Dinu Săraru: „Chezăşia viitorului nostru comunist”

„De la Brâncoveanu nici un alt conducător român nu şi-a înscris cu atâta obstinație şi cu atâta unanimă recunoaştere şi recunoştință sigiliul pe stilul constructiv al unei ţări întregi. Impresionanta operă constructivă care defineşte România de azi este purtătoarea peceţii preşedintelui Ceauşescu” (Dinu Săraru, „Noua efigie a României”, „Flacăra”, anul XXIX, nr. 4, 24.I.1980, p. 7).

„(…) Marele nostru avantaj este că opera construcţiei socialiste româneşti se desfăşoară în spaţiul atât de categoric favorizant al luptei pentru umanitatea socialistă, fiindcă în geografia socialistă românească a fost fundamentat principiul comunismului de omenie (…)” (Dinu Săraru, „Iubirea comunistă”, anul 32, nr. 24, 17.06.1983, p. 1).

„(…) Vocaţia constructivă a unui popor întreg şi-a aflat, astfel, în acest timp de renaştere, o strălucită împlinire în opera de ctitor a Preşedintelui Ceauşescu, (…) Ctitor de ţară şi de istorie, Preşedintele Nicolae Ceauşescu reprezintă, azi, în fruntea naţiunii române, chezăşia viitorului nostru comunist” (Dinu Săraru, „Arhitect şi constructor de ţară”, volumul „Arhitect şi constructor de ţară, Omagiu tovarăşului Nicolae Ceauşescu”, Editura Eminescu, Bucureşti, p. 37).

(Dinu Săraru, născut în anul 1932, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Altfel, publicist, dramaturg şi romanciar, a făcut parte din CC al PCR, înainte de anul 1989, şi a fost între anii 1977 şi 1990 director al Teatrului Mic şi Teatrului Foarte Mic. A ocupat diferite funcţii publice după 1990, între care şi aceea de director al TNB)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.