Crește activitatea seismică în Vrancea. Patru cutremure în 24 de ore

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur, cu magnitudinea 3,4, s-a produs duminică la ora 17. 28, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. 

Seismul a avut loc la adâncimea de 140 de km,  la 48 km vest de Focşani, 51 km nord de Buzău, 70 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti.

Duminică dimineaţa au mai avut loc trei cutremure în zona seismică Vrancea.

Unul cu magnitudinea 2,7 la ora 2.14, altul de 2,8, la ora 5.36, iar cel de-al treilea, de 4,2, la ora 8.06.

În luna decembrie, s-au înregistrat în țara noastră nu mai puțin de 17 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 grade pe Richter.

Pe 14 februarie, în judeţul Gorj, s-a produs cea mai puternică mişcare tectonică din acest an,  5,7 grade, și a avut loc la o adâncime de 6,3 kilometri. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. latraii cutremurati,trebuiau ei sa strice bucuria Craciunului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.