Consumul de droguri. Se duce către 30%. Cine spune asta?

Cătălin Țone, fostul șef al Brigăzii Antidrog București,  spune că  este  posibil să fi crescut consumul de droguri și să fi ajuns chiar la 30%.  E  vorba de tinere din marile oraşe şi centre universitare.

”Eu cred, la ora actuală – neerijându-mă, sunt sociolog de meserie şi ştiu că în spatele unei cercetări sociologice stă o muncă complexă şi nu trebuie să existe subiectivism – dar eu cred că dacă discutăm coborîm puţin segmentul, 15-34 de ani, deşi acum se spune că este 16,7, aproape 17%, eu cred că vorbim acum de undeva 20-22% (oameni care au consumat substanţe stupefiante – n.r.) şi vorbim de media la nivel naţional, dar dacă ne referim la Bucureşti, la centrele urbane, la zonele universitare, lucrurile sunt sărite mult de această cifră, cred că se duce undeva la 30%”, a declarat Cătălin Ţone, expert antidrog, potrivit unor surse din presă.

Potrivit ultimului raport, spre comparație, procentul din 2021 calculat în 2022 era undeva la 10,7%, cifre comunicate oficial după pandemie.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Dacă avea vreunul două cartuse de țigări de la iubitii vecini,toată lumea vuia , televiziunile, ziarele, politia! Dar d-ăstilaltilați nimeni nu a găsit neam.

  2. Ati ramas in urma ,ultima fita a narcomanilor e sa inhaleze fumul dupa ce dau foc la vitamine.Te crucesti nu alta ba baiatule ce poate sa le fete mintea.In alta ordine de idei stoparea consumului se face pe granita ,nu te duci dupa consumatori prin scoli dupa ce permiti ca traficantii sa ,,inunde,,strazile cu droguri.Astia sunt ultima ,,veriga,,a lantului.Concluzia simpla e ca nu se vrea combaterea traficului de droguri,se prefac doar ca ,,lucreaza,,pentru a inchide gura oamenilor.Pur si simplu asta inseamna ca organele statului sunt manjite cu bani murdari.Nu trebuie prea mult efort intelectual sa intelegem ca suntem mintiti in fata.Tara te vrea prost si drogat.Numai asa poti sta fericit in propriul rahat ca porcu,fara sa le mai contesti decizile stapanilor interni si externi.Pur si simplu esti dresat sa baltesti in propria mizerie.

  3. Fii psd.istilor neocomunisti sant Cei care finantiaza si comanda retelele.Ministru Sanatatii RAFILA&co, SPUNEA: Drogurili sant bune pentru boala sufletului!Sa vezi ce bune.s cand incep sa.ti arda neuroni,sa.ti distruga sistemul circulator,sa.ti creeze dependenta si incepi sa ai paranoia si devieri grave de comportament care de cele mai multe ori duc la depresie chiar suicid.Vine RAFILA sa v.a salveze!

  4. Situatia actuala cu drogurile se datoreaza claselor politice si guvernantilor, care nu au luat inca din primele semnale ,masurile cele mai aspre.Au dormit pe ei la fel cum procedeaza de fiecare data si se trezesc cind nu se mai poate face nimic.Cam asa arata clasa politica romaneasca ,guvernul si presedintele tarii,incompetenti si nu actioneaza atunci cind trebuie.Lozinca lor a fost intotdeauna ca au fost luati prin surprindere.

  5. De unde vin drogurile si cum ajung ele la noi? Raspuns: din Asia, prin intermediul muncitorilor asiatici.

    Oare de ce credeti voi ca toti nespalatii aia nepalezi si filipinezi se plimba pe bicicleta si pe scooter printre blocuri dupa miezul noptii? In ghiozdanele alea sunt droguri ascunse in pizze sau in saorme. Cum credeti voi ca isi fac bani toate tavernele alea care sunt deschise toata noaptea desi niciodata nu vine nimeni sa cumpere nimic? Voi chiar credeti ca la zece noaptea cineva care locuieste in Ghencea face o comanda la un restaurant din Pipera pentru ca mancarea de acolo e prea buna? Odata cu asiaticii din lumea a treia vin si drogurile. Voi credeti ca ei platesc mii de euro pe vize si pe chirie doar ca sa stranga cateva sute de euro pe luna? Aici e vorba de trafic de droguri (si de persoane) prin intermediul firmelor de curierat. Cum au aparut ele, brusc a explodat si consumul de droguri in Romania.

  6. Rudele copiilor drogati trebuie sa creeze grupuri si Editat pe Cei care vand ,traficheaza si finantiaza otravirea si distrugerea fiilor lor.

  7. Sau mai bine-i educam din timp sa se fereasca de droguri. Parintii copiiilor drogati sunt la fel de vinovati ca aia care le vand droguri.

  8. Inca mai e loc până la 75-80% consumatori! Băgați tare cat mai e timp, panaramelor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.