Extremă urgenţă. PNL lansează ipoteza unui candidat propriu la Capitală

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seara, că, în eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi dacă nu se va găsi un alt candidat comun cu PSD, atunci liberalii vor avea propriul candidat.

Întrebat la Digi 24 în legătură cu faptul că electoratul PSD ar fi de acord cu susţinerea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, Nicolae Ciucă a replicat: „electoratul nostru nu este”.

De asemenea, liderului PNL i-a fost adresată şi întrebarea ce va face PNL dacă se va retrage sau va fi retras Cătălin Cîrstoiu. „Avem planul B, avem planul C, cât de mult aş dori eu acuma să devoalez un plan, nu o fac. Dar, dacă va fi nevoie, Partidul Naţional Liberal, într-o situaţie de extremă urgenţă, ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat. Nu este o problemă. Avem resursa umană să identificăm acel candidat care va candida din partea Partidului Naţional Liberal, repet, în extremă urgenţă”, a răspuns Nicolae Ciucă.

El a mai spus că dacă se va identifica un alt candidat comun din afara celor două partide – PSD şi PNL, e posibil să fie luată o decizie în acest sens.

Liderul liberal a fost întrebat şi despre faptul că PSD ar avea acum două variante pentru candidatura la Primăria Capitalei – Cristian Popescu Piedone sau Robert Negoiţă, iar Nicolae Ciucă a răspuns că PNL va desemna un candidat numai după o analiză în Biroul Politic Naţional al partidului.

Totodată, Ciucă a subliniat că liberalii nu-l sprijină pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei deoarece PNL este într-o alianţă electorală şi „ar fi absolut de neînţeles” o astfel de opţiune, atât timp cât actualul primar al Bucureştiului nu vrea să fie membru al PNL.

„De ce nu este Nicuşor Dan? Pentru că Partidul Naţional Liberal, atât timp cât este într-o coaliţie de guvernare, a reuşit să determine o alianţă electorală pentru europarlamentare şi pentru o mică parte din filialele din judeţele unde avem alianţe electorale locale, ar fi absolut de neînţeles, atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al Partidului Naţional Liberal, să avem această alunecare către relevanţa candidaturii sale pentru Primăria Municipiului Bucureşti”, a mai explicat liderul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Securitatea i-a impacat fortat iar acum tot securitatea vrea sa-i desparta. PSD-ul condus execrabil de Ciolacu va fi in rolul oaiei care bese iar PNL-ul baietilor lui Petrov va fi capra (raioasa) cu coada pe sus. Era de asteptat ca PSD-ul va deconta totul. Pana la alegerile generale PNL va fi mai curat si mai uscat si va da si presedintele.

 2. ne spune ca daca Cirstoiu este finul lui Basescu, iar tatal lui a fost deputat PD-L, apoi PD-L s-a ascuns in PNL, atunci el este candidatul PNL, cu toate ”calitatile” expuse in presa. Deci nimic nu s-a schimbat ”valorile” PD-L ascunse in PNL, se prefac ca-s liberale si ca omul lor fiul de nomenclaturist PCR apoi PD si PD-L este dat ca PSD-ist. Si atunci cand sunt in coalitie arunca pisica in curtea aliatului ca niste oameni „adevarati” care nu-si asuma responsabilitatea faptelor lor, ei fiind mai puri decat diamantul. Pe astia vreti sa-i votati la locale/europarlamentare? Pe unii fara…? Votati-i! Cine se aseamana se aduna. Asa cum sunt partidele sunt si alegatorii lor. Atunci de ce sunteti nemultumiti ca au facut multe si marunte?

 3. Sa l3 puna Werner sula-n coaste nu la tairi de pensii. Sa-si puna oamenii sai de vaza si mar3 calibru sa recuoereze capitala sa u fie cucerita de pesede Piieedone sa vada cat varza sunt si de calibru zerom

  Fara comasare elefantul peeseedee gret ar observa soricelul pnl. De speriat nici atat cu martzafoii lui Rares Bogdam

 4. Neseriozitate,lipsa de caracter,ipocrizie,tipica PNL;au lansat la apa un candidat si acum se leapada de Satana PSD,vor altul…Bascalie fara limite nu alegeri

 5. Cică Cirstoiu a ars etapele si a ajuns medic primar înainte de a deveni medic specialist! Ce mai contează din moment ce e finul lui Petrov! Și Ontanu a fost avansat peste rand de la caporal la gheneral. Asta-i țara condusă de jigodii din 1990 până în prezent. Legea este pentru căței nu pentru dulăi! De aia au luat drumul pribegiei 6.000.000 de români! Hoții au furat sub umbrela americană cu curcubeul pe ea!

 6. Cam astea sunt cele doua partide fondatoare ale USL-ului: nu au nici un candidat cinstit, bun si popular.
  PSD si PDL sunt la nivelul „Ciuca, Citu si Ciolacu”. Astia sunt liderii, astia sunt candidatii, asta este varful politicii romanesti.
  Dupa 34 de ani de democratie, vom avea de ales intre Ciuca, Ciolacu, Simion si Sosoaca. Unul mai „breaz” ca altul.
  Nici unul nu merita efortul de a merge la vot, dar daca nu mergi, voteaza si decid alti idioti in locul tau.
  Nu exista iesire.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.