Intervenții chirurgicale robotice la prețuri mai bune

Sibiul a devenit al patrulea centru de intervenții chirurgicale robotizate la care profesorul clujean Ioan Coman (foto) pregătește echipele de intervenție prin intermediul robotului Da Vinci. După două spitale din Cluj la care profesorul a inaugurat în urmă cu 15 ani operațiile urologice cu robotul (avînd la activ peste 1000 de intervenții chirurgicale), el a fost mentorul și celui de-al treila centru de chirurgie robotică, cel de la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Luni și marți, la Sibiu, profesorul emerit Ioan Coman și echipa sa împreună cu medicii din Sibiu au început seria de operații urologice cu robotul Da Vinci, la spitalul MedLife Polisano. La MedLife Polisano se conturează deja un alt centru important de robotică în chirurgie.

Tehnologia robotică a ajuns la un nivel de performanță greu de imaginat pentru chirurgii de acum o jumătate de secol. Ea sintetizează și aduce în domeniul sănătății toate descoperirile și inovațiile din cercetarea cosmică și din know-how-ul militar în care se îmbină precizia unui echipament specializat cu experiența și expertiza medicală a chirurgului. Operațiile robotice permit intervenții chirurgicale complexe și minim invazive, cu riscuri minime, cu mai puțină durere, cu recuperare rapidă și cu incizii discrete.
De data aceasta, profesorul emerit Ioan Coman a găsit în managerul centrului MedLife Polisano din Sibiu, Ștefan Lungu, un partener interesat nu doar de performanța medicală și tehnologică, ci și de aducerea acestei forme de chirurgie modernă la un preț din ce în ce mai accesibil publicului larg.

 

De fapt, la MedLife Polisano, după plecarea fostului ministru al Sănătății (un personaj neintegrat la Sibiu!) a început implementarea unui concept modern de asistență medicală. Adică „totul la Polisano și totul la vîrf”!

Evoluția de la Sibiu a început de la o propoziție simplă: „medici buni și la Sibiu”. Numai că Ștefan Lungu nu a recurs la publicitate, ci s-a străduit să completeze echipa de la MedLife Polisano cu personalități de primă mînă, universitari cu nume și chirurgi afirmați prin capitale europene. Într-o perioadă destul de scurtă, de la integrarea în grupul MedLife, Spitalul Polisano din strada Izvorului din Sibiu a devenit un centru de excelență în medicină, mai ales în chirurgie, domeniu care reunește cîteva nume importante în domeniu. La MedLife Polisano operează profesorul emerit Ioan Coman -în urologie, conferențiarul Dan Eniu, în chirurgia oncologică, precum și un excepțional neurochirurg – Claudiu Matei. Tot dintre numele cu performanțe în chirurgie este și dr. Nicolae Florescu, specializat în cardiologie intervențională. Fiecare dintre cei de mai sus au alături de ei echipe complexe cu medici performanți. Dr. Alex Cealan, dr. Ion Perciuleac, dr. Radu Maxim, dr. Vitalie Gherman, dr. Valentin Pirvut, dr. Alexandra Mic, dr. Cristian Neciu.
Numai cu profesorul Ioan Coman și cu conferențiarul Dan Eniu pe robotul Da Vinci lucrează o echipă de 11 chirurgi valoroși. La Sibiu, deciziile medicale se dezbat în formula onco-team, o reuniune a 12-15, chiar și 20 de medici cu specialități diferite, care participă la o strategie de tratament pentru un bolnav oncologic.

Așa se explică faptul că la MedLife Polisano asistența medicală este abordabilă 24/7 și bolnavii beneficiază de o gamă completă de investigații și intervenții chirurgicale susținute de tehnologie de ultimă generație, cu Robot Da Vinci, cu 2 Angiografe din care unul Philpis Azurion 7, cu Neuronavigație, cu multiple turnuri laparoscopice, lasere urologice, oftalmologic, ecografe fuzion intra-operatoriu, RMN, CT, mamografie, scintigrafie și echipamente moderne de radioterapie.

