Explozie urmată de incendiu la un operator economic fabricant de uleiuri

Un incendiu s-a produs în Orăştie la un operator economic fabricant de uleiuri.

Incendiul este generalizat la toată hala. Intervenţia este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum.

Update: Sistemul de alarmare a populaţiei a fost activat, marţi seara, din cauza fumului dens care se îndreaptă spre oraş, în urma incendiului de la fabrica de vopsele aflată la 700 de metri distanţă de locuinţe, în Orăştie. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case, cu geamurile închise.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, marţi seara, corespondentului MEDIAFAX, că a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei în municipiul Orăştie, după incendiul de la fabrică.

„Incendiul se manifestă la o hală pe 5 niveluri cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în care se prelucrează vopsele. Hala este amplasată la marginea oraşului, la aproximativ 700 de metri de locuinţe. În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Sfătuim oamenii să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zonă şi să închidă uşile şi ferestrele. Efectivele de pompieri acţionează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropiere”, a declarat Doda.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la fabrică vor interveni în sprijin şi pompieri din judeţele Gorj, Alba şi Sibiu.

În urma incendiului, un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradul 4 şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la UPU Orăştie. Alte patru persoane s-au intoxicat cu fum şi au primit îngrijiri la locul intervenţiei, fără a necesita transport la spital.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, aceasta urmând să fie stabilită ulterior.

Din primele informaţii, 5 persoane au fost rănite (1 persoană cu arsuri, iar 4 intoxicate cu fum).

Pompierii hunedoreni intervin cu 6 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD şi 4 ambulante ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara. La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Recomanda