Extratereștrii vin din… pix

Parlamentul din Mexic… Moment istoric: sunt prezentate două cadavre mumificate care au o vechime de o mie de ani. Carbon-14 nu minte. Prezentatorii spun că ADN-ul mumificaților a fost analizat și că nu face parte din evoluțiile vieții de pe planeta Pământ.

Asta e o minciună. Cine poate pretinde că a arhivat toate evoluțiile genetice de pe planeta noastră?! Cum s-a constituit această arhivă? ADN? Chestia asta e o combinație de patru litere aranjate în fel și chip pe o axă dublu-helicoidală. Combinațiile posibile sunt infinite. Cine a arhivat infinitatea aceasta? Cât timp i-a luat? Chiar și puterea de calcul a unor computere puse să lucreze împreună ar mai avea încă mult de lucru.

Știe cineva când a apărut pe Pământ prima combinație genetică și cum a fost aceea? Dacă a fost triplu-helicoidală? Dacă evoluția e ceva ce merge de la complex la simplu? Nu știe nimeni.

Darwin a dat o imagine despre evoluție. Nu știa nimic despre gene. Genetica nu are o imagine nouă despre evoluție.

Atunci?

E clar că vor mai fi minciuni în domeniul acesta.

Una ca aceea din Parlamentul mexican pare o minciună cu intenție.

Pariez că nu va fi publicată niciodată harta genetică a mumiilor expuse în Parlamentul mexican. Sau are să fie publicată cu scuzele de rigoare pentru minciuna din septembrie 2023.

Poate fi vorba, pe de altă parte, despre un test: câți vor râde, câți se vor panica, câți se vor bucura? Dacă se vor bucura mai mult de 50 la sută dintre cei care vor reacționa, nu o să mai auzim o vreme despre extratereștri.

Povestea asta cu ființe extraterestre care au viață pe suport chimic similar oamenilor e destul de complexă. Ea îndepărtează de mintea noastră gândul că ar putea exista viață pe altfel de suport (spiritual, de pildă). Dar ne apropie, totodată, de o spaimă care ne va obliga cândva să reformăm radical Organizația Națiunilor Unite. Ne vom uni de frica pericolelor extraterestre? Vom trăi și vom vedea. Sau, cum spune poetul, vom muri și vom vedea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioan Buduca 1090 Articole
Author

60 de Comentarii

 1. o aiureala . nu exista extraterestrii asemeni noua .posibilitatea ca in acest interval de timp sa existe in univers doua civilizatii asermnatoare cu a nostra este spre zero .

 2. ha ha ha ha ha

  extraterestrii sintem si noi…sint printre noi de sute de mii de ani… adn-ul…

  frica de pericole? ha ha ha ha ha

  poate ne unim sa facem din aceasta planeta o gradina…

  sarmanul darwin.. a facut lucrarea aia ca sa traga concluzia ca o clasa superioara, cea din care face parte, fiind cea mai puternica, trebuie sa supravituiasca…

 3. Ba chiar că metoda cu carbonul este îndoielnică exact ca și testele covid, hiv-sida și/sau cele de droguri. Așa că din start, articolul capătă valențe de manipulare. Subiectul. Adică. Nu sunt genul celor care își închipuie că suntem unici într-un univers care se dezvaluie surprinzător și pentru ,, specialiștii” astronomi și teoriile lor despre univers. Urmăriți descoperirile telescopului James Webb și vedeți cum cosmologia este făcută knockout în fata revelațiilor acestei piese de artă tehnologică. ,,Espertii” efectiv dau din colț în colț ca niște școlari prinși la copiat.

 4. Extraterestri? Pe unde, cand, cum? Sa fim seriosi, inca o manipulare cu care sunt obisnuiti capii pentru a speria natiile existente pe pamant. Sper ca nu ati uitat experinentele facute cu zeci de ani, embrioni umani la borcan carati pe luna pentru a-i creste sa vada evolutia lor pe alta planeta! Au trecut cateva zeci de ani, dupa 1965-1970 de cand se chinuie, si ce au anuntat ca s-a intamplat? Nimic! Totul secret! E posibil sa se fi dezvoltat acesti embrioni si au ajuns la o limita de supravetuire pentru a se lauda cu experimentil, ceea ce nu s-a intamplat, sau a-i declara si folosi sub denumirea extraterestri! Si, iaca avem extraterestri crescuti in borcan dar fara viata! Apropo de extraterestri, extraterestri sunt astia care impun vaxxinari obligatoriu desi stiu exact ca se urmareste decimarea cetatenilor la nivel global, am scris in 2020 cand am auzit si vazut interviurile caposilor. Aviz amatorilor care se duc la intepari ca la piata sau la bar, beliti ochii mai inainte de a face pasul.

 5. În secolul al XVIII-lea, bunicul lui Darwin, Erasmus, a prezentat o ipoteză a întregii vieți care provine dintr-un singur „filament”. Erasmus Darwin a fost un mare mason fantastic de bogat. Darwin a fost susținut de Societatea Regală Britanică – ai cărei fondatori au fost francmasoni, fără excepții. Problema cu teoria lui Darwin nu a fost că a propus că variațiile benefice ale trăsăturilor genetice devin permanente în timp. Acest lucru era cunoscut de crescătorii de animale și fermieri din vechi timpuri. Teoria lui Darwin a încercat să forțeze știința să afirme concluziv că o ființă umană nu este altceva decât o etapă aleatorie în procesul de evoluție din noroiul primitiv. Acest mod de a privi condiția umană este o condiție prealabilă pentru sistemul de caste. Darwin și colegii săi de la Royal Society au considerat ca de la sine înțeles că erau o rasă superioară. Orice mențiune despre „Design inteligent” este interzisă. Secularismul pretinde a fi despre libertate și toleranță, dar asta este o iluzie. Este satanism deghizat și nimic nu-i sperie pe satanisti mai mult decât zvonul despre Creatie.

