Bucureștiul-port la Dubai

Campania electorală pentru primarul Bucureștiului dovedește constant că locuitorii Capitalei sunt într-o oarecare majoritate decisivă de partea matematicii.

Dacă matematica va pierde această cursă dominată de impostură, există toate indiciile că Bucureștiul, acest centru al Pământului, va lucra la redundanța care îl menține de zeci de ani la periferia voluntară a orașelor satelit.

Un candidat, admis din ”bunăvoință” de Biroul Electoral, pentru a nu ieși „scandal”, s-a înscris la toate categoriile, mizând pe faptul că sacii cu voturi de Sectorul 1 reprezintă o afacere mult extinsă la nivel instituțional.

Partidul Stat, alianța PSD-PNL, se află la dispoziția unui fost șef de berărie cu un repertoriu manelist care este deja bibliografie.

Administrarea Bucureștiului în ultimii 30 de ani s-a rezumat la schimbarea anuală a bordurilor și la schimonosirea vieții publice.

Încercarea de restaurare a Centrului „vechi” al Bucureștiului s-a transformat în promiscuitate care periclitează identitatea unei posibile mari Capitale.

Improvizația și cârpeala sunt specificul diurn care s-a conectat instant la „azilele groazei” și anturajele judiciare.

E adevărat, matematica nu este spectaculoasă ca echipa circului de partid și de stat, însă rezultatele sunt singurele de luat în serios.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27
Ioan Vieru 1338 Articole
Author

12 Comentarii

 1. „Artimeticianul” adus din fundul tarii cu pluta securist-sorosista in Bucuresti trebuie sa dispara cu tot cu clica sa securist-mafiota care a capusat din nou primaria capitalei. Individul care a comandat in bataie de joc la adresa traditiei seculare a Bucurestiului acele tramvaie vopsite ostentativ in culorile simbolice ale Ungariei (ALB-VERDE) trebuie sa plece la el acasa. Si-a dat proba rautatii si slugarniciei fata de stapanii sai sorosisti.

 2. @ I.V.
  Autorul articolului ramane in paradigma presei romanesti „de prostit alegatorul”, cu sloganul : TOTI DIN POLITICA SUNT O APA SI UN PAMANT !
  Ex : Daca ar privi mai de aproape ce a facut SORIN OPRESCU pentru Bucuresti, i-ar crapa obrazul de rusine, pentru „spanacul” asta de articol.

 3. Articolul arata ipocrizia primarilor pana in 2020 si coruptia care a dominat. Cei care sustin potentiali primari care dau mult din gura fara sa faca nimic real sunt si ei niste insi jalnici fara nici verticalitate morala si pomanagii.

 4. In opinia mea, cu acest articol, Vieru se inscrie in clasa ziaristilor „impresionisti”care in loc sa analizeze obiectiv o situatie incearca sa produca false impresii cititorilor. In cazul de fata, faptul ca ar fi mai bine sa ramana pe post actualul primar general, care nu a facut nimic altceva deca sa-si bage mana pana la cot in buzunarul bucurestenilor, timp de 4 ani de zile.

 5. A obosit „maestrul” nistorescu si a predat altora sarcina de a-l promova pe nimicusor? Daca idiotilor nu le-a fost de ajuns de clar cat de „capabil” este trantorul asta habarnist, vom pati ca-cu iohanis.

 6. Se vede ca ai creierul si judecata afara la nivelul pantofilor. Culoarea verde exista si alte tari. In transportul public, multe reclame comerciale, vestimentatie. Ai o obsesie cu Ungaria!!! Si Italia are mult verde!!!

 7. Cat a primit autorul acestui artiol de la plicusor? Ca sa stim cum sa-l citim, pe fata, pe dos, de la dreapta la stanga, de jos in sus. Caci, este evident cine a comandat acest articol, dar nu stim cat a platit. Or, in capitalism, valoarea sa determina in functie de bani, nu?!?

 8. Sunteți în eroare, oarecarea majoritate decisivă a românilor a fugit de matematică ca soroș de tămâie. Slăbuț, slăbuț rău de tot.

 9. Cate rude de-ale lui Nicusor ati gasit, domnilor asa-zisi „destepti”. Ce afaceri i-ati gasit din care s-a pricopsit? Ce averi a acumulat? In ce mocirle s-a bagat ca „sa se scoata”, asta ca sa folosesc limbajul domniilor voastre, partizani ai Interlopului sau ai marii Doamne, Nasa celor 20 de companii inregistrate pentru salvarea Bucurestiului si multor alte matrapazlacuri? Nu sunt membru si nici simpatizant al USR si nici al altor partide, dar s-a vazut ca nu a venit pentru capatuire si are bun simt si masura in ce face.

 10. @Constantin. Nu mă interesează că este „sărac și cinstit” ca iliescu, nici dacă are afaceri sau nu, mă interesează că este cel mai prost administrator pe care l-a avut Bucureștiul vreodată, tipul este total pe dinafară, aerian, cazut in cap, neputincios, habarnist.

 11. Felicitari . Felicitari d.le IOAN VIERU pt. curajul de a spune adevarul , pt. curajul de a fi ziarist adevarat . Haita de postaci psdpnl , este tot mai disperata si mai debusolata .

 12. Mi-a plăcut matematica dar nu-mi place deloc matematicianul de renume olimpic. Iată și o problemă de aritmetică, așa de nivelul celor din aria cercului matematicianului: dacă în iernile în care era fi-rea primar aveam temperatura în apartament 24°C iar cât a fost olimpicul am avut vârf de 20°C, cât face 24-20? Nu zic că stăpânii lui recomandau max.19° și media cam asta a fost. Ei bine, eu iarna vreau căldură și apă caldă în casă și friptură de porc pe masă. La mine politica trece prin stomac nu prin creier înghețat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.