Cum au acționat francezii în timpul meciului marcat de atentate

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat că a decis să nu facă un anunţ la pauza meciului amical Franța – Germania cu privire la atentatele din Paris, pentru a nu provoca panică, informează 20minutes.fr, citat de Mediafax în pagina electronică.

„Am decis să nu spunem nimic la pauză pentru a nu provoca panică. Măsurile de siguranţă s-au întărit. Le-am spus jucătorilor abia la finalul meciului”, a spus Le Graet.

La finalul meciului dintre Franţa şi Germania, crainicul de la Stade de France a anunţat că ieşirile din zonele apropiate de locurile exploziilor au fost închise şi că spectatorii aflaţi în sectoarele respective trebuie să părăsească arena pe alte ieşiri. După câteva minute, spectatorii au intrat pe gazon, iar ulterior incinta s-a golit treptat.

În timpul meciului, în zona arenei au avut loc explozii, preşedintele Francois Hollande, care asista la partidă, fiind evacuat de serviciile de securitate.

Reprezentativa Franţei a învins selecţionata Germaniei, vineri seară, pe Stade de France, cu scorul de 2-0.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.