Debutanți la creație

România participă pentru prima dată la Bienala de Creație Tânără Contemporană de la Montrouge, Franța. Astăzi este programat vernisajul, de la ora 18.00, în Sala Nicole Ginoux. Veniţi din Franţa, Danemarca, Letonia, România, Italia, Spania și Portugalia, 56 de tineri artiști europeni sunt reuniţi într-o bienală de artă contemporană, nomadă și internaţională! Pentru această ediţie, orașul Cluj se alătură programării din cadrul evenimentului internaţional, alături de orașele Hjorring din Danemarca, Cesis din Letonia, Como din Italia, Figueras din Spania și Amarante din Portugalia.

Centrul cultural Beffroi de la Montrouge este punct de plecare și de lansare al acestei ediţii cu numărul 6 a Bienalei JCE care, timp de doi ani, va tranzita fiecare dintre orașele europene partenere, cu o serie de expoziţii inedite ale artiștilor selecţionaţi. „Instalaţii, artă video, pictură, desen, sculptură și fotografie… publicul va avea ocazia să descopere floarea creaţiei tinere, venind din cele patru colţuri ale Europei“, promite un text trimis presei.

Bienala JCE este un traseu european, o descoperire transfrontalieră, de la est la vest și de la nord la sud, un turneu european timp de doi ani al artei contemporane. Orașul Cluj se alătură pentru prima dată programării nomade a acestui eveniment internaţional. Pentru fiecare dintre etapele Bienalei JCE, expoziţia este regândită și adaptată spaţiului gazdă. Artiștii români selecţionaţi sunt Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Andreea Anghel, Liliana Basarab, Cătălin Burcea, Irina Dumitrașcu Măgurean, Oana Năstăsachel, Vlad Olariu și Dani Gherca.

Florin Ștefan, comisarul Bienalei JCE de la Cluj-Napoca din noiembrie/decembrie 2018, este pictor și profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, directorul galeriei de artă Spațiu ­Intact și directorul Fundației Culturale Intact.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*