Cum dispar sau apar refugiații în Germania

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, consideră că nu există riscul unei repetări a valului masiv de migrație care a adus în țara sa aproape un milion de refugiați în urmă cu doi ani, transmite DPA, citată de Agerpres.

„Nu văd o evoluție precum cea pe care am avut-o în toamna lui 2015. Am întreprins multe pentru a ne asigura că nu se va ajunge la așa ceva (…) Anul 2015 nu poate, nu ar trebui și nu se va repeta”, a declarat ministrul, într-un interviu acordat agenției de presă germane.

Referindu-se la creșterea numărului de migranți care traversează Mediterana în ambarcațiuni precare spre Italia, oficialul german a afirmat că nu ar trebui să mai existe o politică de a permite trecerea acestor persoane.

Potrivit lui Thomas De Maiziere, acordul semnat între Uniunea Europeană și Turcia vizând blocarea rutei refugiaților care ajungeau în UE via insulele grecești funcționează.

De partea cealaltă, liderul social-democraților germani, Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului Angela Merkel în alegerile federale de pe 24 septembrie, a avertizat recent în legătură cu un nou val de solicitanți de azil, dată fiind creșterea numărului de sosiri în Italia.

De Maiziere a respins însă temerile că acești refugiați se vor îndrepta spre nord, în Germania.

„În primul rând, suntem mai bine pregătiți; în al doilea rând, Italia se comportă diferit de această dată; și, în al treilea rând, numărul refugiaților în Italia nu este atât de ridicat precum acela covârșitor despre care se vorbește”, a explicat ministrul german, menționând că numărul de refugiați care sosesc în Italia a scăzut mult în lunile iulie și august.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.