„Cea mai bună soluţie” pentru Institutul Cantacuzino

Trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN şi transformarea în unitate militară anunţate de premierul Mihai Tudose reprezintă cea mai bună soluţie, pentru că numai aşa angajaţii, câţi au mai rămas, îşi vor primi banii, iar cercetarea s-ar putea dezvolta, a declarat pentru News.ro, un fost director al Institutului, Adrian Ionel.

“Este cea mai bună soluţie. Salarizarea personalului , care a avut mult de suferit în ultimii ani, va creşte la nivelul angajaţilor din armată. Apoi, cercetarea. Institutul Cantacuzino abia dacă mai are 82 de cercetători din cei peste 400. În schimb, sectorul cercetare al Armatei este foarte puternic, având cele mai multe proiecte”, a spus Adrian Ionel, în prezent director general UNIFARM.

Totodată anumite tulpini şi virusuri vor sta sub pază, iar disciplina va fi mai riguroasă, a mai apreciat fostul director al Institutului Cantacuzino.

Una dintre gravele probleme cu care s-a confruntat Institutul a fost lipsa finanţării şi închiderea liniilor de fabricaţie în lipsa autorizaţiei GMP.

“Din păcate, nici Ministerul Sănătăţii şi nici cel al Educaţiei nu au avut forţa financiară să repornească Institutul. Armata primeşte 2 la sută din PIB şi, cu certitudine, vor fi alocate sume mai mari decât au putut aloca celelalte ministere”, a mai spus Adrian Ionel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.