  Hitler nu s-a născut aristocrat, dar nazismul – teosofia oculta – călărește și ea pe noțiunea de evoluție. De aceea, înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, regele britanic și aristocrații erau aliați în cauza Eugeniei.
  În anii 1930, dramaturgul britanic George Bernard Shaw, socialist fabian, autorul cărților „Man and Superman” și „My Fair Lady” a lăudat eforturile de eugenie nazistă și a susținut „descoperirea unui gaz uman” pentru a-i face pe oameni care „nu se adapteaza” după standardele statului .. dispar.

 6. Dacă ideile evoluționiste neo-darwiniste despre schimbarea genetică treptată ar fi adevărate, atunci ne-am aștepta să descoperim că organismele simple au ADN simplu și organismele complexe au ADN complex. În unele cazuri, acest lucru este adevărat. Viermele nematod simplu este un subiect preferat al studiilor de laborator, deoarece ADN-ul său conține doar 100.000 de baze nucleotidice. La celălalt capăt al scalei de complexitate, oamenii au 23 de cromozomi care conțin în total 3.000 de milioane de baze nucleotidice. Din păcate, această progresie darwiniană promițătoare este contrazisă de multe contraexemple. În timp ce ADN-ul uman este conținut în 23 de perechi de cromozomi, umilul pește de aur are de două ori mai mulți, si anume 47, melcul de grădină și mai umil are 27 de cromozomi. Unele specii de trandafiri au 56 de cromozomi. În laborator, analiza genetica infirma darwinismul. Concepția cheie inițială a lui Darwin: caracteristicile fizice speciale ale fiecărui animal sunt cele care îl fac potrivit pentru a supraviețui: gâtul lung al girafei, ochiul ager al vulturului sau sprintul turbo al ghepardului. Nu caracteristicile contează direct, ci capacitatea animalelor de a se reproduce. Deci, cum poate darwinismul să explice enorma diversitate de caracteristici?

  Alte descoperiri au ieșit la lumină în ultimele decenii, sugerând că evoluția nu este oarbă, ci mai degrabă este într-un fel necunoscut dirijată. Experimentele Cairns de la Harvard și Hall de la Universitatea Rochester.
  Experimentele cu plante de tutun și in demonstrează schimbarea genetică prin efectele îngrășămintelor iar cele cu Ascidiacea și salamandre din anii 1920 demonstrezeaza moștenirea caracteristicilor dobândite. Mai mult, așa cum a subliniat Fred Hoyle, microorganisme fosile au fost găsite în meteoriți, ceea ce indică faptul că viața este universală — nu o pauză norocoasă în supa primitivă.

 7. RELIGIA IUDEO-CRESTINA isi va pierde imediat fundamentul axiomatic, dac-ar exista urma dovedit extratereste pe Terra !
  VATICANUL ar trebuii sa inchida PRAVALIA ! 🙁 Trist n-asa ! 😀
  S-ar dovedi ca shamanii si vracii umani care printre oi si capre, in vechimea intunecata, au scris Biblia si Talmudul … habar n-aveau de lume si FII-LUI-YAHWEH (in general) !
  CINEVA vrea prin falsuri sa distruga BIBLE-BELT-ul yankeu ! LGBTQ ? 🙁
  DE CE SPUN ASTA ?
  – Pentru ca azi in secolul 21 americanii CREDULI IN ORICE-PROSTIE mai cred inca …absurd, in CREATIONISM-BIBLIC 🙁 !
  CREATIONISMUL tipic de BIBLE BELT american …
  nu se potriveste deloc adevarurilor exo-planetar-biblice ! 😀
  E posibil sa fie extrateresti rationali in univers, NU ZIC NU …
  insa e impoibil ca sa fi humanoizi cu ADN, istoria planetelor vecine nu permite extraterestrii pe aceeasi structura chimica (proteinica) preecum suntem noi ! Au alta chimie si ISTORIE FIZICA !
  Evolutia biologica a extraterrestrilor AR depinde de CHIMIA planetelor pe care ar fi putut in milioane de ani (nu in zile) evolua … STIM ce istorie CHIMICO-FIZICA au planetele vecine … si mai stim ca nu-s contruibile rachete cu viteze macar aproape de viteza luminii !
  BOALA „EXTRATERESTILOR ” e la fel ca UFO-urile chinezesti dupa BALOANE … boala administratie talambe-n Ukraina … BIDEN 🙁 !
  EVOLUTIA spune ca totul e in timp lung … nu pste noapte … si ca nu exista un PLAN PRESTABILIT (de 2-oua maini, 2-oua picioare un cap …etc. ) !
  Mie mila de cei pe care nu-i poate duce bybylika sa GANDEASCA CRITIC , SINGURI ! 🙁

 8. @trol prost
  „Alte descoperiri au ieșit la lumină în ultimele decenii, sugerând că evoluția nu este oarbă, ci mai degrabă este într-un fel necunoscut dirijată. Experimentele Cairns de la Harvard și Hall de la Universitatea Rochester.”
  EVOLUTIA chiar este OARBA❤️❤️❤️…
  ceea ce vezi tu ca „prestabilit” nu e altceva decat „plaja” legilor fizicii cu ATRACTORII ei brazduindo, care permite REALITATEA
  oricat ar fi ea de COMPLEXA🤞🤞🤞 … doar daca EMERGENTA din „legile naturii” nu MISTIC impotriva lor, contrazicandu-le !
  Asta e … legile fizici si chimiei IMPUN UNIVERSULUI ATRACTORI EVOLUTIVI inherenti proprietatilor materiei, atomilor …etc. !
  Te duce capul ? Intelegi ce spun ? 😢😢😢
  Nu exita real (exista insa imaginar uman) nimic care sa contrazica existential-fizic, IN NATURA, LEGILE FIZICI
  (proprietatile inherent INTERACTIV-REACTIVE ale materiei astea-s „legile” ei ) !
  Nu fi habotnic …”DUMNEZEU”
  e o ipoteza primitav-emotional-umana, modern usor de barbierit CRITIC-SCEPTIC-FIZIC, cu briciul lui OCCAM 😐 !
  [prea multi prosti din motive genetice pe lume , azi in modernitate = E VINA EDUCATIE SUPERFICIALE a OMULUI MODERN 🙁 !]
  MDA !

