Canada trimite avioane de luptă la Constanța

Forțele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari și patru avioane de luptă CF-18 Hornet la Constanța, pentru a participa la operațiunile aeriene ale NATO care vor avea loc între lunile septembrie și decembrie, relatează site-ul 45enord.ca, citat de Mediafax.

Misiunea face parte din operațiunea „Reassurance”, contribuția Canadei la activitățile de garantare și prevenție ale NATO. Unitatea canadiană a forțelor aeriene (FOA) detașată în România va consolida capacitatea Forțelor Aeriene Române de a menține integritatea spațiului aerian.
Activitățile sporite de supraveghere aeriană în cadrul NATO au făcut parte din politica Alianței începând cu 2014. Aceste măsuri vor să demonstreze angajamentul colectiv al aliaților pentru protejarea populației și a teritoriilor statelor membre NATO, în special în Europa Centrală și de Est pe fondul amenințării din partea Rusiei.

„O forță aeriană este o organizație agilă și flexibilă, care este întotdeauna gata să folosească toată capacitatea și să ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Forțelor Aeriene în România este mândră să participe la activități colective de apărare, care sprijină politica accentuată a NATO privind siguranța aeriană”, a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operațiunilor aeriene în România.
Armata canadiană a desfășurat o unitate a forțelor aeriene în România pentru prima dată în 2014, la Baza 71 a Forțelor Aeriene Române de la Câmpia Turzii.

Recomanda