De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca

Administraţia Donald Trump nu va putea lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, întrucât ştie cu certitudine că regimul de la Phenian are armament nuclear care potea fi utilizat ca ripostă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„În privinţa Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, întrucât nu doar suspectează, ci ştiu cu certitudine că Phenianul are arme nucleare. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reiterat în mai multe rânduri că este imposibil să ne gândim că Statele Unite sau oricine altcineva pot avea informaţii certe în proporţie de sută la sută despre absolut toate instalaţiile militare nucleare”, a spus Lavrov într-un interviu acordat unui post rus.

„Nu încerc să protejez Coreea de Nord, spun pur şi simplu că practic toată lumea este de acord cu această evaluare”, a explicat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că această logică a fost împărtăşită de aproape toţi omologii săi prezenţi la reuniunea Adunării Generale ONU. În acelaşi timp, Lavrov a subliniat că Statele Unite ar trebui să fi tras învăţăminte în urma intervenţiei militare în Irak.
„Sper că Washingtonul va avea această logică. Altfel, situaţia va degenera şi vor avea de suferit mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovaţi din Coreea de Sud, Coreea de Nord; sigur că şi Japonia, Rusia şi China sunt foarte aproape de acea zonă”, a spus oficialul rus.
Sâmbătă, Serghei Lavrov a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând „minţile înfierbântate” să înceteze „abordarea copiilor de grădiniţă”, după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un „nebun” vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este „senil” şi „deranjat mental”. Anterior, Donald Trump avertizase că va „distruge total” Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Sâmbătă, bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei americane.
În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administraţiei Donald Trump face „inevitabil” un atac cu rachete asupra Statelor Unite și l-a jignit din nou pe liderul de la Casa Albă (vezi detalii aici).

Despre (R.C.) Articolele 2300
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*