Execuție în amfiteatrul antic de la Palmyra

Statul Islamic a difuzat sâmbătă o înregistrare video în care 25 de soldați ai regimului sirian sunt executați de adolescenți în amfiteatrul cetății antice de la Palmyra.

Filmul durează în jur de zece minute, iar execuția ar fi avut loc la puțin timp după ce islamiștii au cucerit, la 21 mai, orașul Palmyra.

Înainte de execuție, un tânăr jihadist îi acuză pe soldați că sunt fideli alauiților, comunitatea minoritară din Siria din care face parte și președintele Bashar al-Assad.

Situată la 210 kilometri nord-est de Damasc, „perla deșertului”, Palmira (Cetatea Palmierilor), este celebră pentru colonadele sale romane, templele și turnurile funerare. Ea este înscrisă în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.