Dominic Fritz renunță. Lasconi şi alţi 9 vor candida la şefia la USR

Zece persoane şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR, până duminică seară, printre care Elena Lasconi, deputatul Cristian Seidler şi activistul Radu Hossu. De asemenea, unul dintre candidaţi este din diaspora.

Potrivit USR, lista candidaţilor înscrişi este:

1. Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş
2. Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti
3. Radu Mihai Hossu – 38 ani, Braşov
4. Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova
5. Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj
6. Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora
7. Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj
8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj
9. Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6
10. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanţa

Elena Lasconi, primarul reales al orașului Câmpulung, a anunțat oficial că-și depune candidatura pentru funcția de președinte al USR.

„După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții.
Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung.
În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte.
Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.
Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat.
Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!”, a scris Lasconi pe Facebook.
Totodată, într-un mesaj intern, Elena Lasconi a transmis că este dispusă să-și asume și o candidatură la alegerile prezidențiale.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi-a anunţat colegii că nu va mai candida la preşedinţia USR, întrucât propunerea de a separa candidatura la prezidenţiale şi preşedinţia partidului ”nu pare să aibă suficientă tracţiune momentan”. 

”Obiectivul meu în ultimele zile a fost să construim o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este şi mai multă dezbinare (…) Trebuie să iau însă la cunoştinţă că propunerea mea de a separa candidatura la prezidenţiale şi preşedinţia partidului nu pare să aibă suficientă tracţiune momentan în interiorul partidului şi nu este împărtăşită nici de Lucian, nici de Elena. Să merg înainte cu ea ar risca să ne dezbine într-un moment crucial şi nu vreau să repet greşelile din USR care au dus la fragmentare”, le-a transmis Dominic Fritz colegilor de partid.

Acesta i-a anunţat că nu va candida: ”Nu voi candida. Vă asigur că a fost o decizie extrem de dificilă pe care am luat-o cu multă responsabilitate. Nu am nevoie de preşedinţia USR ca să particip la reconstrucţie”.

De asemenea, primarul din Timişoara afirmă căm va susţine noua conducere a formaţiunii politice.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu (USR), a transmis duminică, într-o postare pe Facebook, că o susţine pe Elena Lasconi,  el arătând că o apreciază pe aceasta pentru că a decis să îşi asume şi candidatura la alegerile prezidenţiale.

„Dragi prieteni, Elena Lasconi a spus Da! Elena a hotărât să-şi asume atât candidatura la preşedinţia partidului, cât şi candidatura la alegerile prezidenţiale. Nu a fost o decizie uşoară, va avea cu siguranţă multe de înfruntat. De asta are toată aprecierea si susţinerea mea. Mă bucur că a înţeles mesajul meu şi al altor colegi, atunci când am solicitat ca oricine doreşte să se înscrie în cursa pentru conducerea USR să-şi asume şi candidatura. O susţin pe Elena deoarece cred că în acest moment este cea mai bună soluţie pentru USR. Elena are energia şi dorinţa de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului şi notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate”, afirmă Lucian Stanciu-Viziteu, în mesajul menţionat.

Tot duminică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a pierdut alegerile, le-a propus membrilor USR şi cetăţenilor care cred în această formaţiune politică „o reconciliere şi o reconstrucţie” din temelie a USR şi a anunţat că va lansa o platformă deschisă publicului pentru a afla părerea sa.

Potrivit acesteia, restartul USR trebuie să înceapă reconstrucţia internă de la: democraţia în partid – componenţa Comitetului Politic, verificarea adreselor de email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Naţional etc; transparenţa – banii din subvenţie, publicarea CV-urilor şi a contractelor; solidaritatea în partid pentru filialele mici; meritocraţia în partid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

 1. Incepe sa se relev cum va c ui e ONG-ul asta sub masca si infatisarea unui pseudo-partid ?
  …era FRANTA ce-a care finanta secret si fara sa fie declarata OFICIAL ca sponsor al USR-ului tradator ?

  Intreb pentrU ca la Urkani „FONDUL CLINTON” face ravagii finantand secrete ONG-uri si MAIDANE !