 9. EVOLUTIA nu e ceva aleataoriu … asta o vedeai daca faceai experiente chimice in scoala … daca amestecai substante: vedeai ce se intampla reactiv se intampla mereu la fel in aceleasi conditii si nu e ca odata asa si altadata altfel 🙁 !
  Evolutia NU E ALEATORIE …
  ci e mereu aceeasi in aceleasi conditii ! (o lema derivata din theoremele fizici care spun ca materia se manifesta prin proprietati fizice mereu la fel IN ACELEASI CONDITII)
  PROBLEMA PROSTILOR care nu inteleg EVOLUTIA
  e ca nu-s constienti de cat de multe MILIARDE de MILIARDE de conditii trebuie sa fie LA FEL pentru a avea o EVOLUTE la fel !
  Uite un exemplu scurt:
  – daca pe TERRA nu cadea un meteorit care s-o aproape distruga, ucigand DINOZAURII, nu existau oameni, daca CLIMA nu se schimba in timp nu existau oameni, daca primele bacterii nu eliberau OXIGENUL din roci nu existau oameni !
  De aceea zic … ar fi foarte STRANIU (statistic-fizic STRANIU) daca extraterrestii MEXICANI ar avea 2-oua maini si 2-oua picioare ca omul, evoluand IN ALTE CONDITII pe alta PLANETA 😐 , daca ar fi HUMANOIZI (!) … tinand seama de conditiile UNICE prin complexitatea numaruli lor IMENS de pe TERRA doferite de conditiile in timp pe alte planete cu alti sori !
  ETC …
  stiinta inteleasa pe jumatate e mai periculoasa decat orice HABOTNICIE sau religie sistematica(adica nu pura superstitie) ! Tine minte asta ! 🙁
  Prostii nu pot decat discredita … stiinta ! 🙁
  Genetica umana spune ca genetic-obligatoriu se nasc si PROSTI in LUMEEE, … nu putini ! 🙁

 10. „Dacă ideile evoluționiste neo-darwiniste despre schimbarea genetică treptată ar fi adevărate, atunci ne-am aștepta să descoperim că organismele simple au ADN simplu și organismele complexe au ADN complex”
  Aici zic o PROSTIE de care s-ar rusina orice genetician !
  Habar n-ai ce-i complex in ADN ! (nu numarul face complexitatea ci diversitatea o face)
  Nu mai vorbi prostii pe ton profesoral … (corupi prostii limitat-atenti doar la tonul vocii si nu la semantica ziselor, asta nu-i moaral frumos … 🙁 ) Gandesti ce zici sau doar repeti nemestecat ce-ai auzit de la altii 🙁 ? Nu exclud posibilitatea sa fi doar un PAPAGAL nu un ganditor-rau-voit ! 🙁

 11. Desi-s ATHEIST (la fel de „convins” precum „convins” e un habotinic de „dumnezeul” lui) SHALOM 🍥🍥🍥
  Nu reneg ROLUL PSIHOLOGIC (pur psihologic) al RELIGIEI ! SHALOM ❤️❤️❤️!
  Dimpotriva … RELIGIA pentru cei care POT crede in ea e un BALSAM❤️ !
  (Efectul PLACEBO exista si e psihologic o binefacere celor care pot crede in el … credulii trec prin „dumnezeu”, psihic, mai antesteziat
  peste momente triste in viata … am observat asta nu odata la persoane simple, calde, „normale”)
  Totusi … RELIGIA azi ar trebui sa nu-si depaseasca limitele umane …
  RELIGIA nu e STIINTA … e PSIHOLOGIE, pentru multi oameni.
  Stim si chiar din BIBLIE (ca europeni) ca ATHEISTI au fost mereu pe TERRA , chiar si-n vremile non-stiintifice intunecate !
  E ceva comportamental uman … INTELEG … uni-s nascuti asa,
  altii chiar de-ar fi arsi pe rug , fiind nascuti altfel NU POT CREDE, n-au ENDORPHINELE care sa le intaresca „CREZUL” 🙁 !
  Probabil, sigur, tine de capacitatea, determinata genetic, de-a produce ENDOMORPHINE … nu toti pot la fel, d
  e aceea habotnicismul si PROZELITISMUL chiar nu functioneaza la toti ! 🤣🤣🤣
  Unii ar vrea sa creada in DUMENZEU si nu pot, SINCER NU POT, 😁 alti n-ar vrea sa creada IN IAD, insa-s incurajati prin bagajul gentic s-o faca !
  Pe scurt:
  – Hai sa nu amestecam RELIGIA, care-i unora psihic-placuta desi nu tuturor, cu stiinta RECE , ABSTRACTA si LOGIC-EFICACE:) !

 12. Dom.le Matale NU esti nici TROLL, nici PROST.

  Da’ fie GANDesti cam imprastiat Cristoiuu’ Kind … 🙂
  Da’ fie te grabesti la Redactare.

  Un Sfat, daca vrei sa ma’n’tzelegi :

  „SPARGE” Expunerea luuuunga in Fraze Scurte, independente in Idei.

  Sa vezi ca TOTuu’ va decurge usor si pentru Matale si pentru Cititori … 🙂

  Acest TIP Uman de ‘Telectuali CONFUZI, m-a chimuit in Facultatile pe care le-am parcurs …

  Se zice ca Geniile ASA sunt.

  NIX ! Ala care NU vre, NU poate sa se exprime CLAR, are Ceva in Ciribomflexer, Ceva Impiedicat.

