Conjurația miliardarilor marxiști

Care este cauza multora dintre evoluțiile surprinzător de rapide și deseori bizare ale lumii occidentale contemporane, de la radicalizarea ideologiilor de gen și până la războaie și închiderea economiilor? Încearcă să răspundă, în ultimul ei volum, Hanne Nabintu Herland, o scriitoare născută în Congo din părinți norvegieni. Este influentă în mediul online în Europa, opunându-se globalismului și feminismului radical, criticând ”ordinea liberală” pentru că atacă valorile tradiționale. Cum suntem în plin război între Autocrație și Democrație și cum aceasta este doctrina echipei care conduce acum cea mai mare putere a lumii, Statele Unite, trebuie spus din capul locului ca Herland a fost invitată, înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, la televiziunea rusa RT și că ambasada Federației Ruse în Norvegia a recomandat site-ul sau ca sursă de informare despre Rusia. Pe lângă acest păcat, Herland a fost acuzată de rasism, pentru că ea consideră că forma predominantă de manifestare a rasismului este împotriva albilor.

În ultima sa carte, Herland reia o argumentație deseori întâlnită: ”Niște companii private mastodont domină total modul nostru de viață, ceea ce mâncăm, ceea ce bem, ceea ce privim la televizor, ceea ce îmbrăcăm și ce votăm”. Deseori, branduri între care există o mare concurență sunt deținute de aceeași companie mama. Același lucru este valabil și pentru presa de ”stânga” și de ”dreapta”. 90% din presa din Statele Unite este controlată de doar șase corporații. Cât privește competiția politică, cei mai bogați 0,01% dintre americani asigură 40% din donațiile pentru campaniile electorale.

Într-o asemenea lume, cei mai bogați devin și mai bogați. Herland scrie că 82% din bogăția produsă în 2017 s-a dus în buzunarele celor mai bogați 1%, în timp ce ce mai săraci 3,7 miliarde de oameni ai lumii nu au beneficiat de niciun cent.

De fapt, indivizii săraci sau de condiție medie sărăcesc și mai mult, pe măsură ce bogații se îmbogățesc. ”Cei mai bogați au făcut averi în perioada tragică a pandemiei, iar restul s-au prăbușit într-o sărăcie de neimaginat. Strategia închiderii economiei a dus la creșterea profiturilor celor bogați. În câteva luni din anul 2020, averea lui Bill Gates a crescut cu 75 de miliarde de dolari, averea lui Jeff Bezos cu 67 de miliarde de dolari, cea a lui Mark Zuckerberg cu 38 de miliarde, ar cea a lui Elon Musk cu 33,6 miliarde de dolari.

În acest timp, 48% dintre micii afaceriști din America au trecut printr-o perioadă grea. O treime dintre ei au falimentat, iar afacerile deținute de americanii de culoare au fost lovite și mai rău.

Herland îmbrățisează o teză tot mai răspândită: din punct de vedere istoric, Vestul regresează, iar cei foarte bogați devin un soi de nobili feudali, stăpâni peste o clasa de șerbi care se extinde tot mai mult.

Dintre atâtea locuri comune pe care le vizitează în cartea sa, Herland iese în evidență vrând să demonstreze că la originea acestei evoluții lamentabile stă marxismul. Începând din anii 1960, de la mișcarea ”sex and drugs”, marxismul a început să erodeze cultura vestică, să o otrăvească, să corupă și să distrugă ceea ce a stat la baza evoluției occidentale. Marxiștii au făcut facilitând obținerea controlul total de către cei mai bogați. Aproape toate subiectele majore de astăzi – politizarea științei, ascensiunea unor grupuri (marxiste) precum Black Lives Matter, marginalizarea globală a creștinilor, alimentarea tensiunilor sociale, rescrierea istoriei – sunt generate de rolul disproporționat jucat un cerc restrâns de elite cu o agendă profund ideologizată.

”Atacul marxist împotriva valorilor istorice ale Vestului a slăbit nucleul culturii noastre, a distrus stabilitatea socială și familia, a redus libertatea de exprimare și a pus pumnul în gura oamenilor. A înlăturat obstacolele și le-a permis miliardarilor să dețină controlul. Combinația dintre corporațiile private și ideologiile socialiste a dus la dezvoltarea unei gândiri unice, în care populației i se cere să fie de acord cu consensul la care au ajuns liderii, ceva nu foarte diferit de ce s-a întâmplat cu național socialismul în Germania de dinainte și din timpul celui de Al Doilea Război Mondial”, scrie Herland.

