Ce vor unii parlamentari americani de dragul Ucrainei

Mai mulți politicieni americani vor ca SUA să permită Ucrainei să atace Rusia cu arme americane, scria zilele trecute intelligence.house.gov 

Pe 20 mai,  congresmanul Mike Turner, președintele Comisiei Permanente Selectate a Camerei pentru Informații și șeful delegației SUA la Adunarea Parlamentară a NATO, congresmanul Jim Himes, membru de rang înalt al Comitetului Permanent Select al Camerei pentru Serviciul de informații și congresmanul Gerry Connolly, fostul președinte al Adunării Parlamentare a NATO, au adresat o scrisoare secretarului Departamentului Apărării, Lloyd Austin, prin care îndemnau Administrația Biden să accelereze oferirea de resurse suplimentare către Ucraina.

După întâlnirea cu o delegație de parlamentari ucraineni, parlamentarii Congresului au subliniat că, pentru ca Ucraina să se apere mai bine împotriva Rusiei, Statele Unite ar trebui să autorizeze utilizarea de către Ucraina a armelor care să permită armatei sale să lovească ținte strategice în Rusia, să antreneze suplimentar piloți ucraineni de F-16 și să întărească sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei.

Iată scrisoarea integrală:
Stimate secretar Austin,

Scriem în calitatea noastră de membri ai Camerei Reprezentanților SUA pentru a transmite sprijinul nostru ferm față de mai multe solicitări urgente în numele colegilor noștri ucraineni:

(1) Autorizarea utilizării armelor furnizate de SUA pentru a lovi ținte strategice pe teritoriul Rusiei în anumite circumstanțe: Aliații noștri ucraineni solicită permisiunea de a folosi anumite arme furnizate de SUA pentru a desfășura operațiuni asupra țintelor strategice în interiorul teritoriului controlat de Rusia și Rusia. . Potrivit unui raport din 14 mai al Politico, politica actuală a administrației Biden încătușează capacitatea Ucrainei de a respinge forțele ruse din apropiere de Harkov cu arme de origine americană. Oficialii ucraineni au urmărit săptămâni întregi cum trupele ruse au atacat cu impunitate comunitățile ucrainene de pe teritoriul Rusiei. Ucrainenii nu au putut să se apere din cauza politicii actuale a Administrației. Este esențial ca administrația Biden să le permită liderilor militari ai Ucrainei capacitatea de a desfășura un spectru complet de operațiuni necesare pentru a răspunde atacului neprovocat al Rusiei asupra pământului lor suveran.

(2) Antrenarea piloților F-16 suplimentari: Anul trecut, Administrația Biden a aprobat transferul avioanelor de luptă F-16 pentru a înlocui flota îmbătrânită și în scădere a Ucrainei de MiG-29, Su-24 și Su-25. Deși acesta a fost un pas încurajator, rămâne o nevoie critică pentru un număr substanțial de piloți instruiți pentru a opera aceste avioane pe măsură ce avioanele de luptă F-16 devin disponibile pentru Ucraina. Potrivit U.S. Air Force, SUA este pe cale să absolve doar 12 piloți din formarea F-16 până la sfârșitul anului 2024. Absolvirea a 12 piloți ucraineni este pur și simplu insuficientă. Ucraina este în război și sloturile pentru Ucraina trebuie să aibă prioritate față de alte țări străine.

(3) Apărare aeriană: Ucraina a demonstrat capacitatea de a elimina un procent considerabil de rachete rusești trase asupra teritoriului ucrainean. Cu toate acestea, rachetele rusești continuă să plouă asupra zonelor urbane mari, lăsând în pericol un număr semnificativ de civili nevinovați și infrastructura critică. Pentru a face față acestei amenințări continue și necruțătoare, aliații noștri au solicitat mai mult de șapte (7) baterii Patriot suplimentare pentru a proteja zonele urbane mari din Ucraina.