 13. Nu povestea in sine conteaza, d-le Buduca, nici daca e adevarata sau nu.
  Intrebarea-cheie este ca in multe alte cazuri de fumigene: DE CE ACUM?
  Acum, cand chipurile oficiali CIA „dezvaluie” ca in urma cu 70 de ani, niste humanoizi intr-o farfurie au cazut, unde altundeva, decat in America (se stie ca extraterestrii aterizeaza intotdeauna in America). Acum cand plandemia s-a fasait, razboiul televizat a devenit obisnuinta, si trebuie gasita o noua panica, o noua sperietura „unificatoare”.
  Iata si alta intrebare, care in conjunctie cu prima poate aduce oarece lumina aupra evenimentelor: cine controleaza presa?

 14. exista semne peste tot insa multe nu pot fi vazute in actuala frecventa a vibratiei… sint si cele la vedere, piramide de exemplu, dar povestea lor spusa azi este cel putin ciudata.

  probabil ca si ateii dar si crestinii au dreptate. cum ar veni asta? ma muza sincer ideea care ma strabate. pai sa o luma asa pe rind:

  viata pe pamint are sute de mii de ani. probabil a fost influentata la nivel de adn de civlizatii mult mai avansate si muuult mai intelepete/spirituali decit vom si noi capabili sa devenim in urmatorii 1000 de ani, in rtimul in care se intimpla lucrurile cu noi. nivelul de cunoastere al umanitatii este cred de sub 1% din ceea ce exista. deci eu nu m-as grabi sa concluzionez nici in ceea ce priveste lumea stiintifica, nici in cea a istoricilor pentru ca se dovedeste ca stiinta de azi lucrea cu aproximari, extrapolari si muuult foarte muuuult orgoliu. statutul de om de stiinta a pervertit continutul stiintei. incep sa scoata capul, timid, cei mai neconformisti care sint totusi astupati de galagia celor care se simt amenintati.

  exista un principiu creator in Univers care poate avea mii de nume. cele mai cunoscute, Dumnezeu, Spirit, etc. Dincolo de stiinta este intelepciunea si spiritualitatea… mult mai puternice si ar trebui sa fie mai ales in aceste perioade tulburi in care ne aflam.

  Cum civilizatia Terra este un proiect asumat de alte civilizatii aflate intr-o zona greu de atins cu gindul de catre pamintetni, trimisilor lor probabil ca li s-a spus Fiul/Fii lui Dumnezeu… Faptul ca unul dintre ei este cunoscut sub numele de Isus, a parasit mormintul, sau a fost luat de pe cruce de catre cei asemeni lui, a creat o intreaga teroie careia i s-a spus religie… o forma de spiritualitate oarecum asortata cu multa dorinta de putere din parte celor care au redactat textul din aduceri aminte.

  sintem aici pentru ca frecventa vibratiei doar aici ne permite sa fim. cind vom transcende actualul nivel, vom descoperi mai multe.

 15. Ma intorc la Tesla si il voi cita: daca vrei sa intelegi misterele Universului gandeste in termeni de frecventa, vibratie, energie…

  Cum am putea schimba paradigma gindirii construita de umanitatea recenta, captiva a celor 5 simturi si cind deja este stiut ca omul inseamna mult mai mult decit atit?

  Ni s-a ascuns propria splendoare, ni s-a răpit puterea, ne-am ignorat geniul, devenind inconștienți de adevărata noastră putere și măreție. Dar toate astea sunt pe cale să se schimbe! – Foster Gamble

 16. sunt printre oameni dintotdeauna. asa cum au fost si printre alte specii ale timpurilor trecute…asta daca exista „timp”…si „spattiu” … atat „timp” cat noi cream locurile la care trebuie sa ajungem…totul se rezuma la : CINE SUNTEM SI CE CAUTAM „AICI”. cand te uiti la mainile tale…cand tu vezi „lumea” DOAR PRIN OCHII TAI? ochiul este o enigma. ce este, de unde vine „informatia” vizuala? ce vezi?

 17. „OPIUM pentru popor !”
  asta e RELIGIA … si_a ziso unul care CHIAR trebui sa stie multe siintime despe ea ! A ZISO UN EVREU ! Un evreu cu tata crestinizat si rude inca rabinice ! 🙂
  UFO-urile astea au ceva cu … BALOOANELE chinezesti ! (sunt din materiale inferioare si facute de muncitorii la banda ! MDE !
  PS: ORPIUMUL = RELIGIA trebuie cumva sa functioneze LA majoritatea, altfel n-o aveam la fel ca si MUZICA si DANSUL de-atatea milenii 😉 !

 18. religia poate fi orice vrei tu sa fie. pentru tine poate fi opium, pentru altii un mod de a fi, pentru altii un instrument si asa mai mai departe. conteaza si in egala masura nu conteaza deloc.

  ceea ce conteaza este frecventa vibratiei… iar calea catre a transcende este pur spirituala. ce inseamna spiritualitate pentru tine, tu decizi.

 19. Lumea e pa-larevedere ! Totul e din pix, plandemia tot din pix a fost, bugetele tot din pix…… ! Lumea nu stie sa scrie sau sa citeasca si ala care are pixul, doar il arata !

