Cazul Emilia Șercan: Dosar închis dintr-un motiv uluitor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a închis dosarul care viza amenințările primite de jurnalista Emilia Șercan după ce aceasta l-a acuzat public pe premierul (la acea vreme) Nicolae Ciucă de plagiat în teza de doctorat. Potrivit jurnalistei, procurorul de caz a motivat renunțarea la urmărirea penală prin lipsa interesului public în urmărirea faptei (art. 318 Cod procedură penală, teza finală).

Jurnalista pune situația pe seama unei presupune protecții de care ar beneficia Nicolae Ciucă în vedere unei candidaturi la prezidențiale.

„O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor.

O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e „noi știm să te facem să vorbești”.

Nu există un interes public când amenințarea spune „zile bune pe pământ nu vei mai avea”.

Nu există interes public când amenințarea e „îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”.

În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public.

Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și komprom atul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală.

Nu cred nicio secundă că închiderea acestui dosar, printr-o motivare atât de scandaloasă, este una întâmplătoare.

Cred cu toată tăria că Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită.

Iar închiderea acestui dosar nu e singurul indiciu. Există unul mult mai puternic.

În urma unei audiențe la Parchetul General, de acum nici două săptămâni, în care am reclamat nemerniciile din dosarul în care ar trebui anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română, mi s-a comunicat că până la finalul lunii acest dosar va fi soluționat.

Informația m-a șocat în condițiile în care infracțiunea de divulgare nu a fost investigată până acum, iar în condițiile astea, singurul mod în care se poate soluționa dosarul e închiderea lui.

Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului!”, mai scrie Șercan.

Amenințarea

„Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru…înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea…îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate…!”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

20 de Comentarii

 1. poporul roman are interes zero pentru premierul roman. Altfel, nu ar mai merge la vot in Duminica Orbului!

 2. Exprimarea e tipică pentru un APeVizd, combină politețea intrată-în-reflex pe linie de supunere cazonă, cu lipsa de politețe cînd amenință:
  „afirmațiile dumneavoastră” +
  „să fii liniștită” +
  „vei spune” +
  „ți-a dat” +
  „nu vei mai avea”…
  Iar greșala gramaticală „a-i să simți prezența” e tot ceva ce ține de spoiala de instruire cazonă a celor care fac școli militare, și apoi sunt băgați în propagandă – post oficial – și folosiți – ne-oficial, „din umbră” – în răfuieli nemernice personale ca aceasta, cu oameni din societate ca doamna Emilia Șercan……[Rumburak]

 3. **Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului!”, mai scrie Șercan.

  de 33 de ani…

 4. Hooo bre, magistrat.!!! Eu, de exemplu, sunt forte interesat.. Sunt chiar cointeresat in a se face dreptate..

 5. Vai și amar de tara condusa de „ciuci”;”ciolaci”;”cati” și alte orătănii!!

 6. alde pifanul don ciuca dacă este asa de ” dastept” , lucrarea de doctorat e curata și e nevinovat și nu vrea sa maib mai arunce tucalul asupra armatei romane sa facă publica lucrarea sa. Poate are noutăți mondiale și e bine ca toată nația, începând de la Plenita, sa beneficieze de ele, nu sa le pună cu 7 lacate la ,” sicret” .

 7. Emilia Sercan este sora vitrega a Cameliei Bogdan. In ambele salasluieste demonul prepotentei!!

 8. asa se traieste intr-o colonie,uitati de justitie.
  Poporul roman a fost vandut,tradat chiar de conducatorii lui,alesi de altii.
  Lichelele sunt f bine protejate ,ca doar ele au indatorat Romania ,au vandut-o.
  Romania de azi se transforma subtil in Palestina de maine,iar procesul a inceput in 89,pas cu pas,dar tiptil,…
  Datoriile pe care le-au facut protejatii in numele romanilor,vor crea o Romanie mult prea scumpa pt romanul de rand…
  Sacali si hiene sfasie trupul Romaniei.Nu poti cere justitie celor ce te devoreaza,…
  De la straini nu am pretentie,dar nu credeam ca in Romania sunt atat de multe scursuri umane,romani,ce traiesc doar din tradarea semenilor lor…
  Ce vor face aceste lichele cand imperiul protector se va prabusi?

 9. „In ranita fiecarui general grasan se afla un plagiat” ! … Una dintre cele mai jegoase „justitii” de pe Planeta, la un nivel aflat probabil intre cel din Burkina Faso si cel din Kosovo ! Minunati-va, javre corupte, „interesul public” exista !

