Boris Becker scapă de faliment

Justiţia britanică a decis să încheie procedura de faliment personal care îl viza pe fostul mare tenisman german Boris Becker (56 ani), ca urmare a unui acord cu administratorii săi judiciari, a anunţat, joi, avocatul său, citat de AFP.

Procedura de insolvabilitate deschisă în 2017 împotriva fostului lider mondial a fost „închisă juridic” printr-o decizie făcută publică miercuri de Înalta Curte din Londra ca urmare a acestui acord, care anulează astfel responsabilitatea pentru datoriile reziduale încă existente, a precizat avocatul Christian-Oliver Moser, într-un comunicat dat publicităţii.

Sextuplul câştigător al turneelor de Mare Şlem a fost condamnat de un tribunal londonez în primăvara lui 2022 la doi ani şi jumătate de închisoare, dar a fost eliberat după opt luni de închisoare pentru aceste fapte. El a părăsit închisoarea britanică înainte de Crăciunul din 2022, pe 15 decembrie.

Becker fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Becker, care trăia în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 de euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care a fost acuzat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. viata cu suisuri si coborasuri. cu bancile criminale si dobanzzile lor nu te pui…un extraordinar jucator. ii doresc putere sa treaca peste toate …

  2. Germanul Boris. Se zice că lui taică-su îi plăcea Boris Pasternac, sciitor fenician din Rusia/URSS, și de acolo.

  3. BORIS … PISTORIUS
    nu-l inghite pe BORIS JONHNSON deorece: BORIS JELTZIN … 🙁 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.