 20. ca sa-to poti raspunde trebuie sa te intrebi daca lumea e vesnica sau finita in timp 😉 si spatiu 😉 !
  pe urma p poti lua logic:
  1- daca lumea e finita , n-avem nici-un sens CA CONSTIINTE decat in PREZENT … in viitor totul s-a deja terminat pentru vesnicia care-nconjoara GOL finitul
  2- daca lumea e infinita , n-avem niciun sens CA CONSTIINTE decat in PREZENT … in viitor totul se pierde in DIVERSITATEA infinitului !
  PS: Poate ca cel mai simplu-corect raspuns ar fi .. esti ceva cat gandesti si esti ce gandesti … cand nu gandesti nu esti nicimcar … nimic !(!)
  LA scara INFINITULUI ..- finitul tinde spre ZERO, daca suntem finiti ca parte integranta a unui „ceva” finit avem la margini de FINIT o mare PLICTISELA !
  INTREBA-TE ce va fi in UNIVERS din noi , peste EONI , unde vor fi atomii care acum , o clipeala in timp, ne dau EMERGENT material viata ? 😀
  Dupa un timp va fi ca si cum n-am existat … si la inceputul UNIVERSULUI a fost ca si cum nu vom fi niciodata, desi suntem scurt azi ! 😛

 21. “Is a pencil strong or weak? It depends how you look at it.” dicto BUDANOV
  parafrazand expresia antica „un creion e mai tare decat o sabie”
  Daca privestzi bine vezi ca Ukraina (ergo USA) a pierdut meciul, desi din alt unghi propaganda spune altceva !
  😀

 22. LUMEA e DUALA ! 🙂
  Nu te pierde-n vibratii si … vibratoare !
  Exista vibratii(„UNDE”) dar si exista si chestii(„CORPUSCULI”) care vibreaza !

 23. nu detinem instrumentele necesare pentru concluzii definitive… nu avem decit sa exploram.

  exista persoane care pot exeprimemnta/accesa, in mod voit, unitatea, adica accesarea acelui nivel atomic in tot ceea ce exista… peste tot in acelasi timp adica prezent constient in continuumul spatiu-timp.

 24. Energie care are masa de repaos si energie care nu are masa de repaos ! Ca sa fie modern-complet enuntul !
  APROPOS: Ce masa au particulele HIGGS 😀
  MATERIE e tot ce exista 🙂 ! IMATERIAL e doar FANTASTICUL … 😉

 25. perceptii si perceptii…viziuni si viziuni…simtire si simtire… frecvente si frecvente… fiecare alege singur si se raporteaza in defeinitiv la ceea ce este el insusi.

 26. Cel mai usor iti poti explica ceva incepand de la simplu si deja inteligibil !
  Mai greu cu explicatiile-pentru-sine e cand inveti ceva, mecanic, antrenat, desi se spune ca o invatare „asa” nu are mare valoare … totusi, in timp, prin formare de reflexe „intelectuale”, greu poti deosebi prin output-uri pe cineva care chiar stie de cineva care
  ca o camera in care chinezii-ti solutionaza ceva, dupa un manual , cineva care „stie” si el, pentru ca livraza 99% aceleasi solutii precum unul care le gandeste el:
  – PE SCURT, ca sa intelegi ce-i omul imagineaza-ti (forta imaginatiei e diferita la diferiti oameni, si-i de facto secretul „cunoasterii umane” = imaginatia personala a fiecaruia dintre noi, pentru noi ) imagineaza-ti deci ca o femeie gravida ar fi „rapita” de extraterrestrii 😀 copilul nascut de ea EXEPERIMENTAL crescut cu stimulii extrerni redusi la minimul fizic posibil … mai poate fi numita OM fiinta la maturitate crescuta asa ?
  ERGO … ce ne face oameni pe fiecare din noi = ce insemna „a alege” sa fi tu insuti in general ?
  Ce „valoare” are un computer fara software … ?
  Ce „valoare” are un om fara amintiri … ?
  Cum ar diferi fata de sine insusi un OM in functie de mediul in care-a crescut … comparativ altui mediu sau timp ? Ar mai fi el ? 😉
  Ce valoare are „liberul arbitru” daca e fundamental cladit pe norocul pozitiei in spatio-timp care hazarduos ti-a fost „sortit” 😀
  Suntem mult mai putin decat ne place sa credem … numindu-ne: „OAMENI” ! 😐
  Chiar si gandurile noastre nu pot depsi naturalul = nu-ti poti imagina ceva din afara universului personal extras oarecum din stimuli 😀 ! Suntem doar „membrane” cu-n joc de ecouri in ele … ecouri niciunul personal creat ci doar …oglindit ! 😛

 27. foarte corect…
  „nu-ti poti imagina ceva din afara universului personal”

  de aceea universurile sint diferite…unul „vede” mai mult, altul mai putin, altul deloc, altul tot ce e…

  interesant cum omul, din diverse motive, isi creeaza propria inchisoare. orgoliul nu poate „lasa sa fie”.

 28. Da, da, totul este relativ si ne aflam, poate, intr-o simulare. Luna exista DOAR daca te uiti la ea, nu ? Existenta „exista” doar daca te uiti le ea(te preocupa). Revenind la extraterestrii …suntem ghidati incet incet spre a ne obisnui cu ideea ca acestia exista. In scurt timp vor mai aparea astfel de „dovezi” . Cel mai probabil sunt roboti, AI-uri ai unei civilizatii disparute demult.

 29. Vezi CUANTICA ca fundament al fizicii moderne !❤️❤️❤️
  Tot ce exista exista pentru ca exista OBSERVATORI (nu neaparat umani ! ajunge sa fie „INTERACTIVI cu ce observa” 😉 IQ=? )
  (a observa insemna a interactiona … a interactiona insemna a actiona … fara actio-reactio NIHIL !
  „experimentul cuantic al dublei fante” !
  Cat timp nu observam/interactionam aveam un rezultat ONDULATORIU (continuu!!!) cand observam = interactionam/ACTIONAM si avem un rezultat … CORPUSCULAR !)
  In cazul in care „DUMNEZEU”/”UNIVERSUL” n-ar observa, in lipsa OAMENILOR, LUNA … ea n-ar CHIAR exista ! Ar inceta sa existe 🙂
  Cand „UNIVERSUL” se uita la o stea peste marginea vizibilui in universul perceput AZI … ea exista!
  Cand „DUMNEZEU” se intoarce cu spatele la ea … steaua e doar o urma/dara in continuul posibilitatilor-posibile … nu ceva observat/palpabil = MATERIAL !🤞🤞🤞
  LUMEA e simpla … tinand cont de TEORIILE relativ-logic-simple despre lume ale omului actual(!) … 😉
  Cum e LUMEA in fara observarii ei de catre „DUMENZEU” … nu vom sti vesnic pentru ca n-o observam nici noi ! 😢😢😢
  MDA !

