Câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”

Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București anunță câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”, concurs desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie.

Concursul s-a bucurat de un real succes, atrăgând numeroși creatori de literatură, amatori și profesioniști, până la data data de 15 iunie fiind 524 de texte, dintre care: Proză: 162 grupaje; Poezie: 269 grupaje; Monodramă: 93 texte.

Juriul, format din Lucia Verona, Ioan Cristescu, Ramona Mezei, Marius Bodochi și Horia Gârbea a selecționat un număr de texte câștigătoare pentru fiecare secțiune: 12 grupaje de proză, 67 grupaje poezie, 8 monodrame.

Grupajele de proză (eseu/jurnal) și poezie selectate vor fi publicate până la finalul anului 2020 într-o antologie de texte literare editată de Editura Muzeului Național al Literaturii Române.

Monodramele câștigătoare vor fi publicate într-un supliment al Revistei Drama coordonată și editată de Teatrul Dramaturgilor Români.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.