Electricitatea dansează

Duminică debutează un spectacol de dans contemporan care transpune în mișcare scenică atracția și respingerea, transferul de energie și spectacolul particulelor electrice. Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Răzvan Rotaru și Cristina Lilienfeld investighează limita fluidă care ne face să resimțim ca umane aspecte atribuite în mod curent științei sau aparaturii tehnologice. Dansatorii preiau stări și comportamente ale particulelor electrice și le desfășoară pe scenă într-o evoluție pulsatorie. Muzica Dianei Rotaru, interpretată de ansamblul Sonomania, alternează cu sunetele aparatelor și cu zumzetul descărcărilor și al proiecțiilor live, care devin parte din coregrafia pusă la punct de dansatori.

Moving Fields este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării, patru dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în
mod real cu elementele instalației interactive, spun artiștii. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum, fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea „ce ne mișcă?“ Moving Fields are premiera duminică, la București, de la ora 19.30, la Centrul Național al Dansului. ­Montarea călătorește apoi la Cluj, unde pe 11 octombrie este găzduit de Fabrica de Pensule, și își așteaptă spectatorii din Brașov pe 13 octombrie, la Centrul Cultural Reduta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.