 10. De ce exista acea prevedere in codul penal? Oare tocmai ca sa fie folosita pentru a inchide procese ca acesta, care nu convin potentatilor infractori de la putere? Acea prevedere pur si simplu u trbuie sa existe. Fapta penala este fapta penala si trebuie investigata si pedepsita indiferent daca cineva este mai mult sau mai putin interesat de subiectul respectiv.

 11. – Duamna Şerban, deci permiteţi să raportez, noi aici la Securitate nu pre-a nea plăcut cartea, ci numai şmenurile şi înciocoiala. Toarşul locotenent-procuror nu ştie să scrie şi să citeşte c-,um trebie. Deci el vrea să zice altce-va, deci el a clasat dosarul din motive de:

  INTERESUL NAŢIONAL!

 12. …pare stilul unui comentator de pe cotidianul…nu tre sa se sperie, este doar tare in gura din spatele tastaturii…in rest, pamant de flori…

 13. 1. si-a dat acordul si un judecator.
  2. nu stim de ce nu era la parchetul militar,
  plagiatu e fapta de mare vitejie si de arma!

 14. Pe fata lui Ciuca se vede ca nu stie nici macar gramatical, darmite sa faca o teza de doctorat !
  Nici trasaturile lui Ciolacu nu prea tradeaza inteligenta, eventual aroganta ! Nu degeaba se spune ca: „Prostul nu-i destul, daca nu-i si fudul”
  Vin ani grei pentru Romania ca nici pe ceilalti nu-i da inteligenta afara din casa !

 15. @ Spartacus.Multe nume de familie provin din sfera ocupationala a acelor persoane , cele ardelenesti fara terminatia celor din „Regat” . Ex. cojocar , cojocaru, cojocariu , respectiv Ardeal, Muntenia, Moldova.
  Dar avem , cum bine sesizati , si altele , precum cele mentionate in comentariul Dvs.Eu mai adaug pe cele care provin de la ionfirmitati : Ologu , Schiopu , Surdu , Ciontu , Strambu , Talambu s.a.m.d. , dar si de la porecle. Si aici gama este destul de intinsa.Nu-i nevoie sa dau exemple . Sa ne-auzim si de bine , ca de rele nu ducem lipsa!

 16. bre neica ,aaa, alde ,aaaa,ciuca,aaa, publica bre lucrarea aia sa stie si consatenii matale de la Plenita ce „baiat dastept” a batut turca cu ei si l-au dat tarii, ca mai bine il tineau la ei la Plenita sa ii faca si pe ei „dastepti”!!

 17. oho, încă o mostra de tâmpenie și jigodism de la spm – secția parchetelor militare, aceasta anomalie în sistemul procuraturii moldo vlahe. aflați Dvs.ce lefuri și privilegii au acești incompetenți sinistri și nu va veți mai mira de nimic. Amin și aleluia.

 18. Solutia propusa de procuror in cauza ar trebui sa fie rezultatul unei investigatii exhaustive dar lipsita de complexitate care sa indice clar ca aplicarea art.318 CPP este solutia corecta iar judecatorul, in baza protectiei solide oferita acestuia de cadrul legal oferit de societatea romaneasca, sa confirme sau sa infirme calitatea argumentatiei procurorului prin adoptarea sau respingerea solutiei propuse. Pentru un procuror si un judecator foarte bine pregatiti profesional aceasta cauza ar trebui sa faca parte din categoria cauzelor pe care le rezolva in somn. Insa persoana care a declansat procesul investigational se numeste Emilia Sercan.
  Doamna Emilia Sercan a inceput si continua o lupta fantastica cu mediocritatea din Romania care, incepand cu 22 Decembrie 1989, a inceput si continua, sa inlocuiasca excelenta. Ceea ce este cu adevarat ingrozitor este firescul cu care mediocritatea romaneasca s-a substituit pas cu pas, este adevarat, unei excelente romanesti de sera ajungand chiar sa se identifice cu excelenta autentica. Nici nu i-a fost foarte greu sa faca acest lucru dat fiind ca mediocritate reprezinta vreo 80% din populatia tarii. Cum sa actioneze sau sa reactioneze excelenta romaneasca autentica, care reprezinta un segment infim din procentul de 20% cand ea nici macar nu se poate disocia exact de excelenta de sera creata si intretinuta de mediocritate? Desi doamna Sercan este exemplul viu al unei lupte deschise cu mediocritatea si actiunile ei tot trebuie sa ne rugam la Dumnezeu ca atat procurorul cat si judecatorul sa faca parte din segmentul infim precizat pentru ca sa nu fiu nevoit sa simt iar ca nu exista razboi mai periculos in lumea asta decat pacea din Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.