Marxismul este capabil să exploateze orice mediu în care libertatea se reduce și este înlocuită cu gândirea de turmă. Herland îl citează pe Lenin: ”Trebuie să fim pregătiți să folosim trucuri, amăgiri, încălcarea legii, trebuie să ascundem adevărul… Putem și trebuie să scriem într-o limba care să semene în rândul maselor ura, repulsia și disprețul față de cei care nu sunt de acord cu noi”. În viziunea lui Herland, acestea sunt tacticile folosite astăzi în discrsul politic și în cel din mass-media.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25

28 de Comentarii

 1. Mi-ar fi rusine sa o consider pe aceasta comuista vreo valoare.Insira lucruri comune inca de pe vremea comunismului apareau astfel de statistici stim de la lectiile de socialism stiintific ca are loc o concentrare a capitalului,tot Marx ne invata,nimic nou
  noua este pelteaua ‘capitalismului marxist’ in discursul public romanesc inca dominat de sintagme precum „capitalism salbatic” sau „acumulare primitiva de capital” – reziduurile mitologiei marxist-socialiste In tranzitie, sintagmele au capatat o noua functie: aceea de a scuza si legitima rapacitatea si impostura profitorilor tranzitiei – ”ingineri financiari” si ‘oligarhi’ – deveniti peste noapte mari capitalisti.
  mult mai importanta in SUA este doctrina lui Carnegie”Evanghelia bogatiei’va recomand sa o cititi ca sa pricepeti
  PS nu ma astept ca o autoare care-l proclama pe Putin un mare lider al vremurilor noastre(In 2017:))),care activeaza in miscari de extrema dreapta in tara sa,sa scrie altceva

 2. 1.pnnr nu mai poate fi luat,e bine,e solutia adevarata,ne apucam dracului de treaba,nu asteptam la straini sa ne dea bani gratis 2.sua e pe duca e o tara distrusa,ce va deveni ca gunoiul lumii,din cauza ca s a degradat moral.vedem ce stupizi o conduc,cum o conduc 3.ue este pe duca si ea,e pe terminate.nu a putut face procesul comunismului in europa,nici in romania.in romania s a intarit securitatea ca numar si importanta,in fapt niste ratati care controleaza tara si vor trada vestul alipindu se iar de rusi si chineji,de comunisti adica. 4.acum securitatea stie ce sa faca,pe vremea lui antihrist adica a draculuiom ea va supraveghea,va avea informatori,va trada oamenii,va avea majoritatea romanilor ca turnatori,securisti,comunisti adica
  antioameni,in slujba lui antihrist.daca intre 1944…1989 si dupa,securistii au facut atita rau omului,pe vremea lui antihrist ea va supraveghea totul,va fi ochiul diavolului in case si familii,oameni de nimic 5.securitatea trebuie redusa la 10%maxim din ce e acum,ei sint saminta raului in romania,ei fac guverne,fac partide(haur),nu fac procesul comunismului,revolutiei din 1989,mineriadelor.reteaua r(gasiti pe net) adica trupe secrete din armata,securitate,militie,garzi au omorit romani dar nu pot fi judecati ca se supara,ies adevarurile la iveala.da,pe strazi,in parcuri,in magazine,in masini pe strazi vedeti oameni din reteaua r lasati pe strazi,necondamnati,dar ei su miinile murdare de dinge de oameni,de romani.felicitari injustitiei romsne 6.ne miram sa aflam ca 5de la europa libera((emil hurezeanu,neculai ctin.munteanu amindoi lgbt)…)au fost…turnatori!ei lucrau cu securitatea!niste stupizi de securisti,dar europa libera ne a veselit.era tare emil care l au onorit securistii.multumim andrei voiculescu cu muzica lui.andrei partos e mort sau viu? 7.ro va trada nato,vin rusii,ro basculeaza iar.astia se misca dupa cum bate vintul.luati le arma la smbasadorii nato,sa nu faca ce a facut cel german in 44

 3. Lungul Marș al lu’ Gramsci a avut un final câștigător în Li🌈icia și în Europa de Vest.
  S-a împlinit ce anticipa Yuri Bezmenov cu decenii în urmă.
  Doar că învingătorul e China, nu URSS, măRog…😪

 4. Citez esență pură și reală practicată la nivel global de ceva vreme cam lunga „forma predominantă de manifestare a rasismului este împotriva albilor”! Sper că nu ați uitat cum spuneau, referindu-se subtil la migranți, citez „o femeie harnica poate munci cat 3-5 bărbați, poate întreține 3-4 barbati cu munca ei”! Și nu era vorba de consumatoarele de falafel produs oriental, sau, la consumatoarele de dulciuri care cumpara o mare geanta(25-30kg) de voiaj pe săptămână de la cofetarii.