Poporul ucrainean continuă să demonstreze o puternică disponibilitate de a rezista eforturilor ruse de a ocupa cu forța teritoriul suveran ucrainean. Rapoartele recente indică faptul că ajutorul acordat Ucrainei nu sosește în cantități suficiente și în timp util, exacerbând situația îngrozitoare de pe teren. Oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorări grave, declarând că situația este mai rea ca niciodată. Vă rugăm să lucrați cu noi pentru a accelera resursele, deoarece prietenii noștri din Ucraina continuă să-și apere teritoriul împotriva atacului și agresiunii brutale a Rusiei“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. anti-putinistule 😀
  mi-e straniu de ce russnaci nu.ti inchid gura !

  vezi cazul Netanyahu versus Putin la curtea penala INTERNATIONALA …
  DREPATEA si „lipera exprimare” NU E PENTRU POTAI ci e mereu intr-u optimizuarea propfitului yankeu al HEGEMONULUI !

  Vezi istoria lumii si zi-mi cand mai marii lumii s-au lasat vreodata pedepsiti, ne-invinsi ca la NUREMBERG de … macar egalii lor …de gloata se stie ca e OARBA si dusa de mana de … „alesii” ei 😀 !

  Geniile-s ironic sceptice la orice … prin definitia lor … maestre ! = nu cred mai mult in RAI decat cred in IAD 😉
  ❤️❤️❤️

 2. NUii se poate permite lui Putin Belikosul sa faca terci Harkov de pe teritoriu rusesc si Ucraina sa nu poata riposta ca ‘nu e frumos sa injuri’
  Ucraina a lovit cca 15 rafinerii rusesti mai mari,mai mici in jurul zonei in care poate lovi cu drone,dar Moskova,Leningradul ,etc ar trebui lovite cu rachete,conform principiului razboiului, ‘ma lovesti peste fata ,iti dau si eu un cap in gura'(Luca 6:29-31):Aşa cum vă fac vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel

 3. Si daca dupa aceasta posibila „”realizare”” americana rusii le anihileaza armele?Cu ce ramane US in fata lumii?Cred ca americanii cu cap s-au gandit serios si la acest aspect.O astfel de abordare poate fi fezabila doar intr-o confruntae finala dar cu riscurile de rigoare.

 4. Americanii sunt cei mai cei, supertari, iar rusii sunt depasiti si nu mai au armament. Cel putin asa zice GIGI24. Dar langa ambele tarmuri ale SUA pandesc niste submarine rusesti, inarmate cu rachete nucleare. In caz de conflict pornesc cel putin 100 de focoase. Cate vor putea fi distruse de apararea americana? La fel sa va intampla si cu UK si cu Franta. Macron se c.. pe el ca nu-i poate stapani pe bastinasii din Noua Caledonie, dar se ratoieste la Putin. Penibil..

 5. Ajutorul NATO pentru Ucraina a inceput cu ochelari de protectie si veste antiglont si azi e in faza de Abrams, Patriot, Rachete cu bataie la 300 km…Garantat, NATO va da Ucrainei si F 35,va da orice cu exceptia Bombei nucleare…Bomba nucleara o va da Rusia in Ucraina…Si NATO nu va riposta…pentruca nu vrea sa moara cu Rusia de gat….Garantat se va ajunge la Lovituri nucleare tactice daca NATO nu se potoleste…Garantat, Rusia s – ar potoli daca Razboiul ar fi undeva in Mexic…Fiindca Razboiul e la numai 400 km de Moscova Rusia nu poate da inapoi,
  caci NATO ar face baze militare la Sevastopol si Harkov….Rusia va lovi nuclear, nu va avea de ales…
  Asa cum nuclear a lovit SUA in 1945 desi motivatia lipsea cu desavarsire….In locul Rusiei eu as avertiza Romania, de exemplu, ca daca continua ostilitatea fata de Rusia, Rusia o va lovi cu arma nucleara tactica, populatia romana se va razvrati si va scoate tara din NATO…si cu asta Razboiul din Ucraina se incheie, cu o Ucraina aproape intreaga…NATO e cheia Razboiului caci expansiunea NATO a provocat Razboiul….Ce Putin ? Ce Zelensky? NATO a provocat Razboiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.