Comisia Europeană s-a oferit să ajute Ungaria

Comisia Europeană s-a oferit marți să ajute guvernul ungar pentru a înființa centre temporare în scopul de a procesa rapid cererile de azil și de a-i returna pe imigranții clandestini, în condițiile în care Ungaria se confruntă cu un aflux de imigrați la fel ca Italia și Grecia, relatează Reuters și The New York Times, potrivit Agerpres.

Comisarul european pentru migrație și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos (grec), aflat marți la Budapesta, și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru planul guvernului ungar de a ridica un gard de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, pentru a opri valul de străini care trec granița pentru a intra pe teritoriul ungar.

”Europa va susține întotdeauna statele membre aflate în prima linie și Ungaria este un stat din prima linie”, a declarat Avramopoulos într-o conferință de presă cu ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto. ”Ungaria este sub presiune (în ce privește imigrația). Vorbeam până acum despre Italia și Grecia. Acum adăugăm și Ungaria”, a mai spus comisarul european.

Până în prezent, peste 67.000 de imigranți ilegali au intrat în Ungaria, majoritatea dintre ei traversând frontiera sârbo-ungară. Marți dimineața, 567 de străini au pătruns în Ungaria, a precizat Szijjarto.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.