 30. DUMNEZEU se uita prin noi la lume … si-o face sa existe pentru noi ! 😉
  PS: Nu stim ce-i „DUMNEZEU” insa stim ca fara ele LUMEA n-ar exista 🤞🤞🤞
  EXISTAM pentru ca DUMNEZEU ne observa ! (asta nu-i RELIGIE ci ce-a mai abstract-practic-verificata TEORIE UMANA = CUANTICA)
  SHALOM ! 😉😉😉

 31. @marin / 8:57: eu cred ca suntem parti dintr-un „intreg”. spatiul si timpul exista doar in aceasta „realitate”. trecutul prezentul si viitorul deja s-au intamplat si apar ca si cadre fotografice de sine statatoare (eisntein) – deci avem doar „acum” si „aici”, da. mai cred ca suntem intr-o inchisoare (poate o constiinta prinsa intr-o vesnica capcana…oare de? pentru energie?). nasterea si moartea sunt doar portaluri… AM CREDINTA.
  David Lynch explains Transcendental Meditation
  https://www.youtube.com/watch?v=Em3XplqnoF4
  cam asa ar arata frame-urile de care vorbea einstein raportate la un film – interstellar:
  https://www.youtube.com/watch?v=1yz_HurD0Io

 32. Ne raman intrebarile :
  „INTREBA-TE ce va fi in UNIVERS din noi , peste EONI , unde vor fi atomii care acum , o clipeala in timp, ne dau EMERGENT material viata ? 😀
  Dupa un timp va fi ca si cum n-am existat … si la inceputul UNIVERSULUI a fost ca si cum nu vom fi niciodata, desi suntem scurt azi ! 😛”
  Pe thema asta e de MEDITAT cand esti existential TRIST,
  REPET :

  – Dupa un timp [indeajuns de lung] va fi pentru oriCINE „ca-si-cum” [noi] n-am existat [vreodata] … [dar] si la inceputul UNIVERSULUI a fost [la fel de cauzal impredictibil] ca-si-cum nu vom fi niciodata, desi suntem[!] scurt azi !

  Dupa WITTGENSTEIN … ne jucam cu cuvintele in sisteme deseori non-clar conturate … = dupa GOEDEL in-sine-contradictorii ! 😉
  De aceea uni dintre noi … neatenti la gandirea in sisteme logic-obligatoriu-contradictorii
  ne pierdem in PARADOXURI ! ❤️❤️❤️

 33. Un raspuns metafizic ar fi … TOT CE-I POSIBIL exista unde intro lume la care ca constiinte temporar-finite avem „cauzal” acces (noi facem timpul … existenta e atemporala !
  si mai cred ca si ce ni se pare noua absurd si ilogic + imposibil exista in LUMEA „aceea” = in INFINIT e loc destul pengtru o infinitate de finitati 😉
  DE CE RASPUNSUL asta ?
  Pentru ca exact precum heliocentrismul a aratat ac treapta-in-cunoastre ca NU SUNTEM in centrul universului
  la fel asta ar arata ca EXISTENTA perceputa de noi ca REALA … nu e ceva special !
  e doar un fragment, o finititudine perceputa de ceav finit … din puzderia de infinititudini cu adevarat UNIVERSALE !
  PS: Nu e necesar ca FINITI sa le percepem senzorial (celelate lumi , posibile si IMPOSIBILE … pentru … ca ca … finiti nici n-avem cum ! 😉
  METAFIZICA E ce nu va putea raspunde/exprimenta niciodata FIZICA ! 😉

 34. Faptul ca CONSTIINTA noastra percepe „LUMEA” in LANTURI CAUZALE e de uimire si mirare destul ! ❤️❤️❤️
  Cum ar fi insa o lume perceputa NU in lanturi cauzal-istorice 😉 ? CA MOARTEA ?😁😁😁
  MDA !

 35. Einstein are dreptate … pentru ca TEORIA RELATIVITATII GENERALE are DREPTATE ! 😉
  Sti ce implica insa …teoria lui numita in al treilea REICH „evreiasca ?
  FATALIATEA lipsei de LIBER ARBITRU (n-ai cum avea alegeri personale intr-o lume a teorie relativitatii generale, n-ar lasa asta LOGICA ei … „liberul arbitru” ar fi (evreieste cabbalistic) o ILUZIE PUR-UMANA 🙁 !
  MDA !

 36. DACA LUMEA e „PLINA de EA” … in infinitate totul e posibil 😢😉🤞 … chiar daca noi astia de aici nu-i vom sti niciodata pe „noi” … infinit de multi ALTII ! 🙂
  ce ne spuen FIZIC „experimentul celor doua fante” ? … LUEMA ce ni se arata ca sa … OBSERVAM !
  E clar ca sunte ceva si nu nimic … si pana la „sfarsitul timpurilor” vom fi ceva si nu nimic …daca „NIMICUL” nu e „CEVA” !
  Faptul ca deja existam … demostreaza ca PUTEM EXISTA in EXISTENTA … de ce peste EONI nu vom exista din nou cand am deja demonstrat ca PUTEm exista 😉 ?
  CA FINITI … nu putem intelege INFINITUL … infinitul matematic nu e INFINIT ci algorithme analitice INTERMINABILE expuse scurt repeta asta la nesfarsit si nu te opri niciodata !
  INFINITUL FIZIC e existential altceva … nu stim ce ! Nu stim nicimcar ce-ar fi NIMICUL FIZIC ABASOLUT !
  MDA ! 😀

