, averea fraţilor Boureanu creştea cu milioane de euro

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu susţine că PDL, aflat la guvernare în ultimii trei ani, „trebuie să plătească” pentru situaţia în care a lăsat combinatul Oltchim.

„Este inadmisibilă această fugă de răspundere a celor de la PDL, în condiţiile în care, atâta vreme cât s-au aflat la guvernare, au controlat tot la Oltchim. Au controlat atât managementul defectuos, cât şi mafia care a căpuşat acest combinat. Ei sunt singurii vinovaţi şi trebuie să plătească. Aceasta este datoria lor nu doar faţă de lege, ci faţă de miile de muncitori aflaţi acum într-o situaţie dificilă”, consideră Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD acuză „jaful fără precedent pe care PDL l-au comis în ultimii ani la această companie”.

„Cei din PDL s-au transformat brusc în lupi moralişti, făcându-se că uită de jaful fără precedent pe care l-au administrat companiei ani de zile, prin diverse firme căpuşă. Exemplul fraţilor Boureanu este extrem de relevant în acest sens. În timp ce combinatul se scufunda în datorii, averea fraţilor Boureanu creştea cu milioane de euro. Deşi mass-media a semnalat aceste nereguli, autorităţile statului, controlate de PDL, nu au mişcat niciun deget. În bună tradiţie pedelistă, clientela de partid se bucura de protecţie specială. Iar când pedeliştii nu căpuşau combinatul, avea grijă să-i asigure un management a cărui singură performanţă este datoria de 700 de milioane de euro. Pentru această performanţă, directorul Roibu a fost recompensat cu un salariu de 870.000 de euro în ultimii ani. Este pur şi simplu o bătaie de joc marca PDL”, susţine social-democratul.

„Este normal ca cei din PDL să sară acum ca arşi, de vreme ce Guvernul Ponta a început să scoată la iveală hoţiile şi neregulile de la Oltchim. Pe modelul Hidroelectrica, Guvernul îşi propune să închidă robinetul cu bani către acele firme care au dus, practic, combinatul în situaţia de acum”, mai spune Bănicioiu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.