Familia Regală a mers la o bază militară (foto)

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi Principele Radu au vizitat joi, Baza aeriană Satakunta Air Wing din Tampere, fiind ultima parte din programul vizitei pe care au întreprins-o în această săptămână în Finlanda.

Cei doi au fost întâmpinaţi de comandantul bazei militare, col. Markus Leivo, însoţit de lt.col. Petri Landkammer, care le-au prezentat câteva dintre avioanele folosite în această bază de către aviaţia militară a Finlandei.

De asemenea, reprezentanţii Familiei Regale au discutat cu cei doi comandanţi din aviaţia finlandeză despre misiunea NATO Sir Shirlding din România programată în perioada lunilor iunie-iulie, prima acţiune de acest tip în care Finlanda ia parte în calitate de aliat.

 

De-a lungul vizitei întreprinse în Finlanda, reprezentanţii Familiei Regale a României s-au întâlnit cu Anders Adlercreutz, ministrul Afacerilor Europene al guvernului de la Helsinki, au vizitat Centrul European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride din capitala finlandeză, au vizitat vasul de patrulare Turva al Pazei de Coastă din această ţară, ulterior participând la o recepţie oferită de Maria Ligor, ambasadorul României în Finlanda.

În cea de-a doua zi, programul Custodelui Coroanei Române şi al Principelui Radu a inclus un dialog cu speakerul parlamentului finlandez, Jussi Halla-aho, urmat de o întâlnire de curtoazie cu preşedintele Comisiei de Afaceri Externe, Kimmo Kiljunen şi vizite la Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) şi Camera de Comerţ a Finlandei.

Totodată, miercuri cei doi membri ai Casei Regale a României au avut o întâlnire cu primarul oraşului Tampere, Kalervo Kummola, după care au vizitat Universitatea din Tampere, Muzeul Milavida şi au participat la o reuniune cu comunitatea românilor din acest oraş finlandez, ultima zi a programului vizitei în Finlanda fiind dedicată deplasării la Baza aeriană Satakunta Air Wing din Tampere.

Din delegaţia oficială au mai făcut parte ambasadorul României în Finlanda, Maria Ligor, directorul Adrian Ligor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, general de brigadă Iulian Daniliuc de la Statul Major al Apărării şi Traian Sârcă, cancelarul Casei Regale.

Aceasta este cea de-a şaptea călătorie externă a Familiei Regale din anul 2024, după vizita Principesei Sofia în Polonia, misiunea economică a Principelui Radu în Republica Moldova, vizita Principesei Maria în Anglia, vizita Custodelui Coroanei în Regatul Belgiei, vizita Principelui Radu în Franţa şi vizita Custodelui Coroanei în Marele Ducat al Luxemburgului. De asemenea, este a treia vizită oficială a Familiei Regale a României în Finlanda din ultimii douăzeci de ani, după vizita din septembrie 2003 şi cea din decembrie 2006.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

23 de Comentarii

 1. In ce calitate si cu ce fonduri s-a deplasat familia Duda in Finlanda?

 2. Familia Regala produce peste tot o imagine excelenta pentru Romania: simplitate si distinctie sdica un comportament desavarsit. Daca politicienii ce umbla brambura pe afara ar avea macar a zecea parte din educatia si stilul celor din Familia Regala, Romania ar fi privita cu totul altfel decat Romania reprezentata timp de 20 de ani de un ospatar si-un majordon.

 3. Stati linistiti, familia regala se plimba la 20 ani o data, dar nu pe banii prostilor, precum pupaza de la Cotroceni cand face naveta in fiecare saptamana la Sibiu si cand face excursii pe toate continentele.
  Fam regala are surse prprii de venituri de pe mosiile prprii, plus bunul simt de a calatori pe banii proprii ptr a nu da motive prostilor sa puna intrebari imbecile.

 4. Nu s-au deplasat in Finlanda cu cine stie ce avion de lux, cum face marlanul sasesc, iar in Finlanda totul se face pe cheltuiala statului Finlandez din moment ce este o vizita oficiala.
  Si puteti sa stati linistiti si fara grija: Margareta nu fura tacamuri si scrumiere de pe unde sunt cazati, iar principele Radu nu o sa-i traga palme peste ceafa premierului finlandez.
  Incercati sa comparati distinsa familie regala, cu marlanii: Iohannis, Ciolacu, Simion si Sosoaca pe care toti tampitii ii apreciaza si ii voteaza cu frenezie……[Rumburak]

 5. In general Familia Regala a Romaniei raspunde unor invitatii oficiale. Doar la neamuri (familii regale ale Europei) merg in vizite private.

 6. Care ar fi explicația ca Largareta își zice custode și nuvpastrator al coroanei? Despre Dudă înțelegem că el a fost luat pentru anumite prestații la păstrătoare și nu ne interesează marțafoiul.

