„Boema”, cu Anna Netrebko, în direct de la Festivalul de la Salzburg

“Radio România Muzical” transmite în direct miercuri, 1 august, de la ora 20.30, un spectacol de operă înscris între evenimentele celebrului “Festival de la Salzburg”, unul dintre cele mai importante din întreaga lume. Este vorba despre o nouă producţie cu opera „Boema” de Giacomo Puccini, ce-i are în rolurile principale pe doi cântăreţi-vedetă ai generaţiei actuale: soprana Anna Netrebko şi tenorul Piotr Beczala, ce vor evolua alături de Corul Operei de stat şi de Orchestra Filarmonicii din Viena, sub bagheta lui Daniele Gatti.

Scopul declarat al regizorului italian Damiano Michieletto este să ofere o formă contemporană pentru povestea dramatică a cuplului Mimi-Rodolfo, cu un mesaj ce poate fi cu uşurinţă înţeles de tinerii zilelor noastre.

De aceea, alegerea cântăreţilor-protagonişti poate fi considerată foarte inspirată. Soprana rusă Anna Netrebko este, fără îndoială, una dintre cele mai importante cântăreţe ale timpurilor noastre, ea îmbinând o voce specială cu o apariţie scenică foarte expresivă. De altfel, Anna Netrebko este considerată una dintre cele mai bune interprete contemporane ale rolului Mimi – în 2008 au fost lansate de casa “Deutsche Grammophon” înregistrările audio şi video ale producţiei cu „Boema”, în care Anna Netrebko evoluează alături de tenorul Rolando Villazon.

Tenorul polonez Piotr Beczala este, în prezent, invitat să susţină spectacole pe cele mai importante scene de operă din întreaga lume, ceea ce îndreptăţeşte părerea celor care îl consideră unul dintre cei mai buni tenori lirici ai prezentului.

Anul acesta, Festivalul de la Salzburg se desfăşoară între 20 iulie şi 2 septembrie, reunind cei mai buni muzicieni ai lumii în seri dedicate operei, concertelor simfonice şi recitalurilor.

“Radio România Muzical” transmite în direct premiera operei „Boema” preluată din Festivalul de la Salzburg, graţie colaborării sale cu Uniunea Europeană de Radio. Unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi de jazz preia această transmisiune directă alături de radiodifuziunile publice din Spania, Polonia, Olanda şi Italia.

Transmisiunea va fi comentată din studioul “Radio România Muzical” de Anca Ioana Andriescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.