  Clar, pot fi injurat de excrocii interesati de/prin ONG-uri insa n-ar fi oare mai bina sa ma contra-argumenteze cu dovezi non-teoretice fraierii ?
  [PS: MISHTEUAX acest 3301 … a deja castigat pariul pe TRUMP … atentie la AUGUST 😐 rusii au deja in PLAN si un ATAC DE PE MARE pentru cucerirea ODESSEI … (de-aia va zice-am nu dati nici in ruptul capului PATRIOATE … deoarece si RO va fi implicat in atac ! + In TRANSNISTRiA 🙁 au NUCLEARE TACTICE rusii !

  PPS: Cine ma cunoaste cu adevarat dintre voi (stie daca mint sau nu ! de zis v.am zis ! faceti ce vreti ! e sigur -> rusii preiau ODESSA!)

  MAGA ! TRUMP=POTUS ! (BIDEN v-a avea propbele din „LAPTOPUL din IAD” si ce-au vazut 🙁 🙁 🙁 in el „elvetieni” dornici de razbunare pentru …CREDIT SUISSE ! 😐
  IQ=?
  AUD ?

 2. la tomberonul politic !
  aLĂTURI de Macrou, măR🤣g …
  ■] Halena- PoMpa 1 – Halena [■

 3. Cu madam Clotilda-n frunte,
  Vor avea succese multe, (candidand in Guadalupe).

 4. In fapt doamna Lsconi isi depune azi aidoma prietenilor de la aur candidatura in alegerile prezidentiale .N.Dan si Frita au fost doar iepurasii .

 5. Marsh fă în Franța și candidează! Acolo te iau în șuturi daca faci ce faci in Romania!

 6. Lasconi,intai marita-ti fata sa scapi de pietroiul de gat!
  Coldea presedinte

 7. Cocoană, chiar românii „are intotdeauna” dreptate? Ceva jenați mau multă ninte nu ai? Gata, ai traz lozul pe ka Câmpulung și Antena 3 și te văzuși prima peezdha prezident în Romanica? Vezi sa nu patesti ca prima prim ministru, ca Veoricha Danchila! Iar despre Fritz, asta vorbeste românește parca ar fi studiat la Băneasa dar aia din Germania. Mai cărati-vă, prea mult zgomot și ură împrăștiați în societate!

 8. Vai de mama noastră! După ce și-o educa pe Editat de fiica-sa sa aiba tupeu sa conducă poporul român cu credință în Dumnezeu! O lepra !

 9. … canta: „Secsii, secsii, stiu ca ma vreti”… Eu sa stiti ca inca de mica am fost un copil deosebit: la maternitate am fost singurul bebelouche alb, printre o multime de alti bebelouchi negri…

 10. O alta pre(a)facuta (de Soros) printre tutele USR-iste.
  Si ea si fii-sa si Armand(a) Clopotilda si Chichirau si roata motrice si multe altele.
  Cand furau ei saxii cu voturi europenism, cand fura altii USRistii vad roșu în fața ochilor.

 11. cind faceti de 40 de zile si unde? dati coliva gratis sau e business-ul lu ghinea?

 12. Asta cu celebra/originala afirmatie/definitie „dragi cimpulungeni”!Cucoana zici ca esti de meserie ziarist,trebuie sa sti ca locuitorii zonei Cimpulung Muscel se numesc”musceleni”daca tot vrei sa te adresezi zonei.Sa ajungi Presedinte USR si Closette Chichirau Vice si Fritz Secretar iar Viziteu cel ce sta pe capra si mina caii.Niste..adunaturi!

 13. Punct si de la capat! Restart!
  Calea de urmat e fix cea a PDL, transformat in „victoriosul” PMP! Tot inainte, tovarasi!

 14. Fata lui Geoană a scis limba la tv! Succesuri evrei care vreți să conduceți lumea! Free Palestine!

 15. Viziteu a lui Lepedeu a declarat duminică, într-o postare pe Facebook, că o susţine pe Lasconi-Vasconi la etc….

 16. Partidul lui Solos nu se lasă …vrea in vârful piramidei !!???😊

 17. Dar ce cauta aceasta duduie care numai userista nu pare in acel partid de ratzuste intoarse cu cheia? Stie bine acest adevar si incearca sa refaca partidul dupa masura sa. Nu va reusi decat sa se compromita definitiv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.