Ciolacu. ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor”

Premierul Marcel Ciolacu susţine că datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă.

„Fapte: rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie – INS. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria ţării, peste 1.600 miliarde lei – INS. Numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă (deprivare materială şi socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 faţă de 2022 – Eurostat. Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investiţiile cresc economia şi, în mod special, investiţiile în infrastructura mare reprezintă soluţia pentru reducerea decalajelor în zonele mai puţin dezvoltate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că principalul obiectiv al guvernării a fost creşterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse.

„Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonarea preţului la utilităţi şi a marjei comerciale la alimentele de bază şi, în acelaşi timp, am venit cu măsuri active de creştere a veniturilor salariaţilor (prin creşterea salariului minim) şi a pensionarilor (prin creşterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilităţi şi pentru alimente)”, a mai afirmat Ciolacu.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,81%, cele nealimentare cu 8,06%, iar serviciile cu 10,20%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

„Indicele preţurilor de consum în luna martie 2024 comparativ cu luna februarie 2024 a fost 100,42%. Rata inflaţiei de la începutul anului (martie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost 2,4%. Rata anuală a inflaţiei în luna martie 2024 comparativ cu luna martie 2023 a fost 6,6%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (aprilie 2023 – martie 2024) faţă de precedentele 12 luni (aprilie 2022 – martie 2023) a fost 8,5%”, se precizează în comunicatul INS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Lauda-ma gura , ca ti-o-i da (editat) !Pardon , tot friptura….Gindire de Ciocolac.

 2. Mă, cum de și-a dat seama ?? Poate acu dă covrigi la juma de preț,..dar numai pentru parlamentari..

 3. Investiții în Romania buzunarelor și averilor personale, în teren nu se vede nicio fabrica care sa producă pentru economia țării! Ahhh, scuze, e fabrica importurilor de orice deșeuri pentru creștere inflație importata odată cu produsele! Țările exportatoare mențin bine economia și locurile de munca, iar Romania nici locuri de munca productive, nici exporturi, nici scădere inflație, important e că inflația creste în funcție de țara exportatoare.

 4. Ahaaa… Ai Atacat !!!pleacă mă mincinosule,e totul din ce in ce mai scump ,santem mai îndatorați și săraci iar salariile sânt la fel,păcănele și droguri peste tot nu.i deajuns că PSD NEA FURAT DE SUTE DE MILIARDE.Taci dracului din gura!

 5. Nene Ciolacule, piata regleaza preturile. Ai ramas agatat in comunism. Cu vrei sa scada preturile daca ai 80% importuri. Unde sunt micile magazine ale asociatiilor de producatori?!! Ai uitat sa desfiintezi pacanele si in marile orase, de aici ai donatii de partid, si de la multinationalele care isi vand produsele alimentare la noi dar profitul il cara la ei?!! De la mafiotii imobiliari care ne sufoca cu blocuri de 20 etaje, fara spatii vwrzi, parcari si cu un trafic auto infernal.

 6. Și dacă ai atacat ce moarți?,ce crezi că se sperie de tine multinaționale,o vrăjeală de covrigar , totul este o gargară tipică PSD înainte de alegeri,dar în fapt nu fac nimic pentru interesele cetățenilor

 7. tomlin spune:
  11 APR. 2024 LA 12:23

  Postare falsa produsa de un haurist datorita zgarceniei Nistorescului.

 8. „IA MĂSURI ,TREBUIA SĂ FI LUAT MĂSURI -SĂ CREASCĂ PRODUCȚIA LA MĂRFURILE -PRODUSELE ROMÂNEȘT-SĂ FIE INUNDATĂ PIAȚA CU PRODUSE DIN ȚARĂ BUNE-CĂ PREȚURILE SE REGLEAZĂ ELE -N PIAȚĂ(C-ASTA-I ESENȚA CAPITALISMULUI!),ROMÂNII SĂ LUCREZE,SĂ PRODUCĂ-N ȚARĂ,SĂ CHELTUIE ÎN ȚARĂ … ȘI MAI ÎNCET CU STEAGUL APĂRĂRI -ÎNCORPORĂRII,MILITARIZĂRII -CĂ () CHIAR RĂMÎNEȚI SINGURI ÎN ȚARA=PROTECTORAT -BĂIEȚI! ESTE DE LUCRU ÎN AMERICA DE SUD!

 9. Nu sunteti in stare sa stergeti postarile false, pe care lipsa unui login veritabil nu le evita ?

 10. @”PATRIOTULE”,
  „Piata regleaza PRETURILE”.
  Niciodata, NiciCand, NiciUnde.
  Pretuirie SE telefoneaza de catre Zmeckers care AU Puterea sa o faca.

