Donald Trump, „dement” și „gangster”

Update Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong Ho, a denunțat vehement sâmbătă la ONU afirmațiile făcute de Donald Trump la adresa țării sale, vorbind despre președintele american ca de o „persoană dementă”, „megaloman” și un „rege mincinos”, transmite AFP.

Liderul american, considerat, de asemenea, un „gangster”, a „murdărit această incintă cu cuvinte violente și necugetate” și reprezintă astăzi „una din cele mai mari amenințări pentru pace”, a susținut ministrul de la tribuna Adunării Generale a ONU. El a subliniat că mai multe dintre calificativele enumerate sunt folosite chiar de poporul american la adresa conducătorului său.

Oficialul nord-coreean a spus că Trump a făcut „inevitabilă o vizită a rachetelor noastre pe continentul american”, după ce liderul de la Casa Alba l-a numit pe omologul său de la Phenian, Kim Jong-Un, „omul rachetă”, scrie Reuters.

„După un astfel de conflict prelungit și dificil, suntem la doar câțiva pași de confruntarea finală”, a afirmat ministrul nord-coreean, în fața Adunării Generale a ONU.

Purtând pe sacou o insignă roșie reprezentând o fotografie a liderilor nord-coreeni, ministrul de Externe de la Phenian a arătat de mai multe ori în jos cu degetul pentru a-și susține afirmațiile, ascultate sau notate în special de delegațiile americană, rusă și chineză.

De asemenea, el a denunțat multiplele rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate împotriva țării sale și care îi interzic programele de înarmare nucleară și balistică și îi impun sancțiuni economice tot mai severe.

Carta Națiunilor Unite recunoaște „dreptul la autoapărare al fiecărui stat”, a mai declarat Ri Yong Ho.

Discursul oficial al ministrului nord-coreean de externe a avut loc la câteva ore după zborul unor bombardiere americane în apropierea coastelor Coreii de Nord.

„Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare”, a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

„Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situaţie care evidenţiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului”, a precizat Dana White.

Donald Trump a avertizat marți de la tribuna Adunării Generale a ONU că „va distruge complet” Coreea de Nord dacă aceasta va ataca Statele Unite sau aliații lor. Vineri, președintele american a afirmat că omologul său nord-coreean este „nebun”, anunțând că va fi pus la încercare „ca niciodată până acum”. Kim Jong-Un a răspuns tot cu insulte și amenințări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.