Contestatarii lui Băsescu și Boc de la Cluj au înființat „Asociaţia Protestatarilor – Ianuarie 2012”

Participanţii la protestele din Piaţa Unirii din Cluj au constituit, sâmbătă, o asociaţie şi au lansat o platformă program.

Viorel Luca, unul dintre protestatari şi iniţiator al asociaţiei, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că „Asociaţia Protestatarilor – Ianuarie 2012” este o organizaţie înfiinţată pentru a lupta „pe toate fronturile cu regimul nelegitim, corupt şi totalitar al lui Traian Băsescu, emanat în urma falsificării alegerilor generale şi prezidenţiale din 2008”.

„Înfiinţată ca rezultat al voinţei protestatarilor legitimi din Piaţa Unirii, împotriva dictaturii lui Traian Băsescu şi a regimului său corupt condus de premierul Emil Boc, Asociaţia Protestatarilor – Ianuarie 2012, constituită în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la 22 de ani de la Revoluţie, reprezintă necesitatea de a organiza legal asocierea liberă a clujenilor, într-o organizaţie care să lupte pe toate fronturile cu regimul nelegitim, corupt şi totalitar al lui Traian Băsescu, emanat în urma falsificării alegerilor generale şi prezidenţiale din 2008. Am lansat şi o platformă program, unul dintre puncte făcând referire la tragerea la răspunderea penală şi civilă a membrilor guvernului Boc, a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi a conducerii PDL-UDMR-UNPR, precum şi a clientelei economice a acestor partide, vinovate pentru dezastrul economic al ţării”, a declarat Luca.

Acesta spune că s-au adunat zeci de semnături în sprijinul asociaţiei, acţiunea urmând să continue în fiecare seară la mitingurile care se vor desfăşura în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.