 37. Alta dilema (tacit-tacuta 😛 ) a FIZICI moderne e ENTROPIA care DOAR creste 😀
  De ce se pune ca la BIG BANG a fost ZERO ? cand de facto subatomar a fost un HAOS de-o entropie infinita atunci ?
  Sa fie ENTROPIA ceva valabil doar pe portiuni de … istorie universala ? 😀
  Cum poate ceva FIZIC de ENTROPIE ZERO … incepe sa creasca inspre infinitul de la capatul universului fizic_teoretic 😉 !
  MDA !
  REPET …de ce ENTROPIA a fost infinitezimal mica la inceput DACA demonstrabil azi ea doar CRESTE ?
  HEHEHE ! Ca sa vorbim si FIZIC nu doar … META-FIZICA !
  PS: META-FIZICA e necesara pentru ca MEREU vor exista intrebari EXISTENTIAL-REZONABILE la care FIZICA nu va putea experimental-verificabil …raspunde ! 😛
  IQ=? 😉

 38. „Finit” e doar o iluzie umana … de numar NATURAL !
  Orice numar REAL e insa in-sine … compus dintr-o infinitate de parti ne-numarabile 😀 ! Deci ABSOLUT INFINIT !

 39. i-atragi pe astia ca
  kktul mushtele … domle ! 🙁
  cu articolele matale jmeker !
  🙁

 40. Mai precis:
  Este vorba de … vorba ORBILOR DE MANA, calcati de TREN, isi zisera unul altuia, gemand: – VOM TRAI SI VOM VEDEA!
  😐

 41. @mishteaux 😁😁😁
  Intrebarea e alta : Cum a putut fi ENTROPIA mica la-nceputa daca azi spun toti fizicienii ca ea doar creste
  pana la „sfarsitul” UNIVERSULUI … big-bangist !
  Ce-a facuto mica-mica atunci, la „inceput” ? 😛
  Se pare ca si fizica-ca-stiinta are „TEOLOGIA” ei …”oarecum” 😀 ! Ca aste-s DOGMELE … TEOOLOGIE ! 😛

 42. Totusi de unde stiai din pre-timp … ca Fundatia CLINTON 😉 se va implica in Ukraina ?
  😀
  IQ=?
  😉

 43. NULAND … nu e din tribul meu 😐 …nu cred ca e din niciunul din ce le 12 triburi evreiesti !
  E din ramura „VITELULUI DE AUR” astia-s lacomi, PROSTI si nerabdatori … de facto pseudo-evrei 🙁 !
  Mi-e teama de NOI POGROAME de parc-am fi ca etnie blestemati cu PROSTI ! Ne bate Dumenzeul nostru !
  UKRAINA e OUT ! FED-ul e OUT ! USA e OUT !
  V-am zis ca PROPHETUL IEREMIA ca :
  „mishteaux ( your true master !) spune:
  20 AUG. 2022 LA 1:39
  Cand va vorbeam de …DOLLAR si de TEORIA MONETARA MODERNA …prin 2020 … mi se doar zambea ingaduitor 😀
  cand v-am zis DIN TIMP UTIL ca rusi vor incepe ceva si ca vor trece cu bine prin ce au de trecut … zambeati hilar,
  cand v-am zis ATENTIE … ca-n 24 incepe BALCIUL … credea cineva ca rusi o vor face ? 😀
  CAND v-am dat indicul pe care trebuia sa-l tac „OCHII PE BUTELIE” … m-a inteles careva ? 😀
  cand va zic ca in 17 septembrie va urma ceva …banuie cineva ce va urma ? 😀
  Cand v-am zis ca nemtii vor avea probleme in AUGUST … uitasera totí ca Scholz are „scheleti in dulap” si ca e ARHIVAT-santajabil 🙁 😀 habar na-veati ce va zic !
  Cand v-am zic ca …LE PEN … nu se stia ce-i cu dossarul al doar lui MACRON in pivnita lui TRUMP … paream un profet nebun 😀 😛
  Cand va zic ca la chinezi se schimba Xi … habarn.aveti de unde stiu ce va urma !

  Va puup ! Distrati-va in continuare de comicariile mele … nu stiti decat 1 la mie din ce va pot spune ! 🙂
  Urmeaza SURPRIZE COLOSSALE … 🙁
  Sa sti dinainte ce va urma e cel mai PLICTICOS fapt ! sa te simti singurul matur intr-o lume de copii e ENERVANT ! 🙁
  PS: asa ca nu doar ci chiar sunt … nebun ? 😉
  [Nu cerceta aceste legi ca esti NEBUN de le-ntelegi !]”

 44. Se pare ca polonia a oprit tranzitul de arme pentru Ucraina peste teritoriul lor !
  Imi fac gride Romania …pentru ca inevitabil se va intampla ce-am prophetit (tara va ajunge sa se sparg in bucati daca MUSHKAM MOMEALA NULANDIERA ) Faceti ce vreti insa nue ca n-ati fost PREAVERTIZATI !
  Iohannis cu „uite-o, nu-i” a incerca macar o tenta de … etc.
  Romania a cam ramas singrua ca „bratul auxiliar” al NULANDIERIOR …toti ceilalti NU vor sa se puna cu cei care vor urma dupa dethronare CLANULUI BIDEN !
  Fi-ti pe faza … saptamana asta e oricum speciala ! Rusii vor incerca un … BAD END !
  Pentru ca lucruile se precipita „democratii” bidenisti simtind OPEC* sfarsitul …balciului lor scump pregatit de 15 ani !
  Primul semn va fi un atac cu RACHETE pe KIEW ! Dupa urmeaza MOMEALA pentru Romania 🙁 … mda !
  Nu ma credeti …FI-TI atenti insa , nu va lasati linistiti de MINCIUNI PRIETENOASE !
  Urmeaza un straniu „FALSE FLAG ” 😐 …si-am observat ca serviciile de informatii militare romanesti sunt de-a dreptul AMETITE ! 🙁
  (nu e RAZBOI HYBRID ce fac ! doar ajut ! mda )
  I TOLD YOU ! 🙁

 45. INCA CEVA … POLONIA nu glumeste cu ce-a deja discret hotarat CONTRA ukranilor , numiti BANDERSIT-NAZISTI de ei 🙁 !
  „DEMOCRATII” bidenist-nulandieri sunt trasi pe sfoara printr-un PLAN pre-premeditat !
  Vorbim dupa … sapatamana viitoare ! Cand ve-ti avea „mintea de pe urma” 🙁 !
  Vin vremuri NASOALE ! Beliti ochii 🙁 !

