Becali le-a cerut scuze dinamoviştilor

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, le-a cerut scuze, sâmbătă, dinamoviştilor, după ce i-a ironzat împreună cu managerul general Mihai Stoica într-o conferinţă de presă.

„Am vrut să intervin pentru că s-a discutat foarte mult la multe emisiuni de sport şi conştiinţa mea mi-a spus că nu e frumos. Vreau să le cer iertare unora, iar unora să le spun de ce am făcut acest lucru. Vreau să îmi cer iertare clubului, conducerii, jucătorilor de la Dinamo şi chiar şi fanilor. Aşa ceva nu se face, chiar îi cer iertare şi lui Mutu. Nu mi-e ruşine să îmi cer iertare pentru ceva care nu se face. Eu am răspuns cu o ironie la o tâlhărie, la o hoţie. Răspunsul a fost pentru cei care au făcut acea tâlhărie, măgărie. Ajungi în casa omului, mă refer la coregrafia pe care au făcut-o la meciul cu Manchester City… Ironia e o mângâiere faţă de ce au făcut ei. A fost răspunsul meu pentru cei care au participat la acea tâlhărie”, a spus Becali la Digisport.

Gigi Becali a făcut şi o comparaţie între performanţele europene ale celor două formaţii: „Trebuie să spun adevărul. Dacă vorbim de val, puteţi să vedeţi, sunt 16 calificări în Europa, iar restul echipelor au 17. Ei au avut o calificare şi noi avem 16. Eu nu am dat în Dinamo, în conducători şi în jucători. Intenţia mea a fost îndreptată către acei care au făcut coregrafia. Voi face asta cât timp există Steaua şi Dinamo. E adevărat că m-a durut. Ţin minte şi acum. Este o rană care va rămâne. Ca să dau pansament pe rană, tot timpul voi face aşa. Ei pot socoti ce vor ei, dar ei au trecut la insolvenţă. Noi am bătut echipe mari, am bătut Chelsea, am eliminat Ajax. Nu pot face retrospectivă cu noi”.

Patronul FCSB, Gigi Becali, şi managerul general Mihai Stoica au ironizat rivala Dinamo şi pe suporterii acesteia, în conferinţa de presă organizată, vineri, pentru a discuta despre adversara formaţiei antrenate de Nicolae Dică în play-off-ul Ligii Campionilor, Sporting Lisabona.

„Am avut două zile de mari bucurii, n-am avut nicodată în fotbal mari bucurii cum am avut acum. Au fost prea multe evenimente şi războaie împotriva mea şi prea mulţi oameni, duşmani, au fost împotriva mea, judecători, stat, adică CSA, MSA, ăia care sunt, toată lumea împotriva mea. A venit Dumnezeu şi a zis; <Da, bine, dacă v-aţi coalizat toţi împotriva aproapelui meu – că eu împlinesc voia lui, cât pot – îi voi da eu lui împotriva voastră, la toţi!> Şi a dat Dumnezeu mie şi a dat şi cuvânt cu putere multă. Că, uite, cum vorbesc cu putere multă şi, pac, cad sorţii, Sporting Lisabona. Dar a mai dat Dumnezeu acum – şi fac şi eu o glumă, pentru suporteri şi pentru lume, câte o glumă, nu cu duşmănie şi răutate. Dar a continuat marea bucurie. S-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani, în 1900 nu ştiu cât. Cât? (n.r. – „48”, răspunde Mihai Stoica). În 1948 s-a înfiinţat ceva care face bucurii. Norocul nostru că s-a înfiinţat şi că există ca să ne dea nouă bucurie Dinamo Bucureşti (n.r. – râde în hohote). O mare bucurie, că ei au galerie, cea mai mare din Europa au. Felicit galeria lu Dinamo, ei fac şiretlicuri, ne păcălesc pe noi,. Uite că acum. Bine că s-a înfiinţat şi că există Dinamo ca să ne prelungească bucuria noastră mai mult. N-am dormit, m-am culcat la două jumătate de bucurie şi m-am sculat la şapte. Îţi dai seama ce bucurie? (…)a rezolvat toate.a dat o mare bucurie, că s-a înfiinţat în 1948. Ce s-a înfiinţat atuncea s-a înfiinţat pentru bucuria noastră. A fost bucuria, fericirea nostră, ca să ne aducă nouă bucurii. Mi-a zis MM că s-a înfiinţat în 1948 ceva care ne aduce nouă bucurii zilnic. Nu ştiam ce vrea să zică. Dinamo s-a înfiinţat să ne aducă nouă bucurii. I-am zis că o zic în conferinţa de presă. Să se înveţe minte, să nu mai facă ei coregrafii! Vai, săracul de el, Patrick, băiatul lui Borcea, e disperat acum”, a declarat Becali, care a revenit cu ironii de mai multe ori.

„Aşteptăm să ne facă o coregrafie nouă la meciul cu Sporting. Tribuna a doua îi aşteaptă pentru coregrafie. Dar nu-i problemă, sunt televizoare extraordinare, televizoare în spaţiu, 4K, HD, 3D, ai aer condiţionat, nu trebuie să vii pe stadion, că o să fie cald. Nu e problemă, pot să ia legătura direct cu noi pentru coregrafie”, a completat Stoica, în hohotele de râs ale patronului său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.