 5. I. Nu sunt mare cunoscător al doctrinei marxiste, dar din puținul învățat și reținut din perioada școlarizării mele, pe vremea lui nea Nicu, constat că asistăm la o bulibășeală ideologică cruntă, unde se amestecă doctrine politice, economice, filosofice și de altă natură, rezultând niște etichete care nu mai au nicio legătură cu realitatea. Cum să fie marii capitaliști mondiali marxiști, când se știe că una din tezele de bază ale acestei ideologi ne spune că contradicția dinte muncă și capital va determina munca, adică creatorii de valori materiale și spirituale să-și revendice radul muncii lor, de la cei care și-l însușesc, deoarece ei dețin capitalul, adică mijloacele de producție, indiferent de natura lor. Rezultă o mișcare care va duce în final la confiscarea capitalului în favoarea adevăraților creatori ai acestuia, adică muncitorii, țăranii, intelectualii. Aceasta constituie și baza ideologică a comunismului. Ori să vi să ne spui că un Bill Gates , Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Elon Musk și mulți ani sunt marxiști, adică militează pentru redistribuirea averilor lor clasei muncitoare – în sens larg- este o inepție, mai ales când totodată ne arăți cu câte zeci de miliarde, miliarde nu milioane le-au crescu averile într-o scurtă perioadă de timp. Ei nu sunt NEOMARXISTI ci sunt NEOCAPITALIȘTI MONOPOLIȘTI GLOBALI. Marxismul milita pentru deposedarea marilor bogătași, naționalizarea sau confiscarea marelui capital în favoarea creatorilor de plusvaloare. Ori exemplele de mai sus, dar li multe altele fac tocmai inversul. Pe fondul adâncirii și răspândirii săracei pe pământ, a creşterii raportului între marile averi și deținătorii ei și masele largi care trăiesc la limitele subzistenței, sau puțin peste ea, numai de marxism și neomarxism nu poate fi vorba.

 6. II. Mai curând se demonizează doctrina de bază a comunismului pentru a lipsi pe cei năpăstuit de un suport ideologic capabil să le explic, unească, să creeze instrumentele politice menite să stopeze această evoluție nefastă a evoluției omenirii. Manipularea nu este dedicată numai neimperialiștilor, ci și celor c grupați în tot felul de mișcări anarhiste, tip LGBT, verzi, reziști, anti la tot ce există, fără a pune nimic în loc. Cum pot fi socotiți neomarxiști LGBT-iștii, când clasicii marxismului Marx și mai ales Engels socotea familia ca fiind celula de bază a societății?. Un exemplu doar, dar scormonind găsim pentru orice categorie aflată azi sub genericul NEOMARXIST, măcar o contradicţie fundamentală cu ceea ce ne spune marxismul autentic. Iar un neomarxism autentic nu-și poate avea rădăcinile decât în tezele da bază ale marxismului, adaptat la noile condiții economice, sociale, politice, culturale de acum.

 7. UNDE S-A NĂSCUT,A TRĂIT ȘI A SCRIS MARX?DAR ENGELS? PARCĂ-N VESTUL CAPITALIST-GERMANIA ȘI ANGLIA!!! DAR LENIN DE UNDE A VENIT ÎN PETERSBURGUL RĂVĂȘIT DE NESUPUNERILE SOLDAȚILOR SĂTUI DE RĂZBOI? PARCĂ DIN ELVEȚIA! LENIN A SCRIS ȘI SINTAGMA „CAPITALISMUL GENEREAZĂ CEAS DE CEAS ȘI ÎN PROPORȚIE DE MASĂ …….ETC ”

