Care-i treaba cu Lupii cenușii ai Turciei

Gestul făcut de totbalistul Merih Demiral de a arăta întregii lumi ​​simbolul „Lupul gri” ( Bozkurt) în timpul victoriei naționale în fața Austriei a stârnit controverse.

Autoritățile germane au reacționat și lobby-urile diplomatice au devenit active. Opinia publică turcă a fost, de asemenea, împărțită în cei care susțineau că acest simbol este „politic” și cei care spuneau că este „istoric”.

În timp ce discuțiile continuă, publicația turcă Hürriyet l-a întrebat pe scriitorul și istoricul İlber Ortaylı despre simbolul Bozkurt (lupul gri) și locul său în istoria Turciei.

Acesta susține că „În istoria Turciei, „Lupul Gri” este un simbol, un idol. Nu este doar un simbol al unei petreceri sau al unui grup. Nu suntem din echipa deșertului, suntem o națiune din stepă. De aceea, lupul este un simbol important și semnificativ pentru noi. Au epopee și povești. Ca specie, este, de asemenea, foarte durabil. Lupul este un animal care poate lupta fără să fie nevoie să se sprijine pe spate sau să-și asigure spatele în vreun fel. Este foarte priceput să lupte pentru viața lui. Poate vâna în haite, dar este și foarte rezistent și rezistent singur.

De aceea, are o valoare simbolică și o importanță deosebită pentru națiunile care luptă pentru viață și libertate. A existat și ca simbol în Războiul de Independență. Statul l-a folosit mult. A face o analogie cu zvastica și naziștii este un nonsens. Lupul Gri nu este un simbol care a venit din mintea cuiva și a fost produs mai târziu. Are o profunzime istorică, profunzime care exprimă hotărârea unei națiuni de a lupta. Nu știu dacă are legatura cu lupul Romei (care i-a crescut pe Remus si Romulus), dar l-au folosit si alte natiuni. Maghiarii, de exemplu. Acest simbol este folosit și de-a lungul râului Volga. Străinii l-au mai numit pe Atatürk „lupul gri”. Ataturk a adoptat și el simbolul lupului gri. A fost folosit pe monede, amintiți-vă acea perioadă. A fost un simbol și în alte locuri. „Datorită mediului politic al perioadei, acele simboluri au fost eliminate după cel de-Al Doilea Război Mondial”.

Bozkurt

Bozkurt: o specie de animal numită Canis lupus lupus
Bozkurt: simbolul național al turcilor în mitologie
Bozkurt: grup idealist turc
Bozkurt: o carte despre Ataturk a soldatului-scriitor britanic HC Armstrong. Numele său original este Grey Wolf.
Bozkurt: este numele primei locomotive turcești produsă de TCDD Sivas Railway Factories.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

19 Comentarii

 1. UEFA, fiind condusa de BOLSEVICI Editat, nu are cum sa inteleaga alte simboluri decat cele cu dindaratul gol.

 2. Nemtii sunt convinsi ca toate simbolurile de care se face uz in momente de bucurie si victorie sunt sinonime cu zvastika lor. Nu-i duce mintea sa priceapa ca aia a devenit sinbolul infrangerii. E momentul sa o scoata de la naftalina.

 3. @ singur: Ai ramas la fixul cu bolsevicii cu care ti-a spalat creierii propaganda de la Europa Libera. Si un copil de gradinita stie ca UEFA este condusa de mafioti.

 4. Orice nu este american este impotriva lor, a kibutzarilor nazariteni. Escrocheria a ajuns sa va ingroape, 2.000 de ani de ingropaciune. Vestnica pomenire, amin !

