Custodele Coroanei împlinește 74 de ani

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, îşi sărbătoreşte duminică ziua de naştere, împlinind 74 de ani.

„Astăzi, Majestatea Sa îşi sărbătoreşte ziua de naştere în familie şi mulţumeşte tuturor celor care i-au adresat urări cu această ocazie! La rândul său, Custodele Coroanei urează tuturor o primăvară cu pace sufletească, speranţă şi zile senine!”, se arată pe www.romaniaregala.ro, într-o postare dedicată acestui eveniment.

Margareta s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, ca primă fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. A fost oficial desemnată Principesă Moştenitoare în anul 1997 şi numită Custodele Coroanei române în anul 2007.

Este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional – Universitatea din Edinburgh, Scoţia, şi a fost angajată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi ale Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).

Pe 18 ianuarie 1990 soseşte în România şi înfiinţează, împreună cu tatăl său, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi fizice sau materiale.

Custodele Coroanei l-a însoţit pe Regele Mihai I în turneele susţinute în 1997-2007 pentru sprijinirea aderării României la NATO şi Uniunea Europeană.

Majestatea Sa Margareta şi ASR Principele Radu s-au căsătorit la 21 septembrie 1996. Din mai 2001, cuplul regal locuieşte la Palatul Elisabeta din Bucureşti, iar angajamentele lor publice se desfăşoară în Capitală, în ţară şi în străinătate.

Este membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, Doctor Honoris Causa al Geneva School of Diplomacy, al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara, al Academiei de Studii Economice din Chişinău şi al Universităţii din Piteşti.

Custodele Coroanei este preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, al Fundaţiei Regale Margareta a României, al Fundaţiei Atletismului Românesc (preşedinte de onoare), al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale şi al Fundaţiei Colecţia Familiei Regale a României.

Este cetăţean de onoare al judeţului Cluj, al municipiului Iaşi Oraş Regal, şi al oraşului Soultzmatt (Alsacia, Franţa). Din iunie 2005, în Bucureşti funcţionează Şcoala Gimnazială ‘Margareta a României’.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu oferă opt burse regale: Bursa Regele Carol I şi Bursa Regina Elisabeta (anual, pentru doi studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti), Bursa Regele Ferdinand I şi Bursa Regina Maria (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii din Chişinău), Bursa Regele Mihai I şi Bursa Regina Ana (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti) şi Bursa Regele Mihai I şi Bursa Regina Ana (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii Agricole de Stat din Chişinău).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

18 Comentarii

 1. Adevaratii regi, daca crezi in acest concept anacronic si corupt de criptoelite, ar trebui sa fie spirituali, sau sa fie sfatuiti de oameni spirituali si sa reprezinte poporul in majoritatea si diversitatea lui si sa reprezinte energia hristica, adica iubire si daruire catre semenii tai. Cei din articol nu au nimic de-a face cu asta.

 2. La Mulţi Ani, Majestate! Poate într-o zi, nu prea îndepărtată, românii se vor sătura de preşedinţi (Ceauşescu, Iliescu, Băsescu, Iohannis) şi vor reveni la normalitate.

 3. Te apuca scirba cind citesti si auzi despre aceste personaje care nu merita nici macar Editat

 4. Mult tam-tam pentru nimic.Care custode,care coroana?Romania este repulica nu monarhie.Astea sant niste capuse si nu nimic in comun cu Romania.

 5. Deci, dupe un Rege fără țară, a urmat O custode (care-i feminilu’ termenului? …nu-i așa că NU yegzistă? …fiindcă N-A EXISTAT NICIODATĂ „custode” dă seks ynverz!) FĂRĂ COROANĂ, iar dupe ea va urma Prin Țesa Lilibet ot Sussex, pă-sfert-BeLeMioaică dupe ‘mă-sa aia ko(lorat)orvă.
  Că ei e rudele cele mai apropiate ale kustodiei aktoricejdi dă Dudă ot Yassy (Jászvásár Dulșili Tîrg)……[RumBurak Rishi, custodele Coroanei Imperiului Indiilor dă iEst]

 6. La multi ani cu sanatate , viata lunga si fericita ! ???????

 7. Custode… adică i s a încredințat ceva in păstrare pentru a l înapoia proprietarului de drept, eu așa văd. Dacă „bunul” e al tău, ești proprietar, nu custode. Pt cine ține coroana custodele?

 8. Madam Margareta este si o femeie rea si invidioasa, dupa cum se comporta cu nepotul de sange Nicolae – tatal celor doi copii nascuti din mama romanca, sotia printului Nicolae, tanara familie traind in Romania. Madam Margareta cu ce se lauda ?! cu parazitul ex-actoras Duda, bon-a-rien. Jalnicul cuplu Margareta/Duda n-au copii, n-au nimic, nu reprezinta nimic pt nimeni in Romania, si oriunde. Fara felicitari, nu intereseaza pe nimeni, nici ce face, nici ce zice, aceasta femeie rea si fara onoare.

 9. Coana Margareta cică-i „majestate regală”! Actorul ratat Radu Dudă cică-i „alteță regală”.Am înnebunit cu toții? Ăștia sunt niște ploșnițe care parazitează prearăbdătorul popor român.De ziua pupezei le transmitem cuvenita urare marca Fănuș Neagu:La muncă, la bătut țăruși cu Editat!

 10. Sunt mândră că România are așa descendenți cum Prințesa Margareta. Mă bucur tare mult că și eu port un așa nume. Ii doresc sănatate atât spirituală cât și trupească sa reprezinte cu cinste Tara mama,oriunde ar fi!

 11. Stephan Malinowski: „Hohenzollernii și naziștii. Povestea unei colaborări” Propyläen Verlag, Berlin 2021, 784 pagini. Sunt mandru ca citesc despre elitele germane si nu numai si colaborarea lor cu nazismul. Elite americane, britanice, elite, elite.

 12. CUSTODELE COROANEI CUI SI A CE ESTE MARGO DUDA ???POATE A REGATULUI DE PISICI SAU A REGATULUI BASINII DE STEPA….A ROMANIEI IN NICI UN CAZ…CHESTIA ASTA CU REGALITATEA IN ROMANIA ESTE UN FONFLEU PENTRU SNOBII PENIBILI INCHIPUITI ARISTOCRATI…

 13. Uite în poză, duda în colțu’ dîn dreapta-sus! …capu’ lui privind la Lună seamănă c’-un cap dă ‘lă…

 14. Cred ca a avut de pierdut cu plandemia si vaccinarea, in plus se mai trezeste vorbind prin mesaje de idioti utili ai neomarxismului lui Schwab-Davos ! Se compromit si imi pare rau, pentru ca vorbim de Coroana Romaniei nu a UE sau a nu stiu cui ! Tacea filozoafa ramanea !

 15. O panarama si ea e tac-su, niste venetici dispusi la orice compromis pentru bani.

 16. Întrebare, de ce statele UE care au monarhie sunt dezvoltate, ma refer la Amglia, Olanda, Belgia…etc..? în timp ce la noi, familia regala a fost tinuta la distanta deoarece în spate se afla vechii securiști ai lui Ceasescu, ei sunt la butoane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.