 8. II. Mai curând se demonizează doctrina de bază a comunismului pentru ai lipsi pe cei năpăstuit de un suport ideologic capabil să le explic, unească, să creeze instrumentele politice menite să stopeze această evoluție nefastă a evoluției omenirii. Manipularea nu este dedicată numai neimperialiștilor, ci și celor c grupați în tot felul de mișcări anarhiste, tip LGBT, verzi, reziști, anti la tot ce există, fără a pune nimic în loc. Cum pot fi socotiți neomarxiști LGBT-iștii, când clasicii marxismului Marx și mai ales Engels socotea familia ca fiind celula de bază a societății?. Un exemplu doar, dar scormonind găsim pentru orice categorie aflată azi sub genericul NEOMARXIST, măcar o contradicţie fundamentală cu ceea ce ne spune marxismul autentic. Iar un neomarxism autentic nu-și poate avea rădăcinile decât în tezele da bază ale marxismului, adaptat la noile condiții economice, sociale, politice, culturale de acum.

 9. E foarte important în context să nu uităm un fapt: „Lenin” (e un nume conspirativ, în realitate nu-l chema așa!) a fost tikiat, ca și sluga amerlocă Jale’n’sky de azi! …și tot tikiați au fost Kamenev, Zinoviev, Trotsky, Yakovlev, Zhydelev, Yagoda, și restu’ găștii de criminali bolșevici care au confiscat puterea în Rusia pusă-la-pămînt de războiul idiotului Nikalay. Uite ce au organizat: „They policed labor camps, ran the Gulag system, conducted requisitions of food, and put down rebellions and riots by workers and peasants and mutinies in the Red Army”! Deci inclusiv foametea din Ukraina, cu milioane de morți, de ei a fost regizată, dobitocii ukraineni de azi îi învinuiesc degeaba pe ruși pentru „Holodomor”, vinovații au fost perciunații. Iar azi se fac aceleași lucruri prin Legea Marțială dată de Nuland la Kiev!
  „…acestea sunt tacticile folosite astăzi în discursul politic și în cel din mass-media” de Okțident, în războiul dus împotriva Rusiei PÎNĂ LA ULTIMU’ UKRAINEAN FRAIER!

 10. Nu stiu ce a patit intre timp si de unde i se trage lui Marchievici de a schimbat REFRENUL cu „neomarxistii” vorbind in sfarsit asa cum l-am apostrofat ca nu o face despre MARXISTI…La fel de ORDINARI precum TATUCUL lor CRIMINAL IDEOLOGIC SI PRACTIC CONTRA
  UMANITATII, Marx!!! Of-ul ILEGALILOR MARXISTOIZI/BOLSEVICOIZI legendati PRETUTINDENI si in orice epoca dupa REBELIUNILE TERORISTE de la 1848…E un inceput datator de speranta ca vor urma reveniri la REALITATE si in TEXTE! REFRENUL MISTIFICATOR cu „prabusirea Vestului CAPITALIST” a intrat in PARTITURILE tuturor ILEGALILOR Comintern, indiferent pe ce continent isi au radacinile si unde au fost legendati!!! As fi curios daca Marchievici considera MILIARDARII ROSII MARXISTI, fosti „neomarxisti”, ca fiind ACEIASI CU MILIARDARII ROSII BOLSEVICI, intrebare generata de NENOMINALIZAREA COMINTERNISTULUI Söros!!! Si inca ceva, DIVERSIONISTA in Cauza
  nascuta in Gana unde nu prea exista carti de istorie, NU STIE ca FEUDALII au CREAT CETATI/BURGURI=ORASE, au CREAT COMUNITATI care
  AU DEVENIT POPOARE, in FINAL CONSTITUIND STATE, IMPREUNA CREAND N-A-T-I-U-N-I-L-E!!! NATIUNILE SUVERANE, Marchievici, ca tot NU INTELEGI imposibilitatea ca AGENTII sa devina „INTERNATIONALISTI”, iar SEFII AGENTURILOR Comintern care-i MONITORIZEAZA sa se dea
  de trei ori peste cap, ca-n basmele lui Isoirescu, TRANSFORMANDU-SE din INTERNATIONALISTI in „suveranisti”!!! Sper sa intelegi in sfarsit ESENTIALUL…

 11. Karl Marx :
  – Sistemul financiar va deveni un dur și nemilos colos specializat în speculă și înșelătorie !
  Iar azi vedem cum profitul net al Băncilor îl depășește pe cel al industriilor și serviciilor la un loc !!!
  Înființate teoretic și inițial pentru a pompa bani în venele sistemului productiv ( ieftin, avantajos și stimulator) s-a dovedit practic că raportul s-a inversat: economiile și bugetele publice falimentează, iar colosul financiar a scăpat de sub orice fel de control, sau corecție, drept pentru care își face de cap !