 5. ȘTIAU Toți Vecinii căN U am Serviciu și si-au făcut cu SETE Datoria Patriotică de a MĂ TURNA la Băieții.
  Dar NU știau că eram în Regulă, ȘI cu LEGEA, ȘI cu MORALA că NU profitam de o Altă Persoană, IO îmi făceam SINGUR Banii, înDestui …
  Că NU beam cu EI la Cărciumă
  AU și raportat Cestia ASTA:

  ”Este Distant, NU discută cu Nimeni dintre Vecini, are MotoCicletă, Mașină, deși STĂ mult Acasă”
  NU „stăteam”, dar nici NU le spuneam CE fac … …

  Mereu, când mă apucă Amintirile, mă uit pe CDul de la CNSAS cu Dosarul MEU …
  De Acolo ȘTIU și CUM ȘI CÂND ȘI CE m-a turnat.
  De Fapt INTUIAM, CD-ul mi-a conFirmat Persoanele …

 6. SI, uitai …
  Si-au REZOLVAT Cestiunea MINORITĂȚILOR ca Niste LUPI Sălbatici:
  UN MILION, un MILION Jumate de Armeni UCIȚI, mulți prin DeCapitare, Restul prin MERS fără Apă și Mâncarea.
  GENELE din Zona Uralo-Altaică.

 7. Completare NECESARĂ

  NU ascundeți Ideile ASTEA.
  ADEVĂRUL este CelMaiBun.
  Mereu TREBUIE să stăm Vigilenți Față de Neamuriel de STEPĂ,, Uralo_Altaice. AU pe ALIENs în Dănșii, ADĂĂĂNC, și după J-DeGenerații …

 8. Reactii indreptatite cu consecinte binemeritate…NATIUNEA turca nu trebuie sa aiba vreo legatura cu acest simbol extremist pentru ca NATIUNEA turca are in spate o istorie milenara care nu poate fi redusa la „republica” creatiei lui Lenin, Atatürk!!!

 9. In CIUDA Aparențelor NU urăsc NICIUN Neam!
  Sunt DOAR prudent. ȘTIU Cestii InDestuldeMulte DIN Lecturi MULTE, GRELE și întinse pe ȘapteZecideAni …

 10. Nu vă mai duceți după fentă! Îl doare la moțul băștii pe occidentul colectiv de simboluri, îi este frică să nu cumva să ajungă cupa la Ankara. Restul este poveste.

 11. Daca turcul a facut nu-stiu-ce gest simbolic cu lupul, au sarit unii arsi de koor. Daca facea un gest simbolic cu un curcubeu, era erou planetar!

 12. Este foarte simplu de explicat logica după care au acționat neomarXXXiști de la UEFA. Nu are nici o legătură cu cel care a făcut semnul, ci cu lupul. Simbolul este al lupilor gri. Dacă lupii erau curcubeiați, nu era nici o problemă. Slava!

 13. Singur nu e singur…Are o multime de camarazi care-si dau la ordin cu parere-a…Numai de antibolsevism nu poate fi acuzat…Fasciile
  au fost simbolurile Romei care nu e vinovata ca descreierati leninisti precum Musolini si Hitler si le-au adjudecat, la fel cum „lupul cenusiu”, cu o semnificatie milenara, un simbol preluat de bolsevicul „parinte al republicii” turce a capatat fortat sens extremist!!!

 14. Cosoru lu tomlin zis ticutza, alias marius secstistu…Bolsevicii marxistoizi sovietizati urasc la ordin pe neomarxistii de aceeasi sorginte…Au circum volutiunile „curcubeiate”…Lupul cenusiu e un lup singuratic, expulzat din acest motiv din HAITA…

 15. Mda ! În curând va fi interzis și semnul Crucii de către sataniștii ce conduc cam peste tot în Lume ! 😎

 16. „In CIUDA Aparențelor NU urăsc NICIUN Neam!”
  Asta nu-l face pe un anumit neam nu numai să ne urască pe noi, celelalte neamuri, dar să ne și considere inferioare lor , fapt ce stă la baza întregii nebunii a Lumii ăsteia ! 😎

 17. Să-i spună cineva intelectualului lui pește turc ca lupul este nu numai un simbol dar reprezenta și steagul de luptă la geto-daci. Și asta din timpuri imemoriale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.