 46. BIDEN e OUT ! NULANDIERII sunt in sfarsit invinsi … in USA vor mai fidoar din inertie pana la prapastia nulandiera !
  Poate era mai bine daca nu vedeam DRONA care oricum nu a fost a rusilor 🙁 !
  Chiar nu-mi place ca mi se-mplinesc „prophetiile” …
  Pe unde vor mai intra ARME in UCRAINA dezaramata daca polonezii 🙁 SURPRIZA-prostilor 🙁 nu va mai permite tranzitul pe la ei !
  ATENTIE … la mega-scandalul din GERMANIA in OCTOMBRIE (=inca nu stiu ce-i asteapta 🙁 )
  (ISREALUL e NEUTRU intre rusi si ucrani ! Prea multi evrei INCA mai traiesc in RUSIA ! )
  SHALOM !

 47. Don Buduca ,o sigura explicatie iti este interzisa :existenta gandacului bombardier(carabidae brachinini)
  Il depaseste si pe Creator si Natura

 48. Ne-pre-anticipabile (pentru ca miriade) sunt caile EVOLUTIEI DARWINIENE ! ❤️❤️❤️
  Efectele lor confirma regula !

 49. Inca ceva scurt-concis despre EVOLUTIE :
  – Nu face salturi !
  (adica nu e ca de de la organisme cu ADN se trece brusc brutal prin evolutie la organisme care au stocata informatia generativa pe alte structuri decat ADN-ul …si nu ca din camile evoluaza pesti intr-o generatie … de accea NU E VOIE sa existe „VERIGI LIPSA” in evolutie … si nu e voie ca de la organisme pe 2-oua picioare cu 2-oua maini sa para intr-o generatie … MIRIAPOZI ! 😉
  MDA ! A INVATA ceva , non-critic-sceptic (PE DE ROST) nu-i cunoastere ci PAPAGALICISM ! 🙁
  IQ=?
  😉

 50. Se pare ca si „VERIGA LIPSA” in evolutia maimuta-om❤️❤️❤️ s-a DEJA gasit … ARHEOLOGIC !
  („Lucy” … in AFRICA ?!?)
  Asta insemna ca daca ne-a facut DUMENZEU … ne-a facaut respectand „legile naturii” = prin EVOLUTIE …si nu cu mistria, lopata, ciocanul si dalta … sau eventual cum chiar cred unii … cu propriile maini , MANUAL ! 🤦‍♂️
  😀 😀 😀
  E jale … USA prin NULANDIERI se duce unde s-au dus toate IMPERIILE de pana acum ! 🙁

 51. „– Nu face salturi !” 😐
  … o conditie izvorata din ENTROPIA UNIVERSULUI ACTUAL = structurile complexe para prin EVOLUTIE-pas-cu-pas nu hazarduos !

 52. „In cazul in care „DUMNEZEU”/”UNIVERSUL” n-ar observa, in lipsa OAMENILOR, LUNA … ea n-ar CHIAR exista ! Ar inceta sa existe 🙂
  Cand „UNIVERSUL” se uita la o stea peste marginea vizibilui in universul perceput AZI … ea exista!
  Cand „DUMNEZEU” se intoarce cu spatele la ea … steaua e doar o urma/dara in continuul posibilitatilor-posibile … nu ceva observat/palpabil = MATERIAL !”
  ___
  Asta explica faptul ca prin expansiunea SUPRA-LUNIMICA a SPATIULUI universului ACTUAL …
  depasind prin dilatarea-spatiului viteza luminii, intre galaxiile vizibile astronomic AZI, fara a incalca TEORIA GENERALA A RELATIVITATII … GALAXII azi existente FIZIC pentru noi, candva la distante accelerate supra-luminic prin dilatarea spatiului, … NU vor mai exista FIZIC pentru noi = INFORMATIA circula cu viteze luminice in univers 🙁 …”DUMENZEU”/”UNIVERSUL” nu va mai observa, in viitor, ce-i in spatiul in viitor expandat la distante azi luminic-interactiv observabile !😉😉😉
  Deci nu e ca: — „daca Dumenzeu se intoarce cu spatele la o stea departe, ea va mai exista”–
  ar fi o metafora ci „metafora” chiar e UN ADEVAR FIZIC
  ce exista OBSERVABIL AZI, va fi FIZIC-LIMINIC inaccesibila pe veci observatiei noastre ERGO inexistent !
  MDA ! 🙁

 53. „meditatii transcendentale … 🤣😢 spune:
  20 SEPT. 2023 LA 16:53
  Faptul ca CONSTIINTA noastra percepe „LUMEA” in LANTURI CAUZALE e de uimire si mirare destul ! ❤️❤️❤️
  Cum ar fi insa o lume perceputa NU in lanturi cauzal-istorice 😉 ? CA MOARTEA ?😁😁😁
  MDA !”❤️❤️❤️
  INTERESANT … 😀 … toate culorile UNIFICATE unitar = culoare ALBA !
  … toate lumile posibile si imposibile UNIFICATE unitar = nimicul absolut, NEANTUL ?
  IQ=?
  😉

 54. Parafrafand …
  „DUMNEZEU” ne observa focusand NEANTUL (prea-pliunului)
  noi vedem culori focusand … frecventele (alb-ului) !
  PE BUNE … fizica cuantica si implicatiile ei teoretic-filozofice … inca n-au ajuns in actualitatea educationala moderna ! 😐

 55. LUMEA E O ILUZIE TEMPORARA, FINITA … CARE de obicei „DOARE” !
  [LUMEA VISELE de obicei nu doare !]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.