Cinci semne care arată că avem nevoie de mai mulți nutrienți

 Lipsa unor substanțe din corp poate fi înțeleasă ușor dacă avem grijă la semnalele propriului nostru organism. Cum însă în graba nebună în care trăim astăzi, uneori, nu mai acordăm atenție acestor semnale, un medic american ne sare în ajutor.

 

În acest scop, el a evidențiat cinci modificări-cheie care indică un deficit de substanțe esențiale precum fier, vitamina C și calciu.
Declarațiile medicului sunt susținute și de un studiu publicat în jurnalul Lancet. Cercetarea a arătat că jumătate dintre oameni din întreaga lume nu primesc destui micronutrienți esențiali. Deci care sunt aceste cinci semne?

 

Unghii fragile

Dr. Sethi a afirmat că unghiile slabe sau fragile pot fi un semn al deficitului de proteine ​​și fier. Unghiile conțin în principal keratina (o proteină). De aceea, lipsa unui aport adecvat de proteine ​​poate duce la deficiență de keratină care poate afecta negativ sănătatea unghiilor.

 

Oficialii federali din domeniul sănătății recomandă consumul zilnic a 0,8 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală. De exemplu, o persoană care cântărește 68 de kilograme ar trebui să primească aproximativ 54 de grame de proteine ​​pe zi.

Importanța fierului în organism este mare; Hemoglobina găsită în celulele roșii din sânge asigură transportul oxigenului de la plămâni la alte țesuturi. Când nu se ia suficient fier, unghiile sunt lipsite de oxigen și devin casante.

Pleoape care zvâcnesc

Dr. Sethi a afirmat că zvâcnirea pleoapelor sau a membrelor poate indica, de asemenea, deficit de magneziu. Magneziul este un mineral care este vital pentru funcțiile nervoase și musculare. În cazul unui aport insuficient, excesul de calciu poate ajunge la celulele nervoase și acest lucru poate duce la supraexcitare.

Un studiu din 2020 al Journal of the American Osteopathic Association arată că cel puțin jumătate dintre americani nu primesc suficient magneziu. Se recomandă bărbaților să ia 420 de miligrame de magneziu pe zi, iar femeilor 320 de miligrame.

 

Genunchi și articulații dureroase și „zgomotoase“

 

Zgomotul de zgârieturi auzit frecvent în genunchi și alte articulații, dr. Ar putea fi un semn al deficienței de vitamina D3 sau de calciu, potrivit lui Sethi. Nefurnizarea unui aport adecvat de vitamina D și calciu poate amenința sănătatea oaselor și articulațiilor.  National Institutes of Health estimează că unul din patru americani nu primește suficientă vitamina D. Gălbenușurile de ou, peștele gras și ciupercile sunt bogate în vitamina D, în timp ce produsele lactate și legumele cu frunze verzi sunt surse de calciu.

 

 Albire timpurie a părului

Dr. Sethi a declarat că albirea părului la o vârstă fragedă poate fi, de asemenea, legată de deficiențe de vitamine. Deficitul de vitamina B12, în special, poate afecta absorbția de oxigen de către foliculii de păr. De asemenea, deficitul de B12 poate cauza oboseală, pierdere în greutate și probleme de memorie.

 

Vânătăi pe corp

 

În cele din urmă, dr. Sethi afirmă că vânătăile ușoare pot indica un aport insuficient de vitamina C. Medicul a subliniat că vitamina C este importantă pentru sistemul imunitar și producția de colagen. Deficitul de vitamina C poate duce la slăbirea vaselor de sânge.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

2 Comentarii

  1. Seleniu (varza) si siliciu – ceai de coada calului (pentru unghii si par), seminte crude de floarea soarelui si dovleac (vitaminele a, E, D) morcov (betacaroten), complex de B-uri toate, inclusiv B17 (anticancerigen) care se gaseste in caise (samburii de caisa amara), piersici si alte seminte si fructe. Patrunjel verde (calciu), lamaie, kiwi, catina (vitamina C), cartof, avocado (potasiu si magneziu). In fiecare toamana si primavara. Mirodeniile au foarte multe vitamine si minerale. Ceai de oregano. Nu veti mai raci, vindeca plamanii – de boli grave. Cimbru, busuioc, lavanda, musetel (ceai sau inhalatii) – ridica imunitatea. NU in ultmul rand, regina tutror leacurilor: mierea si derivatele ei (fagure, polen, propolis).

  2. Corect dar nu pe sfatul acestui medic pentru est europeni, e strict pentru zona lor occidentală. În estul global, exista că în Egipt, medicina naturistă la îndemâna oricui, începând cu oțetul de mere pentru distrugerea micozei la unghii chiar daca are vechime, până la naturistul masaj denumit reflexoterapie: masaj in talpă, palma, lobul urechii, deasupra nasului pentru sinuzita. Cu masaj reflexoterapeut, poți pune un om pe picioare în 3-4 zile în funcție de ceea ce găsești în talpă și palma. Garantat 100%, fara laude.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.