  DACA ar fi fost vreodata LIBERA, NU ajungeau Zmeckers la PUETRE prin BANI MY=ulti obtinti in TOATE Felurile, afara de Competitia LIBERA.
  Asta a fost, este si va fi OOVESTEA de ImProstit Studentii in primul rand so apoi GuGuStiucks care ASA sjnt Dansii; GuGuStiucks.

  DACA esti SINCER, este evident ca esti GuGuStiuck.
  DACA NU esti SINCER, este evidentt ca esti Sageata a Zmeckers.

 11. Romani care va iubiti pe voi insusi, copiii si nepotii votati Ciolacu, Ciuca, PSD si PNL ca sa deveniti ingrasamant agricol. Cel mai bun ingrasamant agricol pentru orogoarele apartinand corporatiilor occidentale din Urcacania. Urmeaza fertilizarea solului cu racanii din Franta, Polonia si din pacate si Romania.

 12. Noi nu avem economie de piata. Avem inca economie etatizata iar postacii au educatie financiara zero. Daca in o piata exista surplus mare de ridichi rosii vor tine pretul jos ca sa le vanda. Daca numarul este mic voe tine la pret. Noi nu avem bursa pt a se stabilii preturile corecte pt legume si fructe, carne, branza si peste. Mai puneti mana sa cititi bai inteleptilor de doua parale.

 13. @un patriot/Care economie etatizata cand statul roman nu mai detine nimica? Toate resursele, bancile si facilitatile de productie si desfacere apartin firmelor occidentale.

 14. ” Noi nu avem bursa pt a se stabilii preturile corecte”

  Nu exista preturi „corecte” si nici bursa la agricultura de subzistenta. Pretul „corect” a oricarui obiect este cel dat de catre cineva sa-l achizitioneze. Intreaba-l pe SimIon, cel mai bun pozar cu mobilul in Parlament.

 15. Bine zis CONTESTATARULE arata-i piata gazelor unde a scazut consumul, a scazut si pretul (la atii) numai la noi Zmeckers tine pretul sus iar GuGuStiucks plateste, la fel e la energie si combustibili, de aici si pretule mari de care se plange ciolacus! el insa o face pe haiducul, va lua de la aia care inca mai au cate ceva (atentie nu de la Zmeckers) si va da la saraci, un tichet, un bon, un voucer si gata a rezolvat treaba! va spune apoi ca astia l-au votat, orice manarie a tebletelor trebuie sa fie insotita de un alibi solid!

 16. Vrei sa nu mai fi cocoșat de taxe și impozite și să nu mai fi jegmanit,spune NU alianței toxice PSD și PNL

 17. preturile s-au speriat si au fugit la Buzau!!!
  Doamneee, ce vremuri am ajuns, ce oameni, ce metehne!

 18. Pai asta se si vrea:sa te carteleze,sa depinzi de ei,nu de munca ta!au ajuns la clasa de mijloc,pe care o vor desfiintata,profesorii deja au cartele,vor urma doctori,militari,etc,samd!

 19. Nu pot sa nu ma gandesc la vremea guvernarii lui Ponta. A venit omul, a decis miscorarea TVA de la 24 la 19 si la unele produse 5-10%. Toti i-au zis ca e rau ca va falimenta tara. Inflatai era pentru prima data zero dupa 89 si culmea aveam deflatie si urla Isarescu de la BNR ca nu e in regula. O economie functionala trebuie sa aiba inflatie 1-2% pe an. In acei ani am reusit sa iau un credit cu dobanda de 2+0,68% robor. Era rata la o casa de 80mp cu teren 400mp 1080 de lei. Ce vremuri, ce vremuri. Acum e dezastru, zilnic 3-4 lei imi zboara pe ambalaje, la gaz inca facturile sunt umflate rau, preturile imobiliarelor au sarit la cer cu toate ca nu exista nici motiv nici justificare. Stiu dezvoltator care a facut 4 case mici, da mici, cu 220mp de teren si in 2018 cerea 55 de mii de euro pe ele. Nu a vandut unul in 4 ani, dar anul trecut a reusit sa dea unul cu 68 de mii, anul acesta inca unul cu 75 de mii si acum pe celelalte 2 cere 95 de mii. Asta e valoarea de piata, asa se stabilesc preturile in acest domeniu. Apoi vin bancile si cu BNR si majoreaza de la 67 de mii la 90-100 de mii, ca cica nu se mai poate cumpara nimic de banii aia. Auzi ca 70 de mii de euro nu mai poti lua nici macar 2 camere de alea comuniste. Ne-am dus dracului. Ciolacu e praf de stele, se lauda singur ca vin alegerile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.