La ora aceasta, la MedLife Polisano se efectuază intervenții speciale, gen tratamentul tumorilor cerebrale, vertebrale, cardiovasculare, tratamentul tumorilor urologice de prostată, rinichi și vezică, tratamentul tumorilor din sfera chirurgiei.
Al patrulea centru medical de chirurgie robotică în urologie, sub coordonarea profesorului emerit Ioan Coman, funcționează și propune cele mai bune prețuri din țară.

Ceea ce pune împreună și economia de piață și altruismul medical al unei echipe excepționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Te mai bucuri din când în când.. Căci numai putoare imprejur.

  2. Ce inseamna „cele mai bune prețuri din țară.”?! Am cautat, dar nu am gasit nici o informatie!
    Chirurgia robotica e scumpa in toata lumea!!
    In Romania, indepărtarea prostatei, care este cea mai frecventă operaţie asistată robotic din lume, costă ~ 15.000 euro in spitalele private…

    28.02.2022: „Analiză ZF. Chirurgia robotică, doar un vis în spitalele de stat din România.
    Ministerul Sănătăţii nu ştie câţi roboţi Da Vinci sunt în spitale: „Din 2013 nu mai finanţăm programul de chirurgie robotică, s-a luat decizia ca fiecare unitate să finanţeze din fonduri proprii intervenţiile de chirurgie robotică”, au transmis oficialii Ministerului Sănătăţii. Programul naţional de tratament chirurgical al unor afecţiuni complexe prin chirurgie minim invazivă asistată robotic început în 2008 cu finanţarea Ministerului Sănătăţii ca subprogram al Programului naţional de diagnostic şi tratament cu ajutorul apara­turii de înaltă performanţă, prin care ministerul promova tehnologii avansate în chirurgie. Doar în perioada 2008-2013 ministerul a asigurat bani pentru instru­mentele şi consumabilele necesare ro­boţilor existenţi în spitalele publice.”

    Ai mii sau zeci de mii de Euro, ai parte de tratament modern, inovativ, SALVATOR in Spitalele private… dupa ce-ai platit o viata de munca Contributia la CASS…

  3. @Năvrăpăscu: „Te bucuri”, daca ai zeci de mii de Euro!
    In toata lumea, chirurgia robotica e foarte scumpa!
    Doar in Spitalele private exista si NU e decontat de CNAS!

    Sotul meu merge din August 2021, cand a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinara, la un Spital privat din Brasov…pana azi, cele 3 operatii, laparoscopice(minim invazive) plus tratamentul modern, inovativ, IMUNOTERAPIE(Instilatii cu ONKO-BCG), totul platit de noi, au insemnat peste 15.000 de Euro… schema de vindecare e de 3 ani, termina tratamentul la sfarsitul acestui an, urmand apoi controale lunare anuale sau bianuale, cu Cistoscopii platite, o Cisto costa azi 700 Lei!
    Face Instilatii cu BCG(Imunoterapie), o fiola costa 880,92 Lei , plus 150 Lei manopera instilatiei, a facut 24 pana acum, toate platite de noi!
    Mai are de facut 2 serii(la 6 luni) a cate 3 Instilatii(una pe saptamana), adica inca 6×1030 Lei, plus cate o Cistoscopie la 3 Luni!
    Ai bani, ai sanse sa traiesti, nu ai bani esti la mila Domnului… din pacate, Statul roman NU e deloc preocupat de SANATATEA romanilor, asa cum OBLIGA Constitutia Romaniei….
    Noroc cu spitalele private ca poti beneficia de tratamente moderne, inovative si de medici profesionisti…

  4. SIGUR ca in Zone GREU accesibile, LaparoScopia este depreferat TAIERII extinse.
    DAR, in CAZuu’ HERNIILOR, LaparoScopia s-a dovedit un FAS Urias si a dus la Numeroase reOperari!

    NU TOT ce Zboara Acrobatic se si consuma far’ de RISCURI Mari!
    TOOOTPacientuu’ Sarmanuu’ le sufera …
    Si COSTA si mai mult …

  5. M-as mira extraordinar si supercalifragelistic sa fie robotu’ asta la vreun spital de stat si operatiile sa fie decontate de acelasi stat (degeaba). Sau pulimea se opereaza tot cu brisca ca pe vremea lu’ Pintea?

