Dosarul lui Udrea, plimbat între instanțe

Curtea de Apel București a decis, miercuri, că nu are competența materială să judece dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt acuzate în legătură cu finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, cauza fiind retrimisă la instanța supremă.

„Admite excepția invocată din oficiu de judecătorul de cameră preliminară. Constată necompetența materială a judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel București. Constată întrerupt cursul justiției și în baza art. 40 alin. 4 Cod de procedură penală sesizează Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea soluționării cazului intervenit”.

Inițial, în mai, DNA a trimis acest dosar spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care a decis însă pe 6 iulie că nu are competența să judece cauza după calitatea persoanei, reamintește Agerpres. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel București, care, la rândul ei, a decis, miercuri, că nu are competență, iar Instanța supremă trebuie să dea o soluție în acest caz.

Prezentă miercuri la Curtea de Apel București, Udrea a declarat că acest dosar ar trebui să se reîntoarcă la DNA, pentru că rechizitoriul a fost făcut „prost” de procurori, iar faptele s-ar încadra cel mult la o contravenție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.