 12. AUTONOMIA INDIVIDUALA fizica si morala,de orice doctrina si sistem ,transforma fiecare individ intr.un BALUARD AL LIBERTATII SI DEMNITATII UMANE,UN INVINCIBIL!

 13. Ideologiile inrobesc moral si fizic toti adeptii si ii folosesc pentru ai indeparta cat mai mult de la sensul si menirea pentru care OMUL a fost creat.Cu cat un individ ignora inutilitàtile cu care este atras pentru ca apoi sa plateasca cu pretul inrobirii fizice si morale,cu atat atat v.a fi mai fericit,satisfacut si aproape de SENSUL VIETII SI DE CREATOR.

 14. cucoana se referă la NEOMARXISM, în fapt o escrocherie neoliberală (fascistă) menită a discredita marxismul! doctrina celor ce muncesc nu se referă la minorități de vreun fel și nu admite acumularea de bogății publice în labe private

 15. Monstrii ANTISEMITI/CARE URASC ATAVIC EVREII in frunte cu hemo roidu gelu il declarau in anii din urma EVREU pe FOSTUL EVREU Marx, DUSMANUL RELIGIEI si al FAMILIEI, DUSMANUL BANULUI, AL STATULUI SI AL NATIUNII, iar acum TERORISTUL e IDOL LATRAizat fara jena, cu toate ca deunazi II BLASFEMIAU pe „neomarxistiI” LEGENTATI de Comintern in OCCIDENT!!! Acesti involuati „darwinist” oscileaza abulic intre Marx „khazarul” si Lenin BOLSEVICUL „semikhazar”, recunosc cu juma’ de bot ca „sfertokhazarul” Stalin a instaurat cu tancurile „republica bolsevica”, dar inalta ODE CONTINUITATII „republicane” din 1989, chiar daca s-a comis prin GENOCID de alti „khazari” in frunte cu Ilici GENOCID, Brueckner GENOCID si Pedro GENOCID!?

 16. „Într-o asemenea lume, cei mai bogați devin și mai bogați. Herland scrie că 82% din bogăția produsă în 2017 s-a dus în buzunarele celor mai bogați 1%, în timp ce ce mai săraci 3,7 miliarde de oameni ai lumii nu au beneficiat de niciun cent.”

  In fata acestei realitati, un budos csanga pregatit la UBB Cluuuuj vine si va spune ca asta-i o minciuna a marxistilor antisemiti si atei. El care a pus un membru CC al UTC din Romania sef la PNT, care nu mai exista, partidul, nu sefu’. Dupa orto-dosul asta, Soarele se invarte in jurul Pamantului care este un disc fix pus acolo de un Inexistent caruia ii pupa icoanele. Nu-ti trebuie decat 0-1-2 clase sa intelegi ca competitia duce la monopol, lucru prea abstract pentru gradinitza de la Frankfurt.

 17. Foarte bune Comentariile semnate GHIA, Dan….Marxismul adevarat nu are legatura cu LGBT cum vrea sa ne pacaleasca Media de azi…Marxismul adevarat este cum scrie GHIA…Asa zisul neomarxism pe care ni – l vinde Media este impostura, libertinism, facatura, diversiune, pentru a impiedica revenirea oamenilor la marxismul adevarat… Jalnice deliruri semnate @ Charlie, omu a suferit mult de diaree Cominternita – Ilegalita .

 18. De la democratia bogatilor s-a ajuns la dictatura unui cerc foarte restrans de bogati/interese. Care ne vand noua cetatenilor de rand tot felul de propaganzi din ce in ce mai absurde la pachet cu „realizarile” dictaturii care sunt de regula restrictii la energie, mancare, transport si libertatea cuvantului!

