De Ziua Limbii Române. SRI, mesaj cu subînțeles

De ziua Limbii Române  Serviciul Român de Informații transmite un mesaj cu subînțeles pe Facebook. Nu este o urare, ci un mesaj.

Mesajul  este o explicație din DEX a cuvântului „precaut”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

14 Comentarii

 1. Sub+înțeles se scrie cu î din i, nu â din a, fiind un cuvânt compus.

  Î de la înțeles va rămâne prima literă, chiar dacă este în interior în subînteles.

 2. „Patria apriori” nu este „Romania mai intai”. Patria este oriunde te simti bine. Daca scriau Romania, nu lasau loc la dubii. Oare intentionat nu se schimba deviza asta ?

 3. „Subânțeles”??? O figură de stil a autoarei sau ignoranță?

 4. Astia daca erau onesti cu adevarat, dar nu au fost niciodata, ar fi trebuit sa puna definitia termenului Abuz sau daca oricum nu isi asuma nimic atunci macar termenul Prostie, fiind mult mai aplicat la ce se petrece la ei si la modul cum actioneaza marii lor lucratori. Si spun asta din constatari personale, nu din citit online.
  Fudulia e Uriasa bai astia cu Patria a priori, smerenie mai multa la ce nivel e la voi acolo. Sunt un civil, afon cu informatiile!

 5. De cand Helvig care maltrata limba romanilor a primit a treia cizma in dos, cei ramasi la posturi incearca sa se obisnuiasca cu DEX-ul. Asa se intampla daca atunci cand trebuia sa citesti pasteai gastele pe sant cum a recunoscut un coleg.

 6. Bine că n-au ales semnificația din DEX a îmbuibării, sau a privilegiului/ilor!

 7. O aluzie la accentul lui Johannis, probabil, care pune accentul ardeleneste, ca la Sibiu, pe „a” si nu pe „u” (ca in cuvantul englezesc out).
  Ca de precautie propriu-zisa, e greu de vorbit la aceasta institutie care vede multe si stie multe prin natura si structura sa, dar tolereaza, inchide ochii sau chiar coopereaza cu cei ce vor sa distruga statul roman. Ca alta explicatie nu exista.
  Statul roman a devenit anti-roman, si ca toate institutiile, SRI nu face exceptie.
  Cat au mai trait aceia dintre securistii vechi care fusesera loiali tarii, a mai existat oarece rezistenta; dar cu timpul tara e absorbita intr-un ritm din ce in ce mai ametitor in vartejul globalist, rezistenta rezumandu-se in general la click-uri inofensive si relativ inutile pe facebook.
  „Superputerile” de care se bucura asadar serviciile de informatii ale noului mileniu, gratie supravegherii ubicue via internet, nu aduc vreun folos statului. In orice caz nu statelor nationale, ci doar statului global a carui umbra se profileaza din ce in ce mai amenintator pe frontispiciul ONU, OMS, FMI si asa mai departe.
  Securistul noului mileniu trebuie doar sa stie sa umble cu sistemul de operare, AI-ul face totul pentru el.
  Pana cand AI-ul il va face si PE el…

 8. Indirect dar real, cetatenii din Romania sunt prosti, asta considera mesagerii. Nu stiu care dintre cele doua entitati: cetatenii sau scriitorul mesager?!

 9. NU cred ca TOTI Noii Securisti sunt vandutzi si Narozi …

  Cestia este ca, SINCER NU am CUM sa stiu PROPORTIA dintre Cei DEVOTATI Romaniei si Ailaltii, VANDUTZII si NAROZII.

  UN Indiciu ar fi ca NAROZII actioneaza IN HAITA si lasa URME … 🙂

  MIROSURI Grele de ONANISTI Razbunatori pe AER, ca NU le-am facut NIMIC personal !
  Mai curand din DISTRACTIE :

  „Ba ! Sho pe Ala, ca este VOIE !”

 10. Trebuie multa precautue cu miniritarii infiltrati in SRI si cu precautie pit lucra pentru straini.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.