DNA confirmă

DNA susține, într-un răspuns la o solicitare a MEDIAFAX, că Dinu Pescariu a fost în biroul procurorului șef al DNA, așa cum a declarat omul de afaceri, după ce, pe 21 iulie 2014, a cerut în scris să fie primit în audiență de Laura Codruța Kovesi.

„La data de 21 iulie 2014, persoana menţionată în cererea dvs. a solicitat în scris să fie primită în audienţă de procurorul şef al DNA pentru a discuta în legătură cu domeniul de activitate al instituţiei pe care o conduce. Din nota de audienţă a întâlnirii reiese că petentul a menţionat că, în ultima perioadă, a aflat din informaţiile vehiculate în spaţiul public că D.N.A. a deschis o anchetă referitoare la dosarul „licenţelor Microsoft” şi, ca urmare, a menţionat că doreşte să se prezinte la procuror şi să discute despre eventuala sa implicare în acel dosar. Întrucât dosarul era înregistrat la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, fiind în lucru, petentul a fost îndrumat să se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz”, susține DNA într-un răspuns la o cerere a MEDIAFAX.

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că a avut o întâlnire cu procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, în biroul acesteia şi i s-a sugerat să facă denunţuri.

„Am fost în birou la Kovesi şi mi s-a sugerat să fac denunţuri. (…) Nu vreau să vorbesc prea mult despre treaba asta. O să vorbesc după ce dau prima declarație în fața judecătorilor. Greșeli am făcut toți. Și eu am făcut o greșeală și mi-am recunoscut-o, asta a însemnat denunțul respectiv și legea, mi-a fost favorabilă.

Ce s-a întâmplat ulterior… nici nu vreau să mai spun, pentru că mi-e lehamite vizavi de ceea ce s-a făcut ulterior”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dinu Pescariu.

„Am fost atât de prost sau de naiv încât să am încredere în această instituție a statului”, a mai declarat Dinu Pescariu.

Fostul jucător de tenis a precizat că cele două dosare în care el este implicat acum sunt bazate pe un denunţ „mincinos” al aceleiași persoane, respectiv Dorin Cocoș.

„Nu există nimic real, nici în denunțul în care eu sunt trimis în judecată, nici în acest denunț. Fie a fost forțat, fie și-a dorit să se răzbune pe ceea ce s-a întâmplat”, a completat Pescariu.

Întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora la baza sportivă „Cutezătorii”ar fi jucat tenis Liviu Dragnea, George Maior sau Florian Coldea, Pescariu a precizat că „Maior a fost aici, dar n-a fost la tenis. Pe Coldea nu l-am văzut niciodată aici. Dragnea și cu Ponta, am jucat tenis cu ei aici”.

Dinu Pescariu şi Claudiu Florică sunt principalii denunţători din dosarul „Microsoft”, cauză care s-a încheiat cu condamnarea, în 3 octombrie 2016, a lui Dorin Cocoș la doi ani și patru luni de închisoare. În același dosar a fost condamnat și fostul ministru Gabriel Sandu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Ștefan, la șase ani de detenție, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni ani.

Procurorii DNA l-au pus, miercuri, sub control judiciar pe Dinu Pescariu, acesta fiind suspectat că, împreună cu fostul secretar general din Ministerul Educaţiei Mihnea Costoiu au schimbat destinaţia bazei sportive „Cutezătorii”, aducând un prejudiciu de 93 de milioane de euro.

Citește și Kovesi, reacție după acuzațiile lui Pescariu

Citește și „Sufrageria” lui Dinu Pescariu

Despre (R.C.) Articolele 3801
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*