Berezovski ar fi pus la cale asasinarea Annei Politkovskaya

Liderul cecen Ahmed Zakaiev şi magnatul rus Boris Berezovski s-au aflat în spatele asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006, spune un fost ofiţer de rang înalt al poliţiei moscovite, acuzat el însuşi de organizarea asasinatului. Informaţia este publicată de presa rusă cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Pe de o parte, autorităţile ruse s-au lovit, pâna acum, de refuzul britanicilor de a-i extrăda pe Zakaiev şi Berezovski, acuzaţi în Rusia în cu totul alte dosare, multe cu conotaţii politice. Pe de altă parte, informaţia de mai sus deschide pista potrivit căreia regimul Putin nu ar avea nimic în comun cu asasinarea jurnalistei care condamna abuzurile Moscovei.

Fostul locotenet-colonel de poliţie Dmitri Pvliucenkov spune că a aflat despre implicarea lui Berezovski şi Zakaiev de la terţe persoane, printre care un criminal cecen deja condamnat într-un dosar diferit. Avocatul familiei Annei Politkovskaia cere însă dovezi concrete, în timp ce redactorul şef al Novaya Gazeta, ziarul la care lucra Politkovskaia, spune că aceasta avea relaţii apropiate atât cu Berezovski, cât şi cu Zakaiev. În acest moment, Novaya Gazeta este deţinută de fostul lider al URSS Mihail Gorbaciov şi de „copilul său de suflet”, fostul locotenent-colonel KGB Alexander Lebedev, care mai deţine ziarele britanice Evening Standard şi The Independent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.