Gafă? Prostie? Ciolacu i-a înfuriat pe moldoveni. Cum o drege?

Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut explicaţii de la premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a spus că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Asociaţia îi cere lui Ciolacu să spună despre ce jignire personală ar fi vorba dacă Buzăul era în Moldova.

”Premierul Marcel Ciolacu a făcut joi, 25 aprilie 2024, într-o conferinţă de presă electorală la Timişoara, câteva declaraţii despre oportunitatea regionalizării României şi despre autostrada care leagă Moldova de restul ţării. În acest context a făcut zâmbind şi următoarea afirmaţie: «Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi». Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere prim-ministrului explicaţii publice în legătură cu afirmaţia făcută: despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova?”, au transmis, vineri, reprezentanţii MDM.

Potrivit asociaţiei ieşene, ”substratul afirmaţiei este în primul rând jignitor pentru întreaga populaţie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găseşte de cuviinţă să se delimiteze într-un mod dispreţuitor”.

”«Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi» este o afirmaţie foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcţiei pe care o ocupă ca, dincolo de decenţă, să fie lipsit de părtinire şi să trateze fiecare regiune şi pe locuitorii acestora în mod egal, cel puţin la nivelul declaraţiilor. Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmaţii iresponsabile cu trimitere la cetăţenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcţia de prim-ministru al României. Prezenţa domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei ţări”, mai arată reprezentanţii Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei.

UPDATE Reacţia lui Ciolacu la acuzaţii

Ciolacu a replicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, atunci când a spus că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”, că este „moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc ţara şi cred în Dumnezeu. Sunt moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

El a mai spus că „respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale faţă de celelalte regiuni ale ţării”.

„Jignirea adevărată este când propui candidaţi precum un hoţ de tablă şi un primar penal dintr-un grup infracţional organizat şi te aştepţi ca oamenii să îi voteze. P.S: Mereu am simţit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Şi voi reveni de fiecare dată cu acelaşi respect şi preţuire”, a completat Ciolacu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

37 de Comentarii

 1. Dar este treaba de geografie! Buzaul este in Ardeal , dar mâine sigur o da la Întorsura Buzăului!

 2. Fiecare om trebuie sa fie judecat dupa micile lui scapari cam ce gindeste ,dupa gesturi si privire,dupa mimica fetei ,pt. ca de alte lucruri mai mari,are grije sa se fereasca ca sa poata mintii in fata oamenilor si sa nu isi arate adevarutul caracter .

 3. Mă da sensibili au mai devenit românii de-și zic moldoveni. O fi și asta o categorie specială ca românii care cred că par mai deștepți dacă se declară ardeleni. Probabil jignirea era de la altceva, dar domnul Ciolacu a ajuns să pună virgula ca prompteristele.

 4. Omul are dreptate!…știe el ce știe…curând moldova nu v-a mai fi a româniei!…votați tuta de la chișinău…

 5. Da, mai tovarasi, aflati ca prostia / ignoranta / incultura pot fi jignitoare, dar la rromani sunt sport national!

 6. SOLUTIE URGENTA :

  Premierul are nevoie de UN PURTATOR DE CUVINT .

  Ex : o celebritate romaneasca , o persoana recunoscuta public ca avind COLOANA VERTEBRALA VERTICALA , un om care sa capteze atentia si respectul populatiei romanesti condusa sever de la Brussel .

  ceva propuneri ??

 7. Și Ciuca a declarat că munții Carpați in zona Buzăului au schimbat de drum spre vest!

 8. Gura idiotului vorbește cea ce gândește. Oare acest imbecil nu a comiso la ordinul Moscovei.

 9. Un dobitoc si pe deasupra analfabet functional, care n-are de unde sa stie ca Moldova a dat Romaniei mari oameni in toate domeniile.
  Nu o sa-si depaseaca niciodata conditia de covrigar de Buzau.

 10. Satra din care a iesit covrigarul este in Europa. Nu conteaza unde. Oricum, individul este de o obraznicie ingrozitoare. Nu e cu nimic mai bun decat Citu, Orban si Ciuca.

 11. Vorba lu Nicu al nostru can Carpatii a vazut Buzaul asa tare s-a speriat cau au cotit spre Brasov… 🤗…

 12. Idiotul util , iar da cu ” muci-n fasole” . Jigneste cel mai mare bazin de votanti care sustine PSD-ul.Dar la un anlafabet functional nu ai ce sa ceri. Si apropeaux – Buzaul in afara de nea Beni , cartierul rau famat Simileasca , Sapoca si nu in ultimul rind marele revolutionar cu merite deosebite” care a pazit covrigaria din gara Buzau cu ce se poate lauda ?daca tacea filosof raminea . astia-s ” idiotii utili” impusi sa conduca Romania. Tripleta de aur : JohAnnuSS , il dottore maCiuca si bioterristul analfabet functional , covrigarul Ciociolacu!Votati romani toti impostorii de acelasi fel .” Slava psdpdnl” .