 19. Eu înțeleg că unii nu pricep chestiuni elementare. Dar să minți cu gura până la ureche și cu computerul cufundat în prostie e mai greu de înțeles.Charlie poate spune ce vrea, dar trebuie combătut cu argumente. Nu știu dacă e budos csanga de la Cluj.Ca membru al PNȚ din 1991, pot confirma că nici un membru al cc al utc nu a fost lider la pnț. Nici unul nu a candidat și niciunul nu a fost. Lista cu acei membrii este publică și se poate verifica.Despre inepțiile acestui Tomlin, cum că ar face ortodocșii cu Pământul și „Inexistentul”, o spun ca ortodox că este numai vulgar. De inși cu boală. Boală grea, la etaj. Este o învățătură:cu minciuni nu se ajunge decât la minciuni mai mari. Doamne ferește de așa inși.

 20. Conform Bibliei, ne indreptam spre un final apoteotic.Toate tarile vor avea un regim hibrid, gen China (comunisto-capitalist)unde un nou tip de neo-marxism va controla intreaga populatie. Proprietatea va fi partial comuna ( vezi ride sharing. o masina disponibila pt deplasarea tuturor, gen inchirieri de trotinete electrice). Banii fizici vor dispare complet. Vor exista numai bani virtuali in banci virtuale. Vom plati cu podul palmei fara carduri fizice. Papa va unifica toate religile lumii si vom fi obligati sa mergem incolonati duminica la beserica.

 21. Puișor, Mărgelatule, n-ai priceput nimic! Sau ai „priceput” exact pe dos! Faci parte din turmă, mai citește și tu o carte, poate te deștepți, cine știe…

 22. Eu înțeleg că unii nu pricep chestiuni elementare. Dar să minți cu gura până la ureche și cu computerul cufundat în prostie e mai greu de înțeles.Charlie poate spune ce vrea, dar trebuie combătut cu argumente. Nu știu dacă e budos csanga de la Cluj.În rest, ca membru al PNȚ din 1991 pot confirma că nici un membru al cc al utc nu a fost lider la pnț. Nici unul nu a candidat și niciunul nu a fost. Lista cu acei membrii este publică și se poate verifica.Despre inepțiile acestui Tomlin, cum că ar face ortodocșii cu Pământul și „Inexistentul”, o spun ca ortodox că este numai vulgar. De la inși cu boală. Boală grea, la etaj. Doamne ferește de așa inși.

 23. „….ea consideră că forma predominantă de manifestare a rasismului este împotriva albilor.” PERFECT ADEVRAT!
  ”Niște companii private mastodont domină total modul nostru de viață, ceea ce mâncăm, ceea ce bem, ceea ce privim la televizor, ceea ce îmbrăcăm și ce votăm”. Deseori, branduri între care există o mare concurență sunt deținute de aceeași companie mama. Același lucru este valabil și pentru presa de ”stânga” și de ”dreapta”. 90% din presa din Statele Unite este controlată de doar șase corporații. Cât privește competiția politică, cei mai bogați 0,01% dintre americani asigură 40% din donațiile pentru campaniile electorale.** toate aceste corporatii si TOATE CORPORATIILE DIN LUME, daca va duceti pe firul banilor, veti constata ca sunt patronate de 2 demoni: VANGUARD SI BLACKROCK – UITATI-VA LA „FONDATORI”: ACELEASI S AT A NE SI INTR-O PARTE SI IN ALTA – DEMONI. ASTIA NU SUNT OAMENI. ADEVARATII FIFELUSI SUNT CEI UNMBRITI PE CARE NU II STIE NIMENI. IN FATA LUMII SUNT AFISATE DOAR PAPUSILE LOR VODOO. ATAT. TRAIM INTR-O LUME DEMONICA, RIDICATA PE SOMNUL OMENIRII SI PE HIPNOZA „TEHNOLOGIEI” – CARE NU ESTE A NOASTRA, A PAMANTENILOR. ESTE ADUSA AICI PENTRU A NE INROBI!
  super articol!

