Cel mai vocal opozant al lui Putin, arestat la domiciliu

Opozantul rus Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai puternici lideri ai mişcărilor de contestare a regimului Putin, a fost inculpat marţi pentru abuz de încredere, deturnare de bunuri şi a fost arestat la domiciliu. Dacă va fi gasit vinovat de faptele amintite, Navalnîi poate fi condamnat la zece ani de închisoare.

El a fost acuzat de “abuz de încredere care a dus la un prejudiciu material” şi “de organizarea unei deturnări de bunuri la scară mare”, a indicat comitetul de anchetă, potrivit AFP.

Avocatul şi bloggerul Alexei Navalnîi a fost inculpat în cadrul afacerii “Kirovles”, o întreprindere de prelucrare a lemnului situata in Kirov, la 900 de kilometri est de Moscova. Navalnîi era consilier al guvernatorului liberal al regiunii, în 2009, anul comiterii presupuselor fapte. Acesta a fost numit de preşedintele Dmitri Medvedev, care dorea să arate că este pentru o deschidere politică. Anchetatorii consideră că Navalnîi a încurajat încheierea unui contract care a dus la o pierdere de 400.000 de euro pentru acea regiune, în perioada 2009-2010.

Navalnîi a devenit cunoscut prin blogul său, folosit pentru a demasca semnala de corupţie si fraudele din marile întreprinderi de stat, precum banca VTB sau compania petrolieră VTB, controlată de vicepremierul Igor Sechin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.