 13. Bună!
  Ciolacu știe geografie! A învățat in clasa a 4-a. Deci omul a spuns ca Buzaul nu e in Moldova și să nu îl contraziceti pt ca ar fi o jignire
  la cata geografie a învățat în clasa a 4-a.
  Asta e ! Simplu.
  Eu nu m-am supărat pe dl Ciolacu pt ca chiar știe geografie si foarte posibil și istorie. Ce? Nu e posibil?

 14. @ 19:00

  Macane..tare…
  Postezi pe toate forumurile acelasi kkt care il scoate pe tzucalarul lui Haisan ..rusine!.
  Pralea ciolacu nu are educatia sa poata conduce o asociatie de locatari…

  O tara???????

 15. La ce personalități a dat regiunea Moldovei e si normal sa nu ii jignim ignoranta domnului premier.

 16. au inceput jocul regionalizarii dispretuitoare, in care toti le erau inferiori, ”sudistii si moldovenii” devenind termeni de ocara. Ardelenii fiind superiori prin renegarea originii din spatiul Carpato-dunarean considerandu-se ca se trag de la „ram”, dintr-o lupoaica din Lupanar si din doi frati care au practicat fraticidul, deci urmasi ai unui ucigas de frate. Muntenia pana la Stefan cel Mare si Sfant se intindea pana la Bacau, acolo era vama si termenul a fost interpretat ca insemnand a intra in necaz. Am avut tata oltean din mama munteanca si tata oltean care a luptat in 1913, WW I si II ,mama munteanca din munteanca si dobrogean, stra munteanca si grec, iar eu ma consider roman sau get liber, iar dupa Carlo Troia care demonstreaza ca gotii si getii sunt acelasi popor, pot fi si vizigot, asa cum Mircea Eliade citeaza popoarele nordice, dar si pe cei din Spania care se considera ca se trag din Deceneu si Zalmoxis. Numai latinistii/Scoala Ardeleana, Petru Maior explica originea exclusiva din romani, spunand ca dacii au fost nimiciti reneagand originea geto-daca. Se pare ca romanilor le miroase rau Deceneu si Zalmoxis mari personalitati ale antichitatii. In acelasi timp Traian a interzis colonizarea noilor provincii cu cetateni ai Romei/din Peninsula. Deci ardelenii se lauda ca sunt urmasii unor rezervistii din legiuni, adusi din toate colturile imperiului straini de neam si tara, dar fuduli.

 17. Baliverne…Nu mai poti sa te pisi de Organizatii si paraorganizatii….Toate regiunile se cred demne nevoie mare, dar toate uita ca in Ucraina mor oameni din cauza ca Romania s – a incorporat in NATO, in acest mod regiunile se bucura de Ratia de Parizer cu Soia de la NATO…In schimbul Ratiei de Parizer cu Soia de la NATO, toate regiunile au contribuit la aducerea Armatei Americane la granitele Rusiei, iar asta inseamna Razbou…Dar nicio regiune nu are vreo tresarire, vreo mustrare de constiinta…Daca te simti inferior ca esti moldovean, nimeni nu te poate ajuta. Daca nu te simti inferior nu iei in seama palavrageala unui politruc…Te uiti prea mult la TV!!!

 18. Pentru cei care comenteaza dar nu cunosc, le adresez sfatul sa faca un mic popas la Buzau si sa-l numeasca ”moldovean” pe un localnic.
  Va constata astfel; DISPRETUL SI URA BUZOIENILOR FATA DE MOLDOVENI, SENTIMENTE CE PAR A FI MAI EXACERBATE DECIT IN ARDEAL.
  Asta explica total reactia bulibasei !

 19. A fi moldovean e jignitor fi.t.ar rasa a dracu de comunist?pai daca nu erau moldovenii azi nu exista intelectualitate și ROMANIA MARE,ma incultule!Ar trebui sa vina niste moldoveni să.ti de-a vreo două cozi de topor și de furca peste cocoașă să ți vina mintea la cap că vorbește gura fără tine,sau la Buzău e vre.o localitate de înțelepți cu puteri supranaturale și merite nerecunoscute încă?Ai grija măi gras,prost!

 20. Se da grande ca Boc alt fudul care se crede capitala Ardealului . Alba Iulia e capitala Ardealului nu Cluji… Acolo a descalecat unirea Viteazul nu la Untold
  . Aia e capitala zapezii de dat pe nas…

 21. Hai sa vorbim de ciolac si glumele lui de nemoldivean destept si ciocu mic la frumoasele realizari ale lu nicu tableta acest iohanis 2 puturos, pregatit, acum in taina, de secu sorosisti pt bucuresti-punandu-l sa se ascunda pana dupa alegeri( exact ca cu iohanis!)PS Din articol rezulta ca nu numai ardelenii isi dau aere, ca ce destepti e fata de altii!

 22. Moldova plateste greseala de la 1859 si acum, in zilele noastre!
  Moldoveni de peste Prut, daca nu vreti sa subventionati imbuibatii de la Bucuresti, sa nu cumva sa repetati prostia de la 1859.

