Cum gestionezi ratele unui credit pentru a reduce perioada cu aproape 50%? 

Un credit nevoi personale poate să reprezinte cea mai bună soluție financiară pentru rezolvarea unei urgențe sau pentru realizarea unui plan personal. Dacă a trebuit să faci un astfel de împrumut pe o perioadă de câțiva ani, află că nu este nevoie să achiți toți banii în termenul stabilit contractual, fiindcă poți achita mult mai rapid întreaga sumă datorată.

Pentru asta este nevoie să faci rambursare anticipată sau, altfel spus, să plătești în avans ratele împrumutului. Prin urmare, dacă în perioada următoare semnării contractului cu creditorul, reușești să înregistrezi venituri mai mari decât anterior, poți plăti două rate într-o singură lună. În acest fel, poți diminua perioada de rambursare cu 50%, mai ales dacă faci acest lucru lunar.

În cazul în care îți pui întrebarea dacă poți face acest lucru fără probleme, află că este dreptul tău legal să plătești ratele în avans, oricând poți și dorești. Creditorul este obligat să accepte cererea de rambursare și condițiile prevăzute în aceasta, cum ar fi suma finală de plată.
Însă, ceea ce este important să știi este că instituția financiară trebuie să fie informată despre felul în care dorești să achiți, pentru a rambursa în siguranță. Cu alte cuvinte, nu este suficient să pui lunar mai mulți bani în contul creditorului, ci să anunți înainte de a face asta, pentru ca instituția să știe cum să folosească banii primiți.
După ce faci acest lucru, poți să achiți orice sumă de bani dorești, cu reducerea perioadei de creditare sau cu diminuarea ratei lunare, în funcție de preferințele tale.

Sfaturi pentru rambursare anticipată

În primul rând, este recomandat să încerci să achiți în avans chiar din prima lună a creditului. În felul acesta, poți să te asiguri să reușești să înjumătățești perioada de rambursare.

În al doilea rând, încearcă să economisești constant, pentru a putea plăti în avans. Libertatea financiară este importantă, așa că pune constant bani deoparte, pentru a încheia mai rapid împrumutul. Poți să limitezi ieșirile în oraș, cumpărăturile compulsive, micile distracții sau să reduci cheltuielile cu utilitățile, pentru a plăti facturi mai mici. Acestea sunt doar câteva exemple, însă tu poți pune în aplicare altele sau doar câteva dintre cele menționate aici.

În al treilea rând, achită lunar sume cât mai mari. Dacă ai posibilitatea de a plăti mai mult decât dublul ratei, fă-o fără să stai pe gânduri! Este cea mai bună metodă prin care poți înapoia suma împrumutată într-un timp mult mai scurt decât te-ai putea aștepta!

În concluzie, rambursarea anticipată este o opțiune eficientă și optimă de a plăti un credit. Poți achita orice fel de credit în acest fel, indiferent că este vorba despre unul de nevoi personale, ipotecar, pentru pensionari sau rapid.
Spune și prietenilor despre această modalitate de plată, astfel încât toți apropiații tăi să se descurce excelent pe plan financiar. O rată în minus pe lună poate face diferența în bugetul casei, așa că ai toate motivele să aplici personal metoda și să o împărtășești cu cei dragi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Nu fac Credit de Nevoi Personale ca nu am bani Sa platesc Ratele ! Cu mare greutate am gas it un site din strainatate cu drivers pentru calculatoare vechi . In limbs Romans siteul a sters driverele pentru calculatoarele vechi ! SI nu am bani 2500 de lei Sa cumpar calculator nou !

  2. SIMPLU !
    educi RATELE cu 100 de procente :

    NU iei credit de „Otzii de Bancheri.
    Si SPERI sa mai vina Unuu’ cu Biciul … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.