O companie din Austria dă afară o treime din angajații din România

Filiala din România a grupului austriac Kontron (fost S&T), Kontron Services Romania, se pregătește să demareze un proces de concediere colectivă, care ar urma să afecteze 84 de salariați dintr-un total de 258 de persoane, începând cu data de 13 iunie, conform informațiilor ajunse în presă.

Sebastian Bănică, director adjunct și director de vânzări al companiei, este propus să preia funcția de CEO, înlocuind-o pe Nicoleta Macovei. Motivul acestei decizii este dificultatea economică, generată de lipsa încheierii unor contracte noi pentru proiecte majore în acest an, și necesitatea alinierii veniturilor și cheltuielilor la volumul estimat al prestărilor pentru anii 2024-2025.

Spre acest moment, se așteaptă reacția reprezentanților angajaților și eventuale propuneri pentru a evita sau diminua numărul concedierilor colective. Există însă nemulțumiri printre angajați, deoarece printre cei vizați de disponibilizări se numără experți în domenii precum cloud computing, networking, IoT și cybersecurity, considerate direcții strategice ale companiei.

Până în prezent, Kontron Services Romania nu a efectuat concedieri colective, chiar dacă a trecut prin perioade de fluctuații.

Kontron este listată pe piețele SDAX® și TecDAX® de la Bursa de Valori din Germania și are aproximativ 4.500 de angajați, cu filiale în peste 20 de țări din întreaga lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Felicitări! Cică Romania vrea în Schengen când TIR-urile trec frontiera României burdușite cu asiatici! Gubernia „Johannis” va intra în Schengen după ce se desființează Schengen!

 2. Ce război, asta sunt nenorocirile actuale,…europa e în faliment!…mulțumiți-i lui Bideu!…ați vrut americani?…acum plătiți, sau mai bine zis spălați-vă cu ei pe cap!…
  Acum și-a dat seama și farfuridi din paris…că europa moare!…moare economic..

 3. eu vreau ca Romania sa aiba o Constitutie cum este cea Americana si pe care otrepele s a ta n e i vor s-o distruga. Constitutia SUA este ultimul bastion al LIBRTATII… mi-as dori un Presedinte cum a fost Ronald Reagan. Dupa el, potopul. Poate Presedintele Trump a adus un pic din politica lui RR, dar la faza cu „superbul vaccin” si recomandarea maga sa faca otrava, m-a dezamagit profund…pacat.

 4. Se pregătesc să sărbătorească sau sa comemoreze 1 Mai muncitoresc datina copiata de la rusnaci pentru eternitate? Mare curiozitate, cum vor sărbători rușii și Plavanul 1 Mai muncitoresc!?

 5. Asta-i cadou de Ziua Muncii.
  Foarte bine, au de munca si in Romania.
  [statmajoriZd la pazit vacile comunale, cititor pasionat de asi, popi, dame si valeti]

 6. Ăsta-i doar începutul. Să vedeți când ia avânt minunata Inteligență Artificială, atât de ridicată în slăvi de toți prostovanii, cum vor ajunge pe drumuri profesorii, doctorii, IT-ştii, funcționarii, contabilii şi cam toate meseriile calificate… Vor scăpa gunoierii, măturătorii, curățătorii de canale şi muncitorii cu sapa!
  Prostovanii au impresia că „vine AI ca să stăm noi acasă să trândăvim” 😁 Nu-i aşa, guguştiucilor: AI e o altă găselniță corporatistă ca să scape de voi!
  Şi nici nu e mare inteligență la mijloc… e doar o altă denumire pompoasă, ca să-i prostească pe proşti.
  Europa se îndreaptă spre Evul Mediu, împinsă într-acolo de globalism. Şi America e pe acelaşi drum.

 7. IA O SA VA ELIMINE UNUL CATE UNUL DACA NU DEVENITI AUTONOMI FATA
  DE SISTEM SI NU VA UNITI IN COMUNITATI CU ROLURI BINE DEFINITE SI MULTICALIFICATE.

 8. @parere…
  1 mai muncitoresc
  „s-a sarbatorit” prima data la americani,
  la new-york,la chicago…dupa aia bolshevicii au dus-o in Russia
  si Russia no more bâlo.

 9. „…, networking, IoT și cybersecurity.” ?
  NICI GÂND !
  Tocătorul de la Rabotino vă așteaptă cu drag maxim, că alea de la Krinki și Avdeevka s-au închis.
  măR😜g…
  ■{RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK}■

 10. Asta e, se mai întâmplă, așa-i în capitalism. Ei trebuie să înțeleagă cel mai bine, doar sunt de dreapta. Să le pupe tălpile austriecilor că nu dau afară trei treimi.

 11. valabil si aici comentariul
  a)sristii deghizati in boschetari prosti afara dintr-o data au manifestari de genii si scot pe botice propuneri inclusiv de sefi ale marilor partide(citat: „acum putem decide si cine e presedintele 😀 😀 :D”)
  b)partidele doamenei cu sobolani si pesede va vor trimite facturi umflate ptr a se sabota din punct de vedere a imaginei politice si sa fiti amagiti sa nu votati anumite parti
  c)acum procesul e reactivat ptr nea genocid prt a strange cu usa pesede si sa ii reaminteasca : te iei de sobolanii opariti te castram si noi!
  d)pescarusii ca „Ceausescu” il vor hartui in fata pe nea Genocid pana cand ajunge la sicriu 😀
  e)banditii pesede au scos dosarul cand sunt alegeri ptr a alimenta motivatia nazistii Austriei sa ne tina in afara schenghen complet(cercul rusinii a pierzatorilor razboiului prin tarile carora se desfasoara tranzactii economice de valori mai mari decat in afara schenghen ,cu conditionari ptr a sabota fiecare economie nationala si a o transforma in sclavii perfecti ai coloniei cu botnita politica)
  f) ptr astia din politica care trageti pe nas si cersiti public doza minima ptr drogat si asa sa deveniti traficanti si ptr voi insiva nu pot decat sa va recomand „relocarea in timp” de pe netflix: Time Addict (persoane similare voua =personajele,nu actorii- se teleporteaza prin timp dupa ce trag baietii fumul potrivit 😀 )
  Veti avea liniste si salarii/pensii minime europene(cele adevarate > 1500-2000 euro in mana-dupa impozitare- , nu cele inventate prin „suta lui Ciolacu” (alt hot care va jupoaie garantia pe sticle nereturnabile) la pastele cailor..
  DECI.. VA URAM PASTELE CAILOR FERICIT

 12. Sebastian Bănică, director adjunct și DIRECTOR DE vânzări al companiei, este propus să preia funcția de CEO
  Motivul acestei decizii este dificultatea economică, generată de lipsa încheierii unor contracte noi.

  -EPIC,
  NUMAI LA cOTIDIANUL!

 13. si mai epic e ca nu e de la cotidianul…asa scrie in proiectul de concediere al lor. deci dir comercial nu si-a facut treaba…dam afara oamenii si pe el il promovam

 14. @parere
  Vezi ca datina de 1 Mai muncitoresc e americana si a fost inaugurata la Chicago. Mai sapa!

 15. Bietul ”parere”, daca nici astfel de date de referinta privind miscarile sociale internationale, este limpede ce jaf de rapciugi si maracini are in cap ! Confirm suspiciunea ca buturuga asta nu este decat un parlit de ta’major de militie, cel mai probabil ‘manivela ‘pe GAZ sovietic …

 16. Sebastian Banica e faimos pentru falimentat companii….si autodenunturi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.