Cioloş şi Dragnea, la raport

Dacian Cioloş a acceptat imediat invitaţia lui Liviu Dragnea de a veni în faţa Parlamentului, pentru a prezenta situaţia economică a ţării. Premierul se va înfiinţa în faţa parlamentarilor cu un teanc de documente pline de cifre din care va reieşi că România este pe drumul cel bun. Trebuie să ne aşteptăm la aşa ceva, pentru că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, deja, că există o creştere economică de 6% în trimestrul doi şi că încasările sunt peste program. Despre fondurile europene pe care România nu reuşeşte să le atragă, lipsa de investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară, cele 4.200 de şcoli fără autorizaţie sanitară şi ISU, nemulţumirile profesorilor legate de slaba salarizare, revolta transportatorilor, refuzul medicilor de a semna contractele pentru gărzi şi despre problemele legate de sistemele publice de termoficare Dacian Cioloş nu va spune nimic. În schimb o vor face liderii PSD, care până la alegerile generale din 11 decembrie vor tot critica „Guvernul Meu” şi, implicit, partidul care i-a cântat în strună, PNL. Singurul scop pentru care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a invitat pe şeful Guvernului, Dacian Cioloş, în Parlament cu o situaţie privind starea economică a ţării este acela de a face rost de muniţie electorală.

Dacă Guvernul este chemat la raport, n-ar fi rău dacă şi Parlamentul ar prezenta cu un raport de activitate. Parlamentul, în care PSD şi aliaţii săi au majoritatea, ar trebui să explice de ce nu a modificat legislaţia privind accesarea fondurilor europene, actualele acte normative îngreunând acest proces. De ce actuala legislaţie este atât de proastă încât unele proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală ori locală sunt blocate cu anii. De ce legea nu obligă autorităţile centrale şi locale să finalizeze cu prioritate lucrările care au fost realizate în proporţie de, să zicem, 75%. De ce legea îi permite ASF-ul să-şi bată joc de transportatori, punând în pericol existenţa uneia dintre cele mai importante componente ale economiei româneşti. De ce Parlamentul PSD-ALDE nu a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tehnocrat, atunci când, la 6 luni de la instalarea acestuia, a văzut că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. Şi de ce-urile ar putea continua.

În concluzie, dacă-i bilanţ, bilanţ să fie, ca să ştie lumea exact ce-a făcut şi Guvernul Tehnocrat, dar şi Parlamentul PSD-ALDE, pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.