  6. daca esti medic cu adevarat sti ca ,carpa la gura nu ajuta nimic,dar cum vooi trebuie sa omorati cat mai multi numai conteaza la cati bani ai ptimit in cont

  7. @dany autonomo
    Carpa de la gura chirurgului e pentru protectia campului operator al pacientului. Ca sa nu primeasca vreun „cadou” de la medic. De aia n-o sa vezi carpe cu supape never ever purtate de chirurgi in operatie. Alea permit expiratia nefiltrata si sunt doar pentru ametirea gugustiucilor pen-ca oricum botnita aia nu filtreaza decat ceva praf.

  8. De ce ar costa mai mult de 1000 de euro o operatie facuta cu robotul DaVinci? Cumva de bani nesimtiti in niste buzunare?

  9. @ Nicu: Robotul chirurgical „Da Vinci” costă între 1,7 şi două milioane de euro. La aceste costuri se adaugă şi cele cu pregătirea personalului medical si mentenanta(reprezentantul firmei de mentenanta e PREZENT la operatie!!).
    In plus, fiecare spital trebuie să asigure plata consumabilelor şi instrumentelor(de unica folosinta) necesare intervenţiilor cu această aparatură.
    Numai aceste costuri pot depăşi chiar şi 5000 de euro pentru o singură intervenţie, aşa că, nu de puţine ori, pentru multe dintre spitalele de stat finanţarea a fost şi este greu de asigurat.

    CNAS nu deconteaza operatiile cu Robotul Da Vinci!
    În ţară, doar 4 spitale de stat au astfel de roboţi: două în Bucureşti, unul în Timişoara şi unul în Cluj-Napoca.
    Sunt folosiţi, însă, rar sau chiar deloc, cum este cazul Fundeniului(Dr Irinel Popescu a explicat!) si Clujului, din cauza costurilor TOTALE mari de functionare.
    Gasiti multe informatii de la marile spitale de stat despre Robotul Da Vinci… un vis prea indepartat…

  10. N-am ințeles bre .. De ce plătesc eu CAS ?? De ce un administrator al bunurilor statului nu se poate gopodări măcar la nivelul unuia privat.. Deși statul mereu dispune de mult mai multe oportunități ca unul privat..Ceea ce este clar e că pacientul e bun de plată..E bun de muls și de ingropat.. Clar..

  11. Bla, bla! Gândeste pozitiv ca sa nu ajungi să-ți vinzi casa pentru a satisface doleanțele pecuniare ale măcelarilor și-a deveni Cobaiul lor.

  12. M-am „împiedicat” de un asemenea roboțel la Timișoara unde am depanat o masă de operații, perechea lui.Arată că un păianjen speriat cu picioarele strânse.Despre masă știam că costă pe undeva cam pe la 70.000€ și m-am prins că merge-n tandem cu roboțelul dar nu știam până atunci că și spitalele de stat au așa ceva.Dacă dl.chirurg operează cu așa ceva, se cheamă că în cazul în care i se asigura o legătură rapidă, poate opera de la Sibiu în mai multe locuri din țară.Defapt despre asta e roboțelul în primul rând.Dar cred că și de data asta, că deobicei, statul român cumpără mobilă.

  13. Dar cele 4 miliarde de euro imprumutate de Guvernul Roman in ultima saptamana unde se duc de nu isi permite statul sa plateasca 15.000 euro pt o operatie? Unde s-au dus cele 170 de miliarde imprumutate de statul roman in ultimii ani ? Unde poate fi operat un Roman obisnuit dupa ce a platit 35-40 de ani contributii daca statul Roman A vandut tara si nu are cu ce isi opera bolnavii? ASTA NU E GENOCID? CINE VA PLATI PT ASTA? VA VINE VOUA RANDUL, JIGODIILOR..

  14. Robotii opereaza robotul(stiti voi cine e)😆😆😆cu toate ca robotul arata bine deocamdata nu se stie ce poate sa i se intample.
    Restul non-robotilor sa bage mainile in conturi daca vor atentie robotizata

  15. Drept e Roby.Ce-am vãzut eu intrã lejer într-un buz mai mare.îl ții di-trei ani și-l faci dispàrut.N-ar fi primul milion topit ín aer în România.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.