Comisia Europeană, reacție în cazul Legilor Justiției

Comisia Europeană cere guvernului român să ţină cont de recomandările privind codurile penale şi legile justiţiei formulate de Comisia de la Veneţia şi anunţă că va prezenta propria sa analiză în următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), pe 13 noiembrie.

‘Am luat cunoştinţă de cele două opinii ale Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei. Solicităm autorităţilor române să le ia în considerare’, a declarat luni pentru Agerpres un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, avertizând că, dacă acest lucru nu se întâmplă, Comisia Europeană va trage ‘concluziile corespunzătoare’.

‘Aşa cum a menţionat clar prim-vicepreşedintele (Comisiei Europene) Timmermans în dezbaterea din Parlamentul European: În timp ce continuăm dialogul cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia va trage concluziile corespunzătoare dacă amendamentele aduse legilor justiţiei, codurilor penale şi legilor privind conflictele de interese şi corupţiei nu ţin cont de aceste preocupări’, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Comisia de la Veneţia a publicat în urma cu puțin timp raportul privind modificările aduse atât codurilor penale, cât şi legilor justiţiei. Experţii critică dur modificările adoptate de Parlament. Raportul conține 36 de pagini în care sunt criticate schimbările votate în Parlament de PSD-ALDE cu privire la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

În plus, Comisia de la Veneţia recomandă României să reanalizeze sistemul de numire şi destituire a procurorilor de rang înalt, notând că, în pofida unor îmbunătăţiri, proiectele de lege în domeniul justiţiei riscă să genereze presiuni şi să submineze independenţa sistemului judiciar.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  • Toata aceasta zbatere a colhoznicilor vizeaza in prima faza impiedicarea mazilirii Tractoristului General, penultima reduta a statului securist paralel, ultima fiind Natzimann insusi. Nu intamplator Tudorica a tot tras de timp si nu-i exclus sa repete scenariul cu Infractoarea nationala Kövesi, cand in prima faza a declarat „inoportunitatea” momentana care a durat o vesnicie!!! Si nu existase aceasta uriasa presiune combinata a sectiilor noului Comintern, Colhozul european…

  • Faptul ca un condamnat penal iti face tie legile dupa care poti fi judecat nu ti se pare umilitor??? Adevarul nu este umilitor, dar sunt destui care nu pot sa il inghita.

  • Secatura securista ce-si zice „ena” vorbeste de adevar, aceasta individa infama pe adevaratul ei pseudonim, „lili”,
   sfidand adevaruri si realitati cu o nesimtire de putoare imorala!!! Toti prostacii securisti formeaza un corp cu mai
   multe tentacule, creaturi hidoase aduse din haurile pestilentiale la suprafata mlastinii politice romanesti. Sfideaza orice fel de argumente, ba chiar devin cu atat mai agresivi cu cat patronii lor sunt demascati mai fatis. Acuza ciuma rosie autohtona si se inclina ciumei rosii europene si mondiale, adevarate spurcaciuni…

 1. atunci cand hotii fac legi pentru justitie, este de asteptat sa se intample ceea ce s-a intamplat. Hotii n-ar trebui admisi nici macar marunti functionari de stat, cu atat mai putin in Parlament, guvern sau institutii de forta. Si nu in ultimul rand, in ascensiunea politica la functii publice ar trebui stabilite criterii obligatorii de competenta. Este inadmisibil ca Dragnea si tiitoarea lui semianalfabeta, Carmen Dan care si-a croit drumul politic stie dumneaei cum, Iordache, Nicoliscea, Serban Nicolae, valcov siultima pe lista, Veorica Dancila sa faca politica Romaniei. Sa nu-l uitam nici pe batranul gigolo Tariceanu care ar trebui sa se ocupe de defilari pe podium cu moda pentru batranii libidinosi, nu de politica.

  • Iohannis să demisioneze și să dea banii pe chiriile la casele furate cuacte falsificate.

  • „Patrocle”, mirosi a naftalina si a fecale din „Latrina publica”! Iar te-ai resetat, otreapa poliidentitara? Nu vezi ca repeti acelasi refren cretin ca un patefon defectat? De ce te legi de institutiile securiste de forta? Vrei sa fii pus pe liber? Sau e forma ta tembela de razbunare ca acoperitii au fost demascati din cauza…incompetentei? Care a fost criteriul numirilor la DNA si PICJ si ICCJ si CSM si la sectiile Securitatii a unor tradatori de tara, scursura umana?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.