Eurovision 2024. România NU va participa

Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC), informează un comunicat al televiziunii publice.

Hotărârea a fost luată în ședința de joi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Tot joi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional.

Potrivit comunicatului, în acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate.

Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare, se mai arată în comunicat.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului. De-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

33 de Comentarii

 1. Oricum ne facem de râs!…ce mai reprezintă România în Europa?… fotbal nu, muzică nu, cultură nu, educație nu, industrie nu, învățământ nu, sănătate nu,…!
  Dar avem cel mai mare grad de corupție,cea mai săracă țară,cele mai multe centuriste, interlopi…

 2. Vreți Eurovision? Nu va e deajuns eurovizionul din politica românească și vreți altul pe alti bani? Mulțumesc, nu vreau, oricum nu admiram aceasta emisie de după 1990 și nici după.

 3. Încă un lucru facut praf de ploticieni care si-au băgat coada și aici. Oricum era un concurs de tot rahatul, facem economie.

 4. Bine că a-ți găsit motivul sa nu participați..
  Altfel gândeam că susțineți 🌈..
  Cineva dorește să desfășoare rolul și scopul acestui concurs în educația noii generații?Poate noi,cei care țin minte cine sunt ABBA ceva nu înțelegem?😂😂

 5. @caragiale:
  De transmis, se transmite(ca-i la ordin).
  Dar nu mai participam cu concurenti,back-stage vocalists, tehnicieni, dansatori, coafeze, alti foaie-verde la aceasta cimpanzerie!

 6. Nici nu-mi pasa din ce motiv. Nu mai e concursul la care se gândește Navrapascu, iar noi oricum ne facem de râs.

 7. Infine, o decizie inteleapta.
  Eurovision inseamna bani aruncati in vant si fara nicio sperantza. Atata timp cat interpretii nostri vor reprezenta Romania, noi nu vom avea nici cea mai mica sansa, indiferent de calitatea piesei.
  Acela nu este un festival al muzicii de calitate, ci al aranjamentelor geo-politice……[Rumburak]

 8. Oricum era o cheltuiala inutila. La ce piese și interpreți am avut in ultimii ani, mai bine lipsa !prezentat

 9. Dar ce s-a întâmplat, ciocoilor din UM TVR??? – Ați rămas fără nepoți??

 10. O decizie binevenită, după ce mai marii Eurovisionului au acuzat juriul românesc de minciună în 2022.

 11. De banii economisiți îl trimitem pe Muianis în Vietnam Coreea de Sud cu escală la Sibiu.

 12. Foarte corecta decizia luata ,acest concurs nu este nici corect si nici frumos din punct de vedere al bucatilor muzicale pe care le cinta concurentii.Daca si aia se poate numii muzica ,atunci sintem intr-o alta lume.II lasam pe ukrainieni sa cistige ei acest concurs ,pt. ca intreaga Europa occidentala ,sint in stare sa acorde Ukrainei ori ce .

 13. Era și firesc după ce au votat în locul României și au dat toate punctele Ucrainei anul trecut, eurorevizioniștii. A devenit o panaramă de concurs în care se reflectă interesele politice și promovarea ideologiilor pederaste occidentale. Bravo!!!

 14. Nu am mai urmărit Eurovision-ul de când a câștigat ABBA. A devenit un circ, cu rare excepții (Zdob și Zdub de exemplu)

 15. Oricum, cistiga Ucraina ! … Ha ha ha ! si asta cu „standardele tot mai ridicate ale concursului internațional” cred ca poate candida fara probleme la concursul de „Gluma anului 2024” ! E ca si cum ai spune ca un rahat este pe an ce trece tot mai parfumat !

 16. @Nagit, „Încă un lucru facut praf de ploticieni care si-au băgat coada și aici. ”

  toto cutigno, eurovision 1990,
  Insieme,unite,unite Europe!

  -juma dintre romani stiu acum ce inseamna „insieme”,
  au aflat pe calea cea grea nu din scoala….
  -politicienii au inventat si undele radio,undele hertziene,undele lui Hertz
  alea de wi/fi si restu;
  politicienii au pus sattelitu pe orbita,
  fibra de sticla peste tot,
  politicienii v-au dat tranzistorii,bitzii si smarfonu,
  politicienii vor ceva la schimb!

 17. A mai fost acum cativa ani o situatie cand Romania nu a participat din cauza lipsei banilor. Am fi participat atunci cu o formatie de rock. Ulterior am vazut la tv un recital dat de formatia respectiva si au fost super! Baietii aia chiar isi iubeau tara! Ar trebui ca lipsa banilor sa nu ajunga sa fie un motiv pentru neparticipare. Buna sau rea competitia Eurovision, e bine sa fim prezenti acolo.

  DAR, acum doi ani ne-au fost furate voturile, atat Romaniei cati si inca altor cateva tari. Organizatorii au invocat probleme tehnice si s-au citit liste de voturi alcatuite de ei in locul voturilor trimise de tarile respective, astfel fiind viciat rezultatul votului si castigand Ucraina (care la parasirea scenei Eurovision au facut salutul nazist).

  Ar fi trebuit ca de atunci sa ne retragem participarea la Eurovision atat noi cat si celelalte tari ale caror voturi au fost fraudate, dar punand pe tapet motivul fraudei, si nu plecand capul acceptand participari ulterioare. Si deschisa ancheta internationala, cu refacerea numararii voturilor si stabilirea castigatorilor pe baza a ceea ce s-a votat in tarile respective, si nu pe listele de voturi venite in plic de la organizatori ca sa castige Ucraina.

 18. Bravo, e prima decizie decentă în ultimul timp. Deși nu mai urmăresc televiziunile (toate ) de mult timp mă bucur că banii din impozitele familiei mele nu se mai duc în „tâmpenii”. Măcar o parte..

 19. Eurovisionu’ oricum nu mai are nici o gara cu muzica. E doar o alta susanea corect politica. Bravo TVR!

 20. România nu participa fiindcă nu ați găsit un/una transgender sau un/una LGTB, de ce nu spuneți ca asta vi s-a impus?

 21. Si ce mare branza a facut aia de la tevereu, dragi babuini, ca nu s-a mai dus ronania la euro=vizion ? Las ca vine in locul ei noua zeelanda si australia sa dea voturile nefericitului zele! Adica daca Izraelul; poate sa participe la acest circ, de ce n-ar putea si cele doua tari iubitoarede soros sa mearga? Eu cu ele votez!

 22. Asta este o palma data femeilor cu barba si cocosel ca Elena Popa de exemplu. Ar trebui ca comunitatea elgitibi care participa si urmareste asemenea emisiuni sa depuna plangere la CEDO

 23. cine a decis asta sa-i dati prima + 1/2 din salariu!
  acest concurs e smenuit si voturile aranjate de mahorii care se voteaza intre ei,pe rand,ignorind BOBUlatia 😀

 24. E o usurare in fata politizarii. Nu e concurs e politica submisiva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.