 7. Bă, e bine că se vântură, acu ce să facă și ei la vârsta asta. Foloasele sunt zero, ei Sint nimeni dpdv oficial.

 8. @ anonimescu

  Povestește-ne și nouă de unde are distinsa familie „regală” atâtea moșii ?? Le-a câștigat la loz-în-plic ?

 9. @Anonimescu, @anonim de tot:

  Care sint acele fonduri de care vorbesti? Se cunoaste cumva vreo activitate lucrativa a familiei Duda? Unde se afla acele proprietati si cum au fost obtinute? Nu cumva prin restitituiri mai mult decit discutabile? Domeniile regale nu erau proprietati personale ale fostilor suverani iar Casa Regala o insititutie a Statului Roman organizat ca monarhie constitutionala. Care este familia regala a Finlandei care a formulat aceasta invitatie?

 10. Le-or fi dat scovergi să mănânce , după atâta drum erau înfometați. Nu există nici o familie regală în România , alde ”Duda family” să își vadă de drum, au furat destul … Nu ne reprezintă, să se care din poză…

 11. Cel mai tare business. Sa fii familie regala intr-o republica de pelikani. Trai nineaca pe banii babachii!

 12. @ ANONIM – Intrebarile tale sunt legitime ! Si indreptatite ! Dar cind Romania este calificata ” un stat mafiot ” si ” un stat esuat ” de catre presedintele anterior si cel in functie , cine sa raspunda la aceste intrebari ?

 13. Aici se vede clar, simplu, ce autori manelişti aruncă pe acest suport mediatic ura, prostia şi neputința intelectuală cu privire la prestanța familiei regale a României. Sunt neocomuniştii introvertiți în ale gândirii daco-latine.

 14. Scrii cumva de pe tarlaua cu ceapa din Periceiul militienilor salagenisti? Aia dau pe-afara de cultura (a cepei).

 15. Nu uitati ca Duda e colonel, grad obtinut la apelul bocancilor, ca dadea rau in CeVe sa ramana un actoras de mana paispea. Si banii sunt de la „fraierii” care platesc taxe si impozite. Ati vazut voi ca lipitorile astea, zise si „altete regale”, sa munceasca ceva? Mai stie cineva cum au fost „impropietariti” de social-democrati?

 16. Sbarcea Nicolae Deci daca nu esti prada unei adoratii obediente catre niste pretinsi unsi a lui Dumnezeu care indeplinesc cu gratie o traiectorie de paraziti submisi unor forte potrivnice lui Dumnezeu, esti manelist, prost si impotent intelectual? Adevaratii regali, daca credeti in acest concept (nu cel mai bun, corect si egal pentru toti), ar trebui sa fie spirituali (sau cel putin sa fie sfatuiti de oameni spirituali si care sa-i reprezinte pe toti oamenii), iar pe planeta sa fie reprezentanti ai energiei lui Hristos. Stiti care era energia lui Hristos? A fost cel mai tare revolutionar care a trait pe aceasta planeta in ultimele milenii. Episodul cu El dandu-i afara pe schimbatorii de bani din templu este REPREZENTATIV. In ziua de azi, regalitatile sunt niste prizonieri si marionete anacronice ai schimbatorilor de bani.

 17. Gradul de colonel al lui Duda este o insulta la adresa militarilor profesionisti, incepind cu gradul de soldat recrut.

 18. Politicienii și atunci când l-au adus în țară pe acest neica nimeni (apropo tot un neam de sas ) și l-au făcut mare rege și acum când stau în poziția de popândău fără un pic de demnitate și onoare numai prostii au făcut ! Real proverbul ,,Dumnezeu le-a dat de toate românilor mai trebuia doar să le de-a conducători ” Deci în final uite așa sau pricopsit românii și cu o familie regală căruia i sa dat o grămadă de averi și căreia i sa creat cadru favorabil de a face bani și averi pe spinarea poporului și care nu se dă dusă de la Păcat de săracul Cuza care a făcut primele reforme cu adevărat folositoare pentru români dar a fost trădat că de obicei de politicienii români !

 19. Prin natura (terenuri, parcuri) si salile de protocol. În rest, pardon, secret militar. Apropo, Margareta are si cetatenia româna, daca i s-a aplicat eticheta: a fost însotita de ambasadoarea României în Finlanda si de-un ofiter de stat major? ps observatie: cine-i sunt consilierii? nu-si dau seama ca-n loc s-o apropie de români, paradele razboinice ale Margaretei o-ndeparteaza, ca nimeni n-are chef de-asemnea „demonstratii” publice?

 20. @Anonim, 21 IUN. 2024 LA 16:47: e un grad onorific. „Traditional”. Conferit, fara-ndoiala, de regele Mihai la casatoria tipului cu Margareta. Capii familiilor regale (chiar daca nu-i si situatia lui Duda), sunt, prin traditie, militari. Nu neaparat colonei (carora sa n-aiba cine sa le scrie), militari, însa, da. Si cu decoratii militare.

 21. Chiar persistati în prostie: care familie regala în Republica Romania?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.