Dușmanii de moarte ai universităților românești

Știrea că România nu mai are nicio universitate în Top 1.000 din clasamentul Internațional Shanghai a trecut aproape neobservată. N-a făcut valuri nici cît o declarație a lui Mihai Tudose sau a lui Hubert Thuma despre care nimeni nu știe cine sunt și pe unde îi găsește.

Să nu mai vorbim de o comparație între o declarație a lui Gigi Becali și o informație despre calitatea pregătirii universitare din țara noastră!?

Rectorul UBB dă vina pe alții că a ieșit din top

Cum să sară cu gura profesorii universitari din România la o așa veste? Toți sunt în politică, în servicii secrete, în administrație, în comisii și în contracte cu insitutții publice, toți conduc doctorate inutile și contrafăcute, toți au funcții. Pentru ei, universitățile din România sunt între primele surse de venituri. Ce să-i doară pe ei? Cum să fie rău? Vă imaginați că Marian Preda, care după ce a tras la greu la aiurelile lui Traian Băsescu și i-a făcut un partid de serviciu, s-a pricopsit cu scaunul de rector la Universitatea București mai vrea o analiză la sînge a situației? Suferă el ca un cîine că universitatea marilor intelectuali ai României trecute este pe nicăieri? Bine că a prins postul. Şi salutare! Mai vorbim la următorul clasament.

Credeți că ridicolul rector al Universității din Cluj se dă de ceasul morții că Universitatea României Mari nu mai este în primele 1.000 din lume? Nu este el cel mai citat anonim din lume? N-a scris el „Psihologia poporului roman”, o carte cu un titlu prețios care îl și îngroapă, încheiată cu o concluzie științifică exprimată în două interviuri care i-au fost luate de-a lungul timpului? N-a deschis el larg porțile serviciilor secrete la UBB de parcă universitatea ar fi o rezidență? Cum să mai conteze Universitatea din Cluj în clasamentele serioase din lume cînd profesorul „cel mai profesor” al UBB este Vasile Dîncu, deși despre el nu se știe încă dacă este om de afaceri, cercetător într-ale sociologiei și comunicării, conducător de doctoranzi la SRI, patron de fotbal și de media, parlamentar sau sforar în politică?

Cum să fie o dramă la Timișoara cînd universitatea nu este nici în primele 5.000, iar rectorul Marilen Pirtea este mai mult la parlament și la televizor vorbind în numele PNL? În ce domeniu și în ce condiții ați auzit de „savantul Marilen Pirtea”?

Cele mai bune 1.000 de universităţi din lume. România nu mai e în clasament

Cum să mai avem o universitate în primele 1.000 cînd ministerul Educației a fost condus de intelectuali mediocri sau submediocri, inclusiv plagiatori, greu de desemnat ca directori de școli în orășele de provincie? Să nu uităm că Romania Educată s-a vrut a fi pornită și realizată cu Liviu Pop, Monica Anisie și Ligia Deca. Iar proiectul geme și acum în visele președintelui și în glumele funcționarilor din guvern.

Nu mai avem nici o universitate între primele 1.000 din lume pentru că și universitățile românești cu tradiție și performanțe s-au pierdut printre cele fantomatice, fiind și ele parte la marele festival național al hoției intelectuale: doctoratele pe baza lucrărilor plagiate.

Ca să-și justifice neputiința, Daniel David „ăl mai citat om din lume”, spune că „Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) nu a mai putut compensa singură erori şi indecizii majore în politicile academice naţionale”.

În cazul mediocrilor, totdeauna este de vină altcineva!

Recomanda 64

3 Comentarii

  1. in concurenta neloială cu învatamantul privat, înv de stat prin locurile cu taxe, tarabele srl cu lucente, masterate, doctorate pt politicienii . 90% absolventi ai inv particular, putini au mutat licenta la stat, au devenit un atentat la siguranta si securitatea statului ș=u cetatenilor, mai alescs că mulțu nu au carti de muncă, experiență prrofesională și …hoaaaaaaaa, au devenit peste noapte, licentiați, masteranzi, doctori și lectori, unii chiar academicieni cu epoleți,care face ca instituțiile MEC, ARACIS, UNIVERSITATI DE STAT ȘI PARTICULARE , in lipsa unui control și a legii calitatii să grăbească derigolada din învatamant ca și economia, finantele, energia, cultura, stiintele ignorate de acesti analfabeti functionali cocotati in funcții de stat ca demnitari, ministri, parlamentari, sefi de instituții părin dare de mită, sponsorizări, prostituție, sex si bani pe care si-i recuperează in funcțuu in primele 6 luni, un adevarat atentat la securitatea si siguranta statului, instituțiilor si cetatenilor , de la cazul COLECTIV, LA VAMA VECHE ȘI CREVEDIA.UN STAT MAFIOT, UN STAT PARALEL SI ASCUNS, UN STAT IMPOTENT prin promovarea prpostiei, incompetenței, tradarii, arogantei și coruptiei, nesimtirii și abuzului de putere si paranoia. jos dictatura prostilor, tradatorilor și paranoicilor.ANTICIPATE, POPOR ROMÂN DACĂ VREI VIAȚĂ, BUNĂSTARE ȘI OMENIE!!

  2. Daniel David nu este mediocru, este prost de-a dreptul. Mai grav este insa ca Daniel David nu este roman si slujeste anumite interese ostile invatamantului si educatiiei din Romania pe care le saboteaza la ordin; este un intrus infiltrat pe cea mai inalta pozitie din UBB. Intrebati-i pe cei din UBB in particular si veti afla. Individul este protejat de niste forte speciale.

  3. Urmariti calitatea actuala a invatamantului primar si mediu si va veti convinge cum s-a ajuns aici si ca in cel mai bun caz vor fi necesari peste 40 de ani pentru a reveni la normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.