Cvartet la celălalt capăt al Europei

Până pe 30 iulie 2017 are loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Internațional de Muzică din Marvão (FIMM), condus de renumitul dirijor german Christoph Poppen. La invitația organizatorilor, cvartetul de coarde Ad Libitum susține un recital joi, 27 iulie, ora 16.00, la Igreja de São Tiago din Marvão. Cei patru membri ai cvartetului sunt Alexandru Tomescu, vioara I, Şerban Mereuţă, vioara a II-a, Bogdan Bişoc, violă, și Filip Papa, violoncel.

Festivalul Internațional de Muzică Marvão (FIMM) se desfășoară în mai multe orașe din regiunea Alentejo și Alto Alentejo din Portugalia și Valencia de Alcántara din Spania.

Ad Libitum a fost fondat în anul 1988 la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi. A beneficiat de îndrumarea profesorului Bujor Prelipcean, precum și de sprijin din partea unor cvartete de renume precum Fine Arts, Juilliard sau Amadeus. Cvartetul a câştigat în 1997 Marele Premiu, Premiul Presei şi Premiul mecenatului muzical la Concursul de la Evian, considerat cea mai importantă competiţie de gen din lume. Recitatul Ad Libitum va cuprinde „Glances of Memories“ de Sebastian Androne, Cvartetul numărul 2 op. 22 de George Enescu și Cvartetul op. 132 de Ludwig van Beethoven, anunță Institutul Cultural Român de la Lisabona.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.