Ceremonie la Monumentul Eroilor Aerului din București

În memoria eroilor aviatori, duminică, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor din Capitală are loc o ceremonie militară și religioasă.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-99 Șoim și MiG-21 LanceR, dar și aeronave aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Aeroclubului României, Școlii Superioare de Aviație Civilă și companiei TAROM.

Manifestarea este organizată cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Tot duminică, între orele 10,00 — 17,00, va fi Ziua Porților Deschise la Muzeul Național al Aviației Române din București, unde pot fi admirate materiale semnificative ale istoriei aeronauticii românești: avioane militare, stații de radiolocație, tehnică de artilerie antiaeriană și rachete sol-aer, machete, uniforme, decorații și documente de arhivă.

La muzeu, în cadrul Galeriei de artă „Pictor Ion Țarălungă”, poate fi vizitată expoziția „Arta în aviație”, care cuprinde tablouri (grafică și pictură) cu tematică de aviație, cele mai multe sub semnătura lui Ion Țarălungă, vitrine cu obiecte și documente din creația artistică a piloților, sculpturi, statuete, crochiuri și caricaturi cu tematică de aviație.

Și la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii va fi Ziua Porților Deschise duminică, la eveniment fiind așteptat să participe și ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Cu acest prilej, vor avea loc zboruri demonstrative cu aeronave civile și militare, exerciții aeriene tactice cu MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99 Șoim, IAR-316B și C-27J Spartan, lansări de parașutiști și va fi organizată o expoziție de aeronave.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.