Concert dirijat de John Malkovich la Sala Palatului

Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru miile de români care au participat la filmările lungmetrajului “Cravata galbenă”/“The Yellow Tie”, la un concert dirijat de actorul John Malkovich, care îl interpretează pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache.

Peste 4000 de persoane au fost spectatorii punerii în scenă a unui concert istoric susținut de renumitul dirijor împreună cu Filarmonica din Munchen, care a avut loc în anul 1989, în Philadelphia.

Sergiu Celibidache este recunoscut ca dirijor neîntrecut al simfoniilor lui Anton Bruckner, recreate la Sala Palatului împreună cu Orchestra Română de Tineret a Centrului Național de Artă “Tinerimea Română”.

„Dirijorul nu este neapărat muzician, dar el poate să fie şi muzician. Un om care face ordine în orchestră, pentru ca instrumentele să cânte deodată, să nu devină niciunul prea strident si să ia naştere o oarecare funcţie muzicală, asta încă nu înseamnă muzică. Este doar premisa care face posibilă naşterea muzicii”, declara Sergiu Celibidache.

Nominalizat la două premii Oscar, la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA, John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei mondiale contemporane. Actor, producător și regizor, acesta este cunoscut pentru rolurile din “Dangerous Liaisons”/”Legături primejdioase” sau “Being John Malkovich”/ “În pielea lui John Malkovich”.

„Cravata galbenă” portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX.

Pelicula este regizată de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu co-scris alături de James Olivier. În echipa de realizatori a filmului îi regăsim și pe cineastul Peter Menzies Jr., designerul de costume Alessandro Lai, designerul de coafură și machiaj Lynda Armstrong și scenograful Vlad Vieru. Muzica originală este semnată de Kathryn Kluge și Kim Allen Kluge, iar Des Hamilton și Georgia Topley conduc castingul internațional.

Producătorii filmului sunt Adela Vrînceanu-Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, James Olivier și Robert W. Cort.

Filmările pentru lungmetrajul “Cravata galbenă”/”The Yellow Tie” au loc în această perioadă în București.

Credit foto Sala Palatului: Adi Marineci
Credit foto John Malkovich: Jeff Spicer

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

 1. Nu stiu cum arăta sala din philadephia, dar sala palatului este o cocaină, nerenovată cred că de cincizeci de ani, scaunele lipicioase, mochetă roasă, pereți murdari, de wc-uri nu mai zic.

 2. Da, cam greu de acceptat John Malkovitch în rol, caci Celibidache avea plete si dansa din fund cand dirija. PS: Ce o zice Celică oare, Retired Extremely Dangerous 3 ?

 3. cultura?
  o maimutza talentata se face ca dirijeaza si asta e „act de cultura”?

  -e act de impostura!

  rolul social al actorilor si interpretilor
  dealtfel mincinosi PROFESIONISTI
  a fost exacerbat de catre bolshevici,
  mai putzina paine
  mai mult circ.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.