 24. Astia sunt ca niste gauri negre ce absorb toata materia de pe pamant si nimic nu -i mai poate opri.

 25. Multumesc pentru recenzie! Din nefericire si cu mila vad Goym aici „la greu” printre comentatori.
  Autoarea descrie cu claritate adevaratele manevre – sa le zic – marxiste, in realitate indoctrinarea celorlalti, adica a Goym (Goy este singularul).
  O impardonabila eroare in aceasta formulare: „consensul la care au ajuns liderii, ceva nu foarte diferit de ce s-a întâmplat cu național socialismul în Germania de dinainte și din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.”
  NU s-a intamplat cu National-Socialismul (ne-marxist ci Prusac!), ci inainte, „sub” Republica jud30-marxista de la Weimar, … adevarat, inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.
  Conducatorul Germaniei – fost militar – tocmai de aceea e demonizat „pe toate gardurile” fiindca a oprit cancerul moral, mental si social determinat de marxism. Tot ce s-a petrecut „dupa” a fost si este controlat de aceasta „clica internationala” (Frankistii)…, de „cei care vor sa-si asigure dominatia mondiala” (Straussienii), … ca nu cumva:
  1. sa-si mai puna Goym un om puternic si cinstit drept conducator (control mass-media, coruperea politicienilor, finantarea electorala)
  si
  2. ca nici un stat, nici o putere sa nu se mai ridice la potentialul de a se debarasa de „ei”. (de la Bush Sr. incoace – razboaie pretutindeni, fara intentia de a le castiga…!)

  Cine nu stie de Scoala de la Frankfurt, de contorsionarea filozofiei in sensul relativizarii „adevarului” – ca o continuare a fraudei teoriei relativitatii, de reactiunea comunista adusa de Dadaism, de avangardism, neo-realism, post-modernism… Bernard Levi, Jaques Attali… mizerii de teorii si oameni care au dus civilizatia alba si crestina in pragul imploziei, sinuciderii colective si manifestarii schizofrenice a populatiei… acela „nu stie de unde vine si incotro merge”.

 26. Nu-i poti cere dez axon natului sa priceapa un text sau un comentariu precum al lui GHIA…Acesta in calitate de marxist a facut o delimitare logica prin care a demonstrat ca „neomarxismul MULTI-MILIARDARILOR” nu poate fi marxism…GHIA a spus altceva decat a inteles dez axon natul rollasonat…GHIA netradandu-si, totusi, solida viziune marxista cu care se mandreste…

  Reiterez Marx a fost un fel de PROFI Marga specializat in citarea din altii, cu deosebirea ca NU-I NOMINALIZA insusindu-si ideile acestora pe care LE-A PUS IMPREUNA, dar dandu-le UN ALT SENS cu caracter de MACULATURA!!! Am mai spus ca pseudo-teoriile despre IMPERIALISM, ca si despre ACUMULAREA CAPITALULUI, nefiind viabile, a fost nevoit prin PARTIDUL MONDIAL/INTERNATIONALA SOCIALISTA
  sa FORTZEZE TARILE CAPITALISTE sa RUPA PACEA SOCIALA si INTERNATIONALA fara de care CAPITALISMUL NU SE POATE DESFASURA!!!Paralel,
  prin CASATORII MORGANATICE si ASASINATE au fost preluate in proprietate BANCI, INDUSTRII, GUVERNE, SERVICII SECRETE…

  DOVADA INDUBITABILA a ceea ce sustin despre CAPITALISM, ca NU POATE FUNCTIONA FARA PACE SOCIALA SI INTERNATIONALA este PANDEMIA VIRUSULUI BOLSEVIC chinez care A BLOCAT PLANETA si A INDATORAT SOCIETATEA UMANA/STATELE/NATIUNILE!!! OMS-ul MAOLISTULUI SEF a fost INSTRUMENTUL INTERNATIONAL, alaturi de ONU, al BLOCARII SOCIETATII UMANE, al MILIOANELOR DE ASASINATI LA ORDIN OFICIAL, AL SARACIRII si ALIENARII!!!

 27. Nu pricep de ce la subiecte ce merită discutate sunt aruncați la subsoluri inși care să împiedice normalitatea. Cărora ar fi cazul să li se spună în față. Nu numai că nu cunoști subiectele, nene Charlie, dar falsifici mereu cu nerușinare. Cunoștințele matale de istorie nu ar trece nici clasa a șaptea la gimnaziu. Și minți căci ți-a devenit natură mințirea. Numai prostul confundă. Cînd falsifică ce este negru pe alb și este și mincinos, aproape sigur că este ignorantul și impostorul Charlie.

 28. GHEORGHE s-a bagat si el in discutie dar habar nu are ca demonizatul fost Conducator al Germaniei nu a oprit ”cancerul moral, mental si social determinat de marxism”, ci l-a scos in lume.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.