Ciutacu îi arată degetul lui Morar

CNA a discutat marţi plângerea depusă de jurnalistul Victor Ciutacu la adresa postului B1 TV pentru emisiunea „Naşul”.

B1 TV şi-a exprimat marţi disponibilitatea de a-i acordat dreptul la replică jurnalistului Antenei 2 Victor Ciutacu, informează un comunicat al CNA.

Acesta sesizase săptămâna trecută CNA deranjat de o serie de acuzaţii lansate de Radu Moraru în emisiunea „Naşul” de la B1. „Mă adresez din nou dumneavoastră şi colegilor dumneavoastră. Din păcate pentru mine, e a treia oară într-un an când sunt nevoit să o fac. Şi, de fiecare dată, o fac din acelaşi motiv. Cu riscul de a deveni redundant, vă semnalez că execuţia mea publică din emisiunea «Naşul», difuzată pe B1 TV şi moderată de domnul Radu Moraru, continuă. Ultimul episod din lungul şir s-a difuzat ieri, 23 iunie 2010, când domnul Moraru a insinuat că aş avea legături culpabile de natură economico-financiară cu fraţii Awdi, recent acuzaţi de DIICOT pentru infracţiuni economice în «cazul Rodipet»”, se arată în documentul trimis de Ciutacu.

În replică la gestul B1 de a-i acorda dreptul la replică, Ciutacu spune că nu doreşte să meargă la televiziunea fraţilor Păunescu: „Îi anunţ pe distinşii membri ai CNA, organism care (prin legea de funcţionare) monitorizează respectarea legislaţiei audio-vizualului şi sancţionează deparajele din limitele actelor normative, că nu este visul neîmplinit al vieţii mele să mă duc în studioul de la drum al B1 TV. Dacă ar fi fost, mi-l împlineam demult…”.

„Înţeleg că CNA nu vrea să se bage între noi şi încearcă să se spele pe mâini, dar menirea legală a Consiliului e să asigure un climat decent în audiovizual, nu să facă pe judecătorul de pace. Radu Moraru nu-i procuratură, să-l trimiţi pe Victor Ciutacu la el în studio cu mandat de aducere. Într-o lume normală, nu te prefaci a-l pedepsi pe Radu Moraru obligându-l să-l invite la emisiune pe Victor Ciutacu; împotriva voinţei acestuia din urmă”, se mai arată în răspunsul lui Ciutacu postat pe blog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.