 23. Moldovenii ar trebui să nu se inflameze așa tare, că nu numai Ciolacu are impresia asta. Unde s-au simțit străinii cel mai bine dacă nu în Moldova ? Și ăsta e vrei, nu vrei, un motiv serios pentru a-și recunoaște condiția ! 😎

 24. ”…..Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

  Imi cer scuze sau va cer scuze? Isi cere scuze siesi ca persoana sau cere scuze cetatenilor din Moldova?

 25. In Buzau ca si in Braila se vorbeste predominant moldoveneste. Se vorbeste chiar si in Braov si Constanta unde moldovenii sunt cei care au contribuit cel mai mult in ultimii 70 de ani la dezvoltarea acestor doua orase, de la betonist si strungar pana la medici, profesori si ingineri. Moldovenii stiu perfect cine au fost si cine sunt si de obicei nu pun botu’ la provocarile altor ‘romani’ privindu-le cu intelegere si detasare. Este deci penibila acest atac la adresa unui jeg politic ca Ciolacu afirmandu-se ca reprezinta supararea moldovenilor. Asa zisa „miscare pentru dezvoltarea Moldovei” este un ONG sorosist populat de niste useristi de doi lei gen omul lor cu „metrul de autostrada” care s-a dat imediat la fund de cand guvernele MELE i-au umplut de autostrazi pe moldoveni. Useristii astia sunt o calamitate pentru toata Romania.

 26. Ăsta-I românul unul mai deștept decât celălalt și trăim ca vai de noi, nu suntem uniți, nu avem idealuri comune nu avem sentimentul ca suntem aceeași oameni cu bune și rele indiferent de zona geografică. În afara fugim unii de alții în loc sa ne adunăm și sa ne ajutăm. Nu știu cine dracu a venit cu ideea sa le zică TIGANILOR, romi un alt mod ne a fi batjocoriți din cauza confuziei care se face. Cans ma uit la meciurile de fotbal ale italienilor ma uit cu uimire cu cât drag își canta imnul național, la noi parca duci câinii la apa, nu cred ca este roman care sa știe mai mult de o strofa din ,,Deșteaptă-te Romane”.Cineva nu știu cine a spus ca România nu este o țară, este o afacere se pare ca asta este adevărul.

 27. Ce dovadă mai bună puteam găsi zilele acestea cu privire la șovinismul istoric pe care statul valah l-a arătat tot timpul față de moldoveni și Moldova?
  Moldovenii sunt văzuți în continuare o populație de categoria 2-a iar organizațiile de orice fel din Moldova ar face bine să-și amintească despre cultura și nația moldovenească și să le promoveze tot mai puternic.

 28. Cred ca-i ”doare-n cot” pe moldoveni de vorbele fara discernamant ale lui Ciolacu.
  Mai mult s-a sesizat mass-Media.

 29. „Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei”…?! Cei asta, „Asociatia Miscarea…”?! Exista asa ceva si pentru celelalte provincii sau regiuni istorice care compun astazi Statul Roman. Eu cred ca de aici provine nedumerirea si jignirea ciolacului ?! Va aflati in treaba papagalilor ?! Nu stiti de unde sa-l mai muscati si sa-l hartaniti pe Ciolacu, coteilor jigariti si jegosi care sunteti. Realitatea este ca va domina total si din toate punctele de vedere de nu mai stiti pe ce lume va aflati, pramatiilor. Iar acest lucru il spune cineva care nu cade pe spate de „dragul” covrigarului, dar asta e realitatea, v-a surclasat pe toti.

 30. Gaurel din Covrigel a luat nota 5 la BAC, ce ii putem cere ? O sa incurce intr-o zi, stanga cu drapta.

 31. Nu este nevoie de o regionalizarea a României ,raioanele le a introdus bolșevicii sovietici după ocuparea României de către Stalin,însuși Ceaușescu ( cu toate bubele politice) a introdus înapoi județele ( ca unitate administrativă) ca în perioada interbelică a României.

 32. Moldovenii nu s-au putut abtine, ca vamesii, au sarit cu un prosop pe ei din baie ! ONG-ul acesta sinistru mai primeste bani de la buget ? Pensionarii moldoveni primesc toti pensiile marite la greu in Sep. 2024 !

 33. @ „Rector”, 28 apr. 2024 la 16:10
  Rekt oare, „ONG-ul acesta sinistru” NU primește bani de la buget, în primu’ rînd pentru că juridic nu e „O.N.G.”, ci e ASOCIAȚIE, iar guWernu’ finanțează „dăcît” privilegiații proprii, valahi! Faci diferența? Dobitocule! Cre’ că ești votat intensiv, la tine în Țara Proștilor Valahi!
  „Pensionarii moldoveni primesc toti pensiile marite la greu in Sep. 2024”?
  Pensionarii moldoveni primesc pensiile mărite ca TOȚI pensionarii, fiindcă AU MUNCIT! Nu-i cadou de la covrigarii valahi, pe care i-am văzut cum TRĂGEAU-MÎȚA-DĂ-KOADĂ, în pauze lungi și dese, keya marilor sukțesuri! Puturoșenie mai mare ca în Bukalele ăla a